automatiserede eksterne defribillators (AED)

Hjertesygdom er nummer 1 dødsårsag i USA. Hver dag, mere end 1600 mange mennesker i verden dør af hjerte-kar-sygdom, som beløber sig til omkring 1 dødsfald hver en minutter og 23 sekunder.

Åreforkalkning – hærdning og forsnævring af arterierne – får en masse dårlig presse, men med god grund. Denne fremadskridende proces lydløst og langsomt blokerer arterierne, at sætte blodgennemstrømningen i fare; Åreforkalkning er den sædvanlige årsag til hjerteanfald, slagtilfælde og perifer karsygdom – hvad tilsammen kaldes “hjertekarsygdomme.” Hjerte-kar-sygdom er nr 1 dræber i Amerika, med mere end 800.000 dødsfald i 2005; Hvordan åreforkalkning udvikle sig? Hvem får det, og …

Ventrikelflimren er farlig, fordi den afskærer blodforsyningen til hjernen og andre vitale organer. Det ofte, dog kan behandles med succes ved at anvende et elektrisk stød til brystet med en procedure kaldet defibrillering.

I koronar pleje enheder, de fleste mennesker, der oplever ventrikelflimmer overleve, fordi defibrillering udføres næsten øjeblikkeligt. Situationen er lige det modsatte, når hjertestop sker uden for et hospital. Medmindre defibrillering kan udføres inden for de første få minutter efter indtræden af ​​ventrikulær fibrillation, er chancerne for at genoplive den person (genoplivning) er meget dårlig.

For hvert minut, der går af, at en person forbliver i ventrikelflimmer og defibrillering er ikke givet, er chancerne for at overleve fald på næsten 10 procent. Efter 10 minutter, er chancerne for at genoplive en person med hjertestop er nær nul.

Genoplivningsudstyr, normalt kendt som CPR, giver midlertidig kunstig vejrtrækning og cirkulation. Det kan levere en begrænset mængde af blod og ilt til hjernen, indtil en defibrillator bliver tilgængelig. Men defibrillering er den eneste effektive måde at genoplive en person med ventrikelflimmer.

 fra

eMedicine: “automatiske eksterne defibrillatorer.”

Røde Kors: “Lær om automatiske eksterne defibrillatorer.”

Heart Association.