antibiotika til bihulebetændelse: typer, bivirkninger, & flere

Antibiotika kan indtages oralt eller intravenøst ​​(IV).

Antibiotika dræbe eller forhindre væksten af ​​bakterier, der forårsager nogle sinus infektioner.

Ved brug af antibiotika til behandling af akut sinusitis, kan det være nyttigt at huske, at

Ved brug af antibiotika til behandling af kronisk (langvarig) bihulebetændelse, kan det være nyttigt at huske, at

Antibiotika kan være nødvendig, når symptomer på bihulebetændelse ikke reagerer på behandling i hjemmet, symptomerne er alvorlige, eller komplikationer (såsom pus dannes i sinus hulrum) udvikle sig.

Andre antibiotika kan ordineres til behandling af bakterielle infektioner, som er resistente over for amoxicillin og trimethoprim-sulfamethoxazol.

Antibiotisk behandling af bihulebetændelse generelt er sikkert og meget effektivt. De fleste mennesker kommer sig fuldstændigt, når de behandles med antibiotika.

Alle lægemidler har bivirkninger. Men mange mennesker ikke føler bivirkninger, eller de er i stand til at håndtere dem. Spørg på apoteket om de bivirkninger af hver medicin, du tager. Bivirkninger er også opført i de oplysninger, der kommer med din medicin.

Her er nogle vigtige ting at tænke på

Ringe til din læge eller andre beredskabstjenester det samme, hvis du har

Ring til din læge, hvis du har

Det antal dage, du tager antibiotika afhænger af din generelle sundhed, hvor alvorlig din sinusitis er, og hvilken type antibiotika du tager; En anden antibiotika kan være nødvendig, hvis din tilstand ikke begynder at bedres i løbet af 3 til 5 dage; Andre lægemidler, såsom dekongestanter, inhalerede kortikosteroider, og medicin, der hjælper tynde slim (mucolytics), kan ordineres såvel at forbedre sinus dræning.

Det antal dage, du tager antibiotika afhænger af din generelle sundhed, hvor alvorlig din sinusitis er, og hvilken type antibiotika du tager; Valget af antibiotika ofte afhænger af, hvilke antibiotika har fungeret godt for dig i fortiden. Hvis et antibiotikum, der normalt anvendes til at behandle din sinusitis lykkedes i fortiden, kan det bruges igen. Hvis det ikke virkede meget godt, kan en anden antibiotikum blive retsforfulgt; Andre lægemidler, såsom dekongestanter, inhalerede kortikosteroider, og medicin, der hjælper tynde slim (mucolytics), kan ordineres såvel at forbedre sinus dræning.

Almindelige bivirkninger af denne medicin omfatter

Se Drug Anmodning om en komplet liste over bivirkninger. (Drug reference er ikke tilgængelig i alle systemer.)

Det er vigtigt at tage alle medicinen lægen ordinerer. Hold tage det, selv efter du begynder at føle sig bedre. Dette er især vigtigt ved behandling af bihulebetændelse fordi antibiotika ikke let trænge slim inde bihuler.

Din læge vil forsøge at vælge et antibiotikum, der er mest tilbøjelige til at dræbe bakterier forårsager din bihulebetændelse. Hvis antibiotikum undlader at helbrede din bihulebetændelse, kan en anden blive retsforfulgt. Hvis din tilstand ikke forbedres, kan yderligere testning være nødvendig for at finde ud af hvilke antibiotika vil fungere bedst for dig.

Medicin er en af ​​de mange værktøjer din læge har til at behandle et sundhedsmæssigt problem. Tager medicin, som lægen foreslår vil forbedre dit helbred og kan forhindre fremtidige problemer. Hvis du ikke tager din medicin korrekt, kan du lægge dit helbred (og måske dit liv) i fare.

Der er mange grunde til, at folk har problemer med at tage deres medicin. Men i de fleste tilfælde, er der noget du kan gøre. For forslag til, hvordan du kan løse fælles problemer, tager medicin som foreskrevet.

Hvis du er gravid, til bryst -feeding, eller planlægger at blive gravid, skal du ikke bruge nogen form for medicin, medmindre din læge fortæller dig til. Nogle lægemidler kan skade dit barn. Dette omfatter receptpligtig og over-the-counter medicin, vitaminer, urter og kosttilskud. Og sørg for, at alle dine læger ved, at du er gravid, bryst -feeding, eller planlægger at blive gravid.

Opfølgning pleje er en vigtig del af din behandling og sikkerhed. Vær sikker på at gøre og gå til alle aftaler, og ringe til din læge, hvis du har problemer. Det er også en god ide at vide dine testresultater og føre en liste over de lægemidler, du tager.

Udfyld ny medicin oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forstå denne medicin.

Patrice Burgess, MD – Familie Medicin; Donald R. Mintz, MD – Otolaryngologi

November 14, 2014

Amoxicillin er ofte det første valg til behandling af sinusitis, fordi det er sædvanligvis effektiv og har få bivirkninger. Det bør ikke anvendes, hvis du er allergisk over for amoxicillin eller er blevet diagnosticeret med mononukleose; Trimethoprim-sulfamethoxazol kan ordineres til folk, der er allergiske over for amoxicillin.

Normalt fordelene ved medicinen er vigtigere end nogen mindre bivirkninger; Bivirkninger kan gå væk efter du tager medicin for et stykke tid; Hvis bivirkninger stadig genere dig, og du spekulerer på, om du skal fortsætte med at tage medicinen, ringe til din læge. Han eller hun kan være i stand til at sænke din dosis eller ændre din medicin. Må ikke pludselig holde op med at tage din medicin, medmindre din læge fortæller dig til.

Trouble vejrtrækning; Hævelse af ansigt, læber, tunge eller hals.

Hives; Besvimelse eller svimmelhed.

Kvalme og opkast; Diarre; Udslæt.