bedre astmakontrol: kender din udløser, ren hus, og holde bevægelige

Astma er en livslang tilstand, men det betyder ikke, du eller dit barn skal have problemer med vejrtrækningen hele tiden. Når du arbejder med en læge og være opmærksom på dine symptomer, kan du være i stand til at holde nødblus i skak, og gøre alle de ting du ønsker at gøre.

Natlig astma, med symptomer som trykken for brystet, åndenød, hoste og hvæsende vejrtrækning om natten, kan umuliggøre søvn og forlade du føler træt og irritabel i løbet af dagen. Disse problemer kan påvirke din generelle livskvalitet og gøre det vanskeligere at styre dine dagtimerne astmasymptomer; Natlig eller natten astma er meget alvorlig. Det har brug for en ordentlig astma diagnose og effektiv astma behandling.

Vær opmærksom på, hvornår og hvor du har symptomer som hvæsen og hoste. Hvis du kan identificere de ting, der forårsager din astma flare-ups, kan du være i stand til at undgå dem.

Fødevarer og drikkevarer, der har forbindelser kaldet sulfitter – ligesom øl, vin, kartofler, tørret frugt og rejer – kan gøre astma værre for nogle mennesker. Så kan nogle lægemidler, som aspirin og andre smertestillende midler, eller receptpligtig medicin såsom nogle fælles højt blodtryk meds (betablokkere eller ACE-hæmmere). Hvis du tager disse stoffer, og tror, ​​de er påvirker dit astma, så spørg din læge, hvis der er andre muligheder, du kan prøve.

Stærke lugte kan også forårsage astmaanfald, så det kan bidrage til at styre uden om ting som parfume, hårspray, talkum, og cigaretrøg. Hvis du er ryger, sparke vane – spørg din læge, hvordan han kan hjælpe dig holde op. Hvis nogen anden i dit hjem lyser, bede dem om at holde op, også. Selv hvis de kun ryge udenfor, vil de stadig bringe lugt og kemikalier inde på deres tøj og hår.

Nogle typer af motion kan være sværere med astma, men det betyder ikke, træning er ikke godt for dig. Regelmæssig fysisk aktivitet er afgørende for din generelle sundhed, herunder dine lunger. En nylig undersøgelse viste, at mennesker med astma, som udøves i 30 minutter om dagen var to en halv gange større sandsynlighed for at have kontrol over deres symptomer, sammenlignet med dem, der ikke udøver på alle.

Hvis intens kører eller træning er for hård for dig, så prøv aktiviteter som vandreture, cykling, og yoga. Svømning kan være en stor sport for folk med astma, da den varme, fugtige luft omkring de fleste puljer normalt ikke udløser symptomer.

Børn med astma brug for at udøve og spille sport, også. Bare vær sikker på dit barn tager sin medicin som ordineret og har en hurtig-relief inhalator nærheden på alle tidspunkter.

Tag vurderingen Astma at få personlig handlingsplan

da; Nat