benign prostatahyperplasi (BPH) behandlinger og præparater

Medicin

Minimalt invasiv eller kirurgisk terapi

En bred vifte af behandlinger er tilgængelige for forstørret prostata, herunder medicin, minimalt invasive behandlinger og kirurgi. Den bedste behandling valg for dig, afhænger af flere faktorer, herunder

Transuretral resektion af prostata (TURP)

Hvis dine symptomer er tåleligt, kan du beslutte at udskyde behandlingen og blot overvåge dine symptomer. For nogle mænd, kan symptomerne lethed uden behandling.

Medicin er den mest almindelige behandling for mild til moderat symptomer på forstørret prostata. Indstillingerne omfatter

Minimalt invasiv eller kirurgisk behandling kan anbefales, hvis

Minimalt invasiv eller kirurgisk terapi kan ikke være en mulighed, hvis du har

Enhver type prostata procedure kan give bivirkninger. Afhængigt af den procedure, du vælger, kan komplikationer omfatter

Der findes flere typer af minimalