bedaquiline (oralt) korrekt anvendelse

Dosering

Mistede dosis

Tag denne medicin nøjagtigt som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af det, ikke tage det oftere, og ikke tage det i længere tid end din læge bestilt. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger.

Bedaquiline er givet ved direkte observeret terapi (DOT). Det skal altid tages med mindst 3 andre lægemidler mod tuberkulose. følge lægens anvisninger omhyggeligt.

Denne medicin bør komme med en medicin guide. Læs og følg disse instruktioner nøje. Spørg din læge eller apoteket, hvis du har spørgsmål.

Synk tabletten hel med vand. Må ikke knuse, knække eller tygge det. Tag denne medicin med mad.

Denne medicin er taget for i alt 24 uger. På de første 2 uger, vil du tage medicinen hver dag. Den 3. til 24. uge, er du nødt til at tage det på samme tidspunkt på de samme 3 dage (f.eks mandag, onsdag og fredag) mindst 48 timers mellemrum hver uge.

Opbevaring

Fortsæt med at bruge denne medicin til fuld behandling tid, selvom du føler dig bedre efter de første par doser. Din infektion kan ikke rydde op, hvis du stopper med at bruge medicinen for tidligt.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Hvis du gik glip af en dosis i løbet af de første 2 uger, springe den glemte dosis og fortsætte med at bruge din medicin som du plejer. Hvis du gik glip af en dosis i løbet af uger 3 til 24, tage den glemte dosis så hurtigt som muligt og derefter gå tilbage til din normale dosering.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevar medicinen i den originale beholder.