antikoagulanter til lungeemboli

coumariner

Faktor Xa-inhibitorer

Faktor Xa-specifikke inhibitorer (anvendes på hospitalet)

Lav-molekylære mekanisme vægt hepariner

ufraktioneret hepariner

Antikoagulanter virker ved at øge den tid, det tager en blodprop til at danne. De forhindrer også en blodprop fra at få større.

Lav molekylevægt heparin (LMWH) som indledende behandling er normalt foretrækkes, fordi det kan gives som en injektion en eller to gange om dagen, og det kan gives i hjemmet, som giver dig mulighed for at forlade hospitalet tidligere. Blodprøver er normalt ikke nødvendige for at overvåge LMWH s koagulation virkning Ufraktioneret heparin er en anden form, der kan bruges. Det gives på hospitalet. Ufraktioneret heparin gives normalt kontinuerligt gennem din blodåre (intravenøst ​​eller IV). Men det kan også gives som en injektion under huden. Hyppige blodprøver bruges til at overvåge koagulation virkninger af medicinen.

Normalt, når en skade, der forårsager blødning, kroppen udsender signaler, der får blodet til at koagulere ved såret. Den blodprop naturligt nedbryder som såret heler. En person, der er tilbøjelige til at unormal størkning har en ubalance mellem blodprop dannelse og blodprop opdeling. Antikoagulanter forhindre produktionen af ​​visse proteiner, der er nødvendige for blod til at størkne. Antikoagulanter ikke bryde op eller opløses eksisterende blodpropper.

Hos personer, der har haft lungeemboli, der antikoagulanter bruges til at forhindre flere blodpropper fra formning og forårsager en anden episode af lungeemboli. De anvendes på hospitalet som første behandling af en lungeemboli. Og de også kan anvendes i hjemmet. Behandling med antikoagulantia kan fortsætte i hele dit liv, hvis din risiko for at få en anden lungeemboli er fortsat høj.

Heparin gives som en injektion. Det påvirker straks koagulationssystemet i din krop. Det kan være den første antikoagulant anvendes til behandling af lungeemboli. Du kan tage heparin i et par dage. Så vil du sandsynligvis tage et andet antikoagulerende i pilleform.

Normalt fordelene ved medicinen er vigtigere end nogen mindre bivirkninger; Bivirkninger kan gå væk efter du tager medicin for et stykke tid; Hvis bivirkninger stadig genere dig, og du spekulerer på, om du skal fortsætte med at tage medicinen, ringe til din læge. Han eller hun kan være i stand til at sænke din dosis eller ændre din medicin. Må ikke pludselig holde op med at tage din medicin, medmindre din læge fortæller dig til.

Warfarin tages som en pille. Warfarin startes normalt mens en person stadig bliver behandlet med heparin, fordi det tager flere dage for warfarin at bygge op til et niveau, der er effektive. Når warfarin er på det rigtige niveau i blodet, du stoppe med at tage heparin skud og fortsætter med at tage warfarin piller.

Apixaban, dabigatran og rivaroxaban tages som piller. De kan være i gang med det væk til behandling eller lige efter du stopper med at tage heparin.

Fondaparinux er en injiceret antikoagulant. Det bruges kun på hospitalet.

Antikoagulanter er effektive til behandling og forebyggelse af lungeemboli og dyb venetrombose. 1, 2, 3, 4

Alle lægemidler har bivirkninger. Men mange mennesker ikke føler bivirkninger, eller de er i stand til at håndtere dem. Spørg på apoteket om de bivirkninger af hver medicin, du tager. Bivirkninger er også opført i de oplysninger, der kommer med din medicin.

Trouble vejrtrækning; Hævelse af ansigt, læber, tunge eller hals.

Her er nogle vigtige ting at tænke på

Ringe til din læge eller andre beredskabstjenester det samme, hvis du har

Ring til din læge, hvis du har

Ringe til din læge eller andre beredskabstjenester det samme, hvis du har

Ring til din læge nu eller søge omgående lægehjælp, hvis du har

Hvis du kommer til skade, lægge pres at stoppe blødningen. Indse, at det vil tage længere tid, end du er vant til for blødningen til at standse. Hvis du ikke kan få blødningen til at standse, ringe til din læge.

Apixaban kan forårsage hududslæt.

Dabigatran kan forårsage mavetilfælde eller mavesmerter.

Heparin kan forårsage smerte, irritation, eller blå mærker på injektionsstedet.

