Bells parese årsager, symptomer, behandlinger

Bells parese er en lammelse eller svaghed i musklerne på den ene side af ansigtet. Skader på facial nerve, der styrer musklerne på den ene side af ansigtet forårsager den side af dit ansigt til hænge. Skaderne nerve kan også påvirke din følelse af smag, og hvordan du gør tårer og spyt. Denne tilstand kommer pludseligt, ofte natten, og som regel bliver bedre af sig selv inden for et par uger.

Årsagen til Bells parese er ikke klart. De fleste tilfælde menes at være forårsaget af herpes virus, der forårsager forkølelsessår.

I de fleste tilfælde af Bells parese, den nerve, der styrer musklerne på den ene side af ansigtet er beskadiget af inflammation.

Mange helbredsproblemer kan forårsage svaghed eller lammelse af ansigtet. Hvis der ikke kan findes en særlig grund til den svage, er betingelsen kaldes Bells parese.

Symptomer på Bells parese omfatter

Din læge kan diagnosticere Bells parese ved at stille dig spørgsmål, såsom om, hvordan dine symptomer udvikles. Han eller hun vil også give dig en fysisk og neurologisk undersøgelse for at kontrollere facial nerve funktion.

Hvis årsagen til dine symptomer er ikke klart, kan det være nødvendigt andre tests, såsom blodprøver, en MRI, eller en CT-scanning.

Pludselig svaghed eller lammelse i den ene side af dit ansigt, der får den til at hænge. Dette er det vigtigste symptom. Det kan gøre det svært for dig at lukke din øje på den side af dit ansigt; Savler; Øjenproblemer, såsom overdreven tåreflåd eller et øje tørt; Tab af evnen til at smage; Smerter i eller bag øret; Følelsesløshed i den ramte side af dit ansigt; Øget følsomhed over for lyd.