aterosklerose: årsager, symptomer, test og behandling

Åreforkalkning – hærdning og forsnævring af arterierne – får en masse dårlig presse, men med god grund. Denne progressive proces lydløst og langsomt blokerer arterier, sætte blodgennemstrømningen i fare.

Under den overkommelige Care Act, vil mange sygesikring planer dækker forebyggende sundhedsydelser, herunder blodtryk og kolesterol screeninger, uden omkostninger for dig. Lær mere.

Health Insurance center

Hvordan åreforkalkning udvikle sig? Hvem får det, og hvorfor? Denne dødelige proces kan forebygges og behandles. Læs videre, og få at vide, din fjende.

Først en anatomi 101 anmeldelse: arterier blodkar, der fører blod fra hjertet i hele kroppen. De er foret med et tyndt lag af celler kaldes endotel. Endothelet arbejder for at holde indersiden af ​​arterierne tonet og glat, som holder blodet flyder.

Ifølge eksperter, atherosklerose begynder med skader på endotelet forårsaget af højt blodtryk, rygning, eller højt kolesterol. Dette tab fører til dannelsen af ​​plak.

Når dårlige kolesterol eller LDL, krydser den beskadigede endotel, kolesterol ind i væggen af ​​arterien. Det får din hvide blodlegemer til at streame i at fordøje LDL. Over årene har akkumulere rod af cholesterol, og celler bliver en plaque i væggen af ​​arterien.

Plak er et virvar af kolesterol, celler og rester, der skaber en bule på arterievæggen. Som aterosklerose skrider frem, at bump bliver større. Og når det bliver stort nok, kan det skabe en blokering. Denne proces fortsætter gennem hele din krop. Som et resultat, ikke kun er dit hjerte i fare, men du er også risiko for slagtilfælde og andre former for helbredsproblemer.

Åreforkalkning normalt forårsager ingen symptomer, indtil midten eller ældre alder. Men som indsnævringer bliver alvorlige, at de kvæle blodgennemstrømningen og kan forårsage smerte. Blokeringer kan også pludselig briste, forårsager blodet størkne inde i en arterie på stedet for brud.

Plaques fra aterosklerose kan opføre sig på forskellige måder.

De platter åreforkalkning forårsager de tre hovedgrupper af hjertekarsygdomme