Rivaroxaban ikke almindeligt forårsage andre bivirkninger.

Warfarin kan forårsage hududslæt.

Apixaban, dabigatran, og rivaroxaban er nyere medicin. Så lægerne endnu ikke ved, om de har nogen andre langsigtede bivirkninger.

Se Drug Anmodning om en komplet liste over bivirkninger. (Drug reference er ikke tilgængelig i alle systemer.)

Dabigatran opbevaring. Opbevar din medicin i den originale beholder eller blisterpakning. Brug ikke en pille arrangør eller pille kassen. Denne medicin er følsom over for fugt. 5

Når du tager blodfortyndende medicin, skal du tage ekstra forholdsregler for at undgå blødningsproblemer. Disse skridt omfatter

Lang tids brug af heparin er ikke typisk anbefales. Det kræver en eller to injektioner om dagen. Og lang tids brug er forbundet med osteoporose.

Medicin er en af ​​de mange værktøjer din læge har til at behandle et sundhedsmæssigt problem. Tager medicin, som lægen foreslår vil forbedre dit helbred og kan forhindre fremtidige problemer. Hvis du ikke tager din medicin korrekt, kan du lægge dit helbred (og måske dit liv) i fare.

Der er mange grunde til, at folk har problemer med at tage deres medicin. Men i de fleste tilfælde, er der noget du kan gøre. For forslag til, hvordan du kan løse fælles problemer, tager medicin som foreskrevet.

Hvis du er gravid, bryst -feeding, eller forsøger at blive gravid, så tal med din læge. Du og din læge vil beslutte, hvilke lægemidler er sikkert for dig. Brug ikke medicin, medmindre din læge siger, det er okay.

Hvis du er gravid, så fortæl din læge med det samme. Du må ikke tage warfarin hvis du er gravid. Warfarin kan forårsage abort eller fosterskader. Du og din læge vil beslutte, hvilke lægemidler er sikkert for dig under graviditeten. Apixaban anbefales ikke til gravide kvinder. Apixaban, dabigatran og rivaroxaban har risiko for graviditet-relaterede blødninger. Du kan tage heparin under din graviditet. Heparin har ikke vist sig at påvirke fosteret.

Hvis du ikke har planer om at blive gravid, så tal med din læge om, hvordan du kan forhindre graviditet.

For mere information, se Graviditet og den øgede risiko for at udvikle blodpropper.

Hives.

En pludselig, kraftig hovedpine, som er forskellig fra tidligere hovedpine. (Det kan være et tegn på blødning i hjernen.)

Enhver unormal blødning, sådan; næseblod; Vaginal blødning, der er anderledes (tungere, mere hyppige, på et andet tidspunkt i måneden) end hvad du er vant til; Blodig eller sort afføring, eller rektal blødning; Bloody eller lyserød urin.

Forebyggelse af fald og skader; Gå til alle opfølgende udnævnelser og tests; Fortæl din læge om alle andre lægemidler, vitaminer og kosttilskud, som du tager; Vide hvad man skal gøre, hvis du glemmer en dosis af antikoagulans.

Opfølgning pleje er en vigtig del af din behandling og sikkerhed. Vær sikker på at gøre og gå til alle aftaler, og ringe til din læge, hvis du har problemer. Det er også en god ide at vide dine testresultater og føre en liste over de lægemidler, du tager.

Udfyld ny medicin oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forstå denne medicin.

Agnelli G, et al. (2013). Apixaban for udvidet behandling for venøs tromboemboli. New England Journal of Medicine, 368 (8): 699-708. DOI: 10,1056 / NEJMoa1207541. Besøgt September 17, 2014.

Kearon C, et al. (2012). Antitrombotisk terapi for VTE sygdom. Bryst, 141 (2, Suppl): e419S-e494S.

Einstein-PE Efterforskere (2012). Oral rivaroxaban til behandling af symptomatisk lungeemboli. New England Journal of Medicine, 366 (14): 1287-1297.

Schulman S., et al. (2009). Dabigatran versus warfarin ved behandlingen af ​​akut venøs tromboembolisme. New England Journal of Medicine, 361 (24): 2342-2352. DOI: 10,1056 / NEJMoa0906598. Besøgt April 21, 2014.

Spinler SA, Willey VJ (2011). En patients guide til at tage dabigatranetexilat. Circulation, 124 (8): e209-E211.

E. Gregory Thompson, MD – Intern Medicin; Jeffrey S. Ginsberg, MD – Hematology

1 maj 2014