aterosklerose: hvad er vægten at gøre med det?

Brunilda Nazario, M; den 14. august 2014

Vægttabet er ikke bare gøre dig se og føle sig bedre. Det gør også gode ting til at ske inde i dine arterier.

Dine arterier fører blod fra hjertet til resten af ​​kroppen. Dine kranspulsårerne er særligt vigtige, fordi de leverer din hjertemusklen med blod.

For at gøre dette arbejde, dine arterier nødt til at være sund. Hvis de bliver smallere og mindre fleksibel, fordi plak bygger op inde i dem, det er åreforkalkning. Det er meget risikabelt, fordi det kan føre til et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

Ekstra pounds gør åreforkalkning mere sandsynligt. Så komme i form er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for dit hjerte.

Det er ikke kun om tallene på din skala. Hvor din fedt ligger også betyder noget.

Sundere, mere “elastisk” blodkar; Lavere blod pressur; Højere niveauer af “gode” (HDL) cholestero; Lavere niveauer af “dårlige” (LDL) cholestero; Lavere chance for at få type 2-diabetes

Kom ud et målebånd og måle din talje ved navlen. Du er mere tilbøjelige til at have åreforkalkning, hvis du er en kvinde med en talje større end 35 inches eller en mand med en talje, der er 40 inches eller mere.

Du har brug for nogle fedt at være sunde, men hvis du har for meget af det, er foring af arterierne ikke virker så godt, som det burde. Det gør aterosklerose mere sandsynligt.

For meget fedt rejser også din risiko for blodpropper, hvilket kan føre til et hjerteanfald eller et slagtilfælde.

Miste ekstra vægt sænker dine chancer for at få et hjerteanfald, slagtilfælde, og kredsløbsproblemer.

Mange af de ting, du gør for at tabe sig, som at være aktiv og spise sunde fødevarer, gøre en stor forskel. Du får

Spørg din læge, hvad dit mål vægt bør være, hvad kost retningslinjer han anbefaler (ligesom grænser for salt og fedt), hvilke former for motion er OK for dig at gøre, og hvor hurtigt du vil se resultater.

Også, hvis du ryger, gør alt, hvad du kan for at sparke vane. Rygning gør åreforkalkning mere sandsynligt. Hvis du allerede har åreforkalkning, rygning gør det værre. Undgå andre menneskers røg (passiv rygning), også.

KILDER

National Heart, Lung, og Blood Institute: “Hvad er Åreforkalkning?” “Der er risiko for åreforkalkning?” “Hvordan kan Åreforkalkning at hindre eller sinke?

Heart Association: “Åreforkalkning.”

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Mens du træner, bør du regne imellem …