alfa-1-antitrypsin-mangel starter i leveren

Hvis du har alfa-1-antitrypsin-mangel, også kaldet alfa-1, har du en større chance for leversygdom.

De fleste mennesker ikke har alvorlige leverproblemer, selv om. Og hvis du har et lille barn med alfa-1, vil hun sandsynligvis gå på at nyde en sund barndom.

Hvis du eller din partner lever med kronisk obstruktiv lungesygdom, kan du spekulerer på, hvad effekt KOL vil have på din seksualitet. Vil sex være muligt? Vil det være sikkert? tilfredsstillende; KOL symptomer som hoste, hvæsen, og åndenød vil næsten helt sikkert ændre den måde du og din partner udtrykke jer seksuelt. Men det betyder ikke, du skal byde farvel til køn eller andre former for fysisk intimitet; Selvfølgelig, god sex er ikke automatisk, når KOL er i billedet …

Dit bedste forsvar er at leve en sund livsstil og til at arbejde med din læge for at passe godt på dine leverproblemer, eller lette problemer, hvis de sker.

Alpha-1 er en sjælden sygdom, der gør et enzym i leveren fungerer dårligt. Alfa-1-antitrypsin protein normalt bevæger sig fra leveren gennem dit blod for at beskytte dine lunger og andre organer. Men hvis proteinerne ikke den rigtige form, kan de sidde fast i din lever.

Dette kan forårsage skrumpelever, alvorlige leverskader og ardannelse, og leverkræft. Og fordi de proteiner, ikke rejser til dine lunger som de skal, kan det også forårsage lungeproblemer.

Hvis du er en voksen, hvis leveren er påvirket af alfa-1, kan du have

Et barn født med alfa-1 kan have lever symptomer i de første uger af livet. Se dit barns læge, hvis dit barn har disse symptomer eller

Lever symptomer kan også forekomme, når et barn er ældre. Disse kan omfatte

Du kan kun få alfa-1, hvis begge dine forældre bære et defekt gen og videregive det til dig. Hvis genet er gået til dig fra kun den ene forælder, vil du ikke få sygdommen, men du vil være bærer og kan videregive genet til dine børn.

De fleste mennesker med alfa-1 ikke har leverproblemer. Din levetid chance for at få dem er 30% til 40%. Leversygdom er mest sandsynligt efter 50 år.

Omkring 1 ud af 20 babyer med to brudte gener får leversygdom i løbet af deres første år.

Men de fleste børn med denne lidelse vokse op uden større problemer med leveren. Mange aldrig har symptomer. Sygdommen kan forbedre sin egen ved teenage år.

I sjældne tilfælde kan dit barn har brug for en levertransplantation i de første par år af livet.