Arnold-Chiari-syndrom: symptomer, typer og behandling

Chiari misdannelser er strukturelle defekter i lillehjernen. Det er den del af hjernen, der styrer balance.

Nogle mennesker med Chiari misdannelser kan have ingen symptomer. Andre kan have symptomer såsom

Multifocal motorisk neuropati (MMN) er en sygdom, der påvirker kroppens motoriske nerver. Det er de nerver, der styrer dine muskler. Betingelsen gør det svært for dem at sende de elektriske signaler, der bevæger din krop, hvilket gør dine hænder og arme føler svag. De vil også spjæt og krampe; MMN er ikke livstruende, og i de fleste tilfælde, kan behandlinger gøre musklerne stærkere. Sygdommen kan blive værre langsomt, og efter et stykke tid, kan du have svært ved at gøre daglige opgaver, ligesom at skrive …

Chiari misdannelser påvirker kvinder oftere end mænd.

Forskere engang troede, at Chiari misdannelser hos kun 1 ud af 1.000 fødsler. Men den øgede anvendelse af billeddiagnostiske teknikker såsom CT-scanninger og MRIs tyder på, at betingelsen kan være meget mere udbredt.

Nøjagtige skøn er vanskeligt at foretage. Det er fordi nogle børn, der er født med den betingelse enten aldrig udvikler symptomer eller ikke udvikler symptomer, indtil de når puberteten eller voksenalderen.

Chiari misdannelser er normalt forårsaget af strukturelle mangler i hjernen og rygmarven. Disse defekter udvikler under fosterudviklingen.

Skyldes genetiske mutationer eller en maternel kost, der manglede visse næringsstoffer, den indrykkede benede plads i bunden af ​​kraniet er usædvanlig lille. Som følge heraf er presset på lillehjernen. Dette blokerer strømmen af ​​cerebrospinalvæske. Det er den væske, der omgiver og beskytter hjernen og rygmarven.

De fleste Chiari misdannelser forekomme under fosterudviklingen. Meget mindre almindeligt, kan Chiari misdannelser forekomme senere i livet. Dette kan ske, når en stor mængde af cerebrospinalvæske drænes væk på grund af

Der er fire typer af Chiari misdannelser

Type I. Dette er langt den mest almindeligt observerede form hos børn. I denne type, den nedre del af lillehjernen – men ikke hjernestammen – strækker sig ind en åbning ved bunden af ​​kraniet. Åbningen kaldes foramen magnum. Normalt kun rygmarven passerer gennem denne åbning.

svimmelhed; muskel weaknes; numbnes; vision problem; hovedpine; problemer med balance og koordination

Type I er den eneste form for Chiari misdannelse, der kan erhverves.

Type II. Dette er normalt kun ses hos børn født med rygmarvsbrok. Spina bifida er ufuldstændig udvikling af rygmarven og / eller dens beskyttende dække.

Type II er også kendt som “klassiske” Chiari misdannelse eller Arnold-Chiari-syndrom. Ved type II Chiari misdannelse, både cerebellum og hjernestammen strækker sig ind i foramen magnum.