ankel (menneskelige anatomi): image, funktion, vilkår, og mere

Varnada Karriem-Norwood, M; den 15. november 2014

Skinnebenet (tibia; Jo tyndere knogle kører ud for skinnebenet (fibula; En fod knogle, der sidder over hælbenet (talus)

Den mediale malleol, følte på indersiden af ​​din ankel er en del af skinnebenet s bas; Den bageste malleol, følte på bagsiden af ​​din ankel er også en del af skinnebenet s bas; Den laterale malleol, følte på ydersiden af ​​din ankel er den lave ende af fibula

Anklen er en stor fælles består af tre knogler

De knoklet bump (eller fremspring) ses og mærkes på anklen har deres egne navne

Fodleddet tillader op-og-ned bevægelse af foden. Subtalarleddet sidder under ankelleddet, og tillader side-til-side bevægelse af foden. Talrige ledbånd (fremstillet af hårde, bevægelige væv) omgiver de sande ankel og fodrod leddene, bindende knoglerne i benet til hinanden og til de af foden.

Mens du træner, bør du regne imellem …

Mens du træner, bør du regne imellem …

Forstuvet ankel: Skader på en af ​​de ledbånd i anklen, som regel fra en utilsigtet drejning eller drejning af foden. Rehabilitering kan forebygge smerter og hævelse bliver et langsigtet problem; Høj ankel forstuvning: Den ligament forbinder de to knogler i underbenet (skinneben og lægben), kaldet syndesmotic ledbånd, er såret. En høj ankel forstuvning forårsager smerte og hævelse ligner en sand ankel forstuvning, men kan tage længere tid at helbrede; Ankel brækket: Et brud på nogen af ​​de tre knogler i anklen. Mest almindeligt, knogler i underbenet (skinneben eller fibula) er sprunget; Ankel arthritis: Selvom det ikke er almindeligt, slidgigt, den mest almindelige form for gigt, kan påvirke anklen; Leddegigt: En autoimmun form for gigt, hvor kroppen angriber fælles væv, der forårsager betændelse, smerte og hævelse. Enhver samling kan påvirkes af rheumatoid arthritis, herunder anklen; Gigt: En form for gigt, hvor krystaller periodisk deponere i leddene, der forårsager alvorlige smerter og hævelser. Anklen kan undertiden blive påvirket af gigt; Psoriasis arthritis: Denne form for gigt, der forårsager hævelse og smerte, er forbundet med hudens tilstand psoriasis. Mange led, herunder anklen, kan blive påvirket af psoriasis; Septisk arthritis: Forårsaget af bakterielle infektioner, der kan opstå i anklen, denne form for gigt udvikler hurtigt, forårsager alvorlige smerter, hævelse, feber og besvær med at bevæge anklen.