barium lavement

En barium lavement eller lavere gastrointestinal (GI) undersøgelse, er en røntgenundersøgelse af tyktarmen (colon og rectum). Testen bruges til at hjælpe med at diagnosticere sygdomme og andre problemer, der påvirker tyktarmen. For at gøre tarmen synlig på et røntgenbillede billede, colon fyldt med et kontrastmiddel indeholdende barium. Dette gøres ved at hælde kontrasten materiale gennem et rør indsat i anus. Barium- blokke røntgenstråler, hvilket får barium fyldt kolon til at dukke op tydeligt på røntgenbillede.

I nogle tilfælde kan en enkelt kontrast studie foretrækkes til specifikke medicinske årsager eller for ældre, der måske ikke er i stand til at tolerere tidskrævende og noget mere ubehageligt dobbelt-kontrast undersøgelse. Men hvis resultaterne er ikke klart, en dobbelt-kontrast undersøgelse kan også være tilfældet.

En barium lavement er gjort for at

Før en barium lavement, så fortæl din læge, hvis du

I en enkelt kontrast undersøgelse, er tyktarmen fyldt med barium, som skitserer tarmen og afslører store abnormiteter; I en dobbelt-kontrast eller luft-kontrast undersøgelse, er tyktarmen først fyldt med barium og derefter barium er drænet ud, så kun et tyndt lag af barium på væggen af ​​tyktarmen. Tyktarmen fyldes derefter med luft. Dette giver et detaljeret billede af den indre overflade af tyktarmen, hvilket gør det lettere at se forsnævrede områder (strikturer), diverticula eller inflammation.

Identificer betændelse i tarmvæggen, der forekommer i inflammatoriske tarmsygdomme, såsom ulcerativ colitis eller Crohns sygdom. En barium lavement kan også anvendes til at overvåge forløbet af disse sygdomme; Find problemer med strukturen i tyktarmen, såsom indsnævrede områder (strikturer) eller lommer eller sække (divertikler) i tarmvæggen; Bidrage til at afhjælpe en tilstand kaldet ileocolic invagination, i hvilken enden af ​​et barns tyndtarm rager ind i tyktarmen; Vurdere abdominale symptomer som smerter, blod i afføringen eller ændrede afføringsvaner; Evaluere andre problemer såsom anæmi eller uforklarlig vægttab.

Er eller kan blive gravid; Er allergisk over for latex. Latex produkter er almindeligt anvendt til at administrere kontrastmateriale. Hvis du har en latex allergi, vil forskellige produkter skal anvendes; Vid, at du er allergisk over for barium; Har haft en øvre fordøjelsessystem barium test (øvre GI eller barium sluge) for nylig; Har haft en koloskopi eller sigmoideoskopi nylig.