allergi skud (immunterapi) for allergisk rhinitis

Allergier Trends

Når du får immunterapi i form af allergi skud, din allergolog eller læge indsprøjter små doser af stoffer, som du er allergisk over for (allergener) under huden. Dette hjælper din krop “vænne sig til” det allergen, der kan resultere i færre eller mindre alvorlige symptomer på allergisk rhinitis.

Din allergolog injicerer under huden en opløsning af saltvand (saltvand), der indeholder en meget lille mængde af allergenet (s). I første omgang får du skudt en gang eller to gange om ugen. Du får gradvist mere af allergenet i skuddene.

Efter omkring 4 til 6 måneders ugentlige skud, er du normalt får den bedste mængde allergen i skud. Dette kaldes vedligeholdelsesdosis. Når du når til vedligeholdelsesdosis, får du den samme dosis i shots hver 2 til 4 uger for de næste 4 til 6 måneder.

Perioden mellem optagelserne gradvist øges til omkring en måned. Og dosen sædvanligvis forbliver den samme hver måned. Efter 1 års vedligeholdelse, vil din allergolog kontrollere, om du har færre eller mindre alvorlige symptomer. Hvis dine symptomer på allergi ikke har ændret sig, vil du ikke længere få de skud. Hvis dine symptomer er forbedret, kan du fortsætte med at få månedlige skud for op til 3 til 5 år. 1

Andre måder at få denne behandling kaldes klynge eller haste immunterapi, hvor du nå vedligeholdelsesdosis hurtigere.

Du modtager allergi skud i din allergolog kontor. Deres ophold på kontoret i 30 minutter efter at du får de skud, hvis du har en alvorlig reaktion (anafylaksi) til de injicerede allergener.

Rødme og varme på skud stedet er almindelige. Men disse går væk efter en kort periode.

Allergi skud kan reducere din reaktion på allergener, som kan resultere i færre eller mindre alvorlige symptomer. De kan også forhindre børn, der har allergisk rhinitis fra at få astma. 1 Anbefalinger om når at få allergi skud varierer, men generelt du og din læge kan overveje dem, når

Allergi skud er effektive til behandling af allergisk rhinitis og allergisk astma. De skud reducere symptomerne i de allergiske over for pollen, dyrehår, husstøvmider, skimmel, og kakerlakker. Eksperter ved ikke, hvor længe allergi skud arbejde efter du stopper få skud. Nogle mennesker kan ikke få deres allergi vende tilbage. Andre kan have allergi vende tilbage inden for få år. 1

Selvom du stadig nødt til at undgå allergener, kan du være i stand til at bruge mindre medicin eller stoppe med at bruge medicin.

Allergi symptomer er alvorlige nok, at drage fordel af de skud opvejer regning og den tid at få de skud; Du er allergisk over for nogle få stoffer, og de er svære at undgå; Undgå allergener og bruge medicin ikke kontrollere symptomerne, eller du nødt til at tage medicin hele tiden at kontrollere symptomerne; Bivirkninger af lægemidler er et problem; Du ønsker en behandling for årsagen til din allergi, snarere end behandling for blot symptomerne; Du har en anden tilstand, der bliver påvirket af allergisk rhinitis, såsom astma; Du ønsker at sænke chancen for, at du vil udvikle astma.

Har haft et nyligt hjerteanfald, ustabil angina, eller andre hjerteproblemer eller tager betablokkere; Er i stand til at kommunikere (kan ikke fortælle din læge om reaktioner på skud). De fleste læger ikke giver allergi skud til børn yngre end 5; Har en sygdom i immunsystemet (såsom AIDS).

Allergi skud næsten altid er sikker, hvis givet korrekt. Rødme og varme på skud stedet er almindelige. Samlet kroppens reaktioner, såsom nældefeber, astma symptomer og lavt blodtryk, er ikke almindelige. På grund af muligheden for en livstruende reaktion (anafylaksi), får du de skud, hvor akut lægehjælp er tilgængelig.

Hvis du eller dit barn har en anden tilstand, såsom astma, kan du være mere tilbøjelige til at have en alvorlig reaktion på skud. Du skal have din astma velkontrolleret før du får allergi skud.

Selvom dyre, kan allergi skud koste mere end den samlede udgifter til medicin, læge og skadestuebesøg, og mistede dages skole eller arbejde over flere år. Men det kan være nødvendigt at tage regelmæssige skud for 3 til 5 år. Og det kan tage et år eller mere for symptomer at forbedre. Hvis behandlingen tidsplan ville være svært for dig at følge, kan du ønsker at tænke på andre muligheder. Under din behandling, skal du kontakte din læge mindst en gang hver 6 til 12 måneder.

Allergi skud behandle en allergi over for blot én allergen eller et meget nært beslægtet gruppe af dem, såsom græs pollen. Hvis du er allergisk over for mere end en type af allergen, kan det være nødvendigt at modtage skud for hver type allergen til at lindre alle dine symptomer. De allergener kan normalt kombineres til et eller to skud.

Børn yngre end 2 bør ikke have allergi skud. Børn i alderen 3 til 4 kan finde det svært at få mange skud over en lang periode. Tal med din læge om, hvorvidt allergi skud er rigtige for dit barn.

Ældre voksne kan tage medicin eller har andre medicinske tilstande, der kan øge risikoen for en alvorlig reaktion på allergi skud.

Du skal indberette enhver forsinket reaktion på en allergi skudt. Sene reaktioner kan ske når som helst indenfor 24 timer efter et skud. Reaktioner kan bare påvirke injektionsstedet (såsom en stor, rød eller hævet område rundt på hjemmesiden), eller de kan påvirke din overordnede krop (såsom vejrtrækningsbesvær).

Gravide kvinder, der allerede tager allergi skud kan fortsætte dem. Men du behøver ikke begynde at tage dem under graviditet.

Allergi skud bør ikke anvendes, når du

Sublingual immunterapi kan være en anden måde at behandle visse pollenallergi. I stedet for at få skud, du opløser en tablet under tungen dagligt. Hver tablet har en lille mængde af allergen i det. Denne behandling, ligesom allergi skud, hjælper din krop “vænne sig til” det allergen, så din krop reagerer mindre at det over tid. Oral og sublingual immunterapi er ved at blive undersøgt for andre typer af allergi også.

Udfyld særbehandling oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forstå denne behandling.

Joint Task Force on Practice parametre (2011). Allergen immunterapi: En praksis parameter tredje opdatering. Journal of Allergy and Clinical Immunology, 127 (1, Suppl): S1-S55.

E. Gregory Thompson, MD – Intern Medicin; Rohit K Katial, MD – Allergi og Immunologi

13. maj 2014