bedste af spørge hudlæge på

Det er nyttigt at indtage fødevarer, der er høj i antioxidanter. Disse fødevarer kan hjælpe med at absorbere de frie radikaler skabt i din krop ved UV-lys eksponering, som kan nedbryde kollagen og skaber fine linjer og rynker. Fødevarer med højt antioxidanter omfatter mørke bær såsom blåbær, tranebær, brombær og hindbær. Bønner er også høj i antioxidanter, herunder røde bønner, kidneybønner, og pinto bønner. Også, drikkevarer, som kan være nyttige omfatter grøn te, rødvin og kaffe, alt med måde selvfølgelig.

Det er sandsynligt, at disse er gammelmandsvorte, som er godartede vækster, der kan udvikle sig over krop og ekstremiteter. De kan helt sikkert køre i familier, og kan fjernes, hvis de er kosmetisk generende. Se din lokale hudlæge for yderligere behandlingsmuligheder.

Dermabrasion er en kirurgisk behandling, og er en langt mere invasiv behandling end microdermabrasion. Den indebærer anvendelse af en stålbørste, en ablativ laser eller sandpapir for at fjerne flere lag af huden. Det kan resultere i knivskarp blødning og kan kræve en eller flere uger til at helbrede fuldstændigt. Det har været anvendt til acne ardannelse og dybe rynker.

Microdermabrasion er langt mindre invasiv og kan udføres af ikke-medicinsk personale, såsom en æstetiker. Bagefter kan der være svag erytem (pinkness) til kinderne, men minimal nedetid ellers.

De fleste mennesker, der har en godt afrundet kost vil være i stand til at opretholde en sund hud. Men virkelig at lysne huden, anbefaler jeg indtage masser af bønner, bær og citrus fødevarer, der er høj i C-vitamin og andre antioxidanter. Lycopen er en kraftfuld antioxidant, der kan bekæmpe skadelige frie radikaler i huden. Det kan findes i rå tomater, vandmelon, pink grapefrugt og papaya, blandt andre.

Brune pletter på hænder og ansigt er blevet kaldt leverpletter. Men der er ingen som helst forbindelse mellem disse pletter og leveren. Disse brune områder af pigmentering faktisk skyldes solen og hudens ældning. Hydroquinon er en blegende molekyle, der kan hjælpe lysere pletter. Det er imidlertid kun tilgængelig i kun 2% styrke i håndkøb. Hvis denne type produkt ikke virker for dig, se din læge for at få en recept på en 4% hydroquinon behandling, som kan arbejde hurtigere og mere effektivt. Endelig kan laser behandlinger i sidste ende være den bedste måde at løse disse brune pletter.

Ceramider er naturlige hud komponenter, som, når tabt, kan føre til tør, kløende hud eller eksem. Kig efter produkter, der indeholder ceramider til at hjælpe med at reparere din hud barriere.

En af de bedste behandlinger for store porer er topisk retinsyre eller tretinoin. Tretinoin kan opnås enten ved recept fra din hudlæge eller i håndkøb som forskellige derivater, såsom retinol eller Retinyl aldehyder.

Høje-glykæmisk indeks kostvaner – indeholder masser af enkle, raffineret sukker – synes at bidrage mere til acne udbrud end lavt glykæmisk indeks kostvaner. Forbrugende komplekse kulhydrater såsom hele hvede eller multigrain brød og pasta bør ikke forværre din acne og måske endda bidrage til at forbedre det.

Det korte svar på dette er nej. Faktisk grunden vi bruger Botox (botulinumtoksin) inden for dermatologi er at reducere bevægelsen af ​​ansigtsmuskler således at deres overforbrug ikke vil skabe fine eller dybe folder i steder som glabella (mellem øjenbrynene) eller på tværs af panden .

En kombination af glycolsyre eller salicylsyre kemiske peels, topisk hydroquinon (a blegning fløde) og topisk tretinoin kan hjælpe lette mørke ar.

Du kan prøve at bruge en aktuel retinoid (retinol, retinsyre eller retinylpalmitat) for at hjælpe med at reparere din strækmærker. Men selv aktuel retinoider – som kan hjælpe reparation hudceller – kan ikke være nok til at slette dine strækmærker. Hvis der er rødme i strækmærker, kan rødme være lettet ved pulserende farvestof laser terapi eller andre vaskulære laser behandlinger. På nuværende tidspunkt er der ingen mirakel behandling til fjernelse af strækmærker. Så pas på produkter, der hævder at slette dem.

Kig efter produkter, der indeholder retinol, som hjælper unclog porer og øge omsætningshastigheden af ​​celler til at forhindre hår i forbindelse med indgroet. Du kan også prøve hud-lysne stoffer såsom azelainsyre, Kojic syre, hydroquinon og glykolsyre.

Prøv først et aktuelt retinol creme eller gel. Disse produkter vil skrumpe og stramme porer og reducere olie sekretion.

Der er også mattifying gel produkter på markedet, som indeholder mikro-partikler, der kan fælde og absorberer overskydende olie fra huden i over en otte-timers periode. Disse produkter er vellidt af de fleste af mine patienter med oilier hud.

Topiske retinoider og peptider er blevet vist at dramatisk forbedre tegn på hudældning, såsom forstørrede porer. Du kan også med fordel bruge aktuelle antioxidanter såsom vitamin C og E cremer. Disse kan anvendes i morgen og vil arbejde hele dagen for at hjælpe med at reparere de skadelige virkninger af frie radikaler, der er skabt af overeksponering for UV-lys.

Dit næste skridt kan være at overveje en oral medicin kaldet isotretinoin. Dette er stadig en af ​​dermatologer mest kraftfulde værktøjer i behandling af acne. Det vil helt omforme din hud celler, og du kan have tør hud og læber i løbet af den seks måneders behandling. Se din hudlæge for mere rådgivning og behandling anbefalinger.

Eye cremer med koffein i dem kan hjælpe med at reducere poser under øjnene. Topiske retinoider (A-vitamin derivater) kan også være nyttig. Vær forsigtig, når du bruger retinoider omkring øjnene, fordi de kan forårsage irritation. Botox er et glimrende valg for kragetæer, fordi det vil hjælpe med at forhindre dannelsen af ​​disse linjer.

Du kan prøve en række forskellige hud lettelse og blegemidler, såsom produkter indeholdende Kojic syre, azelainsyre eller topiske retinoider. Start med blide formuleringer af hvert første.

Dette er en nem betingelse at behandle. De fleste dermatologer bruge en hyfrecator instrument til forsigtigt ætse læsioner fra huden ved meget lav varme. Fjernelse dem med en kniv eller flydende kvælstof kan øge risikoen for at forlade dig med lys eller hvide pletter på din hud.

Ja. Botox er sandsynligvis det bedste valg, fordi det vil forårsage disse muskler til at slappe af. Gentagne bevægelse er, hvad der forårsager disse fine linjer til at danne. Så hvis du aldrig flytter dem linjerne vil aldrig danne.

Fraktionerede lasere fungerer bedst for adressering fine linjer og rynker i huden. De er meget effektive!

For at forhindre brune pletter i at blive vist på din hud, det bedste, du kan gøre, er at undgå langvarig, ubeskyttet udsættelse for sol. Brug en SPF fond eller fugtighedscreme på mindst 30 eller derover på en regelmæssig basis. Anvend det, før du går ud i solen, frem for at vente, indtil du er allerede udenfor.

Tak for slutter sig til os for Spørg hudlæge.

KILDE

10 maj 2012, Best of Spørg hudlæge, Nicole Rogers, MD og Susan Evans, MD.

Udtalelserne i dette afsnit er i Specialist og alene Specialist. De afspejler ikke udtalelser fra og de er ikke blevet revideret af en læge eller et medlem af redaktionen for nøjagtighed, balance eller objektivitet. er ikke en erstatning for professionel lægelig rådgivning, diagnose eller behandling. Aldrig forsinke eller se bort fra at søge professionel lægelig rådgivning fra din læge eller anden kvalificeret sundhed udbyder på grund af noget, du har læst på.

 støtter ikke nogen bestemt produkt, service eller behandling. Hvis du tror du har en medicinsk nødsituation, ringe til din læge eller ringe 911 med det samme.