anoreksi

Anorexia nervosa er en livstruende psykisk spiseforstyrrelse, der er karakteriseret ved selv-sult og overdreven vægttab. Ekstrem vægttab hos personer med anoreksi kan føre til farlige sundhedsproblemer og endog døden.

Mennesker, der lider af denne lidelse har en intens og irrationel frygt for at få vægt, fordi de ser sig selv som værende fedt, selv når alle andre ikke gør. Anorexics føler, at de er tungere end resten af ​​de mennesker omkring dem og ønsker at gøre noget ved det. De føler behov for at blive tyndere og tyndere, og at den hurtigste måde at tabe sig er at ikke spise overhovedet. Fødevarer, kalorier, og kropsvægt tage kontrol over personens liv. Anorexics ofte blive isoleret. De stoppe med at se venner og have det sjovt.

Cindy var 12, da hun udviklede anoreksi. En ret genert, flittige pige, forsøgte hun hårdt at behage alle. Hun var attraktive, men bare en lille smule overvægtig. Hun var bange for, at hun ikke var temmelig nok til at få opmærksomhed af drengene i hendes klasse. Hendes far fortalte hende spøgende, at hun aldrig ville få en kæreste, hvis hun ikke tabe nogle vægt. Hun tog ham alvorligt, selv om, og begyndte at kost. “Jeg troede, at det at være tynd var den vigtigste. Jeg troede, det var den eneste måde at få folk til at kunne lide mig eller lægge mærke til mig. Jeg begyndte bekymrende, at hvis jeg nogensinde taget på i vægt ville jeg blive grim.”

Kort efter den pounds begyndte springer fra, stoppede Cindys perioder. Hun blev besat med slankekure og mad, og hun udviklede mærkelige spisevaner. Hun holdt op med at spise alle fastfood og noget med fedt i det. Hver dag hun vejede al den mad hun ville spise på køkkenvægt, skære faste stoffer i små stykker og måle væsker nøjagtigt. Cindy vidste kalorie og fedt tællinger af alt. Hun lagde sin daglige ration i små beholdere foring dem op i sirlige rækker. Hun udøves også hele tiden, nogle gange så meget som 3 timer om dagen til at brænde masser af kalorier. “Jeg ville inline skate, gøre motion bånd, eller køre otte miles om dagen.” Hun tog aldrig en elevator, hvis hun kunne gå op trin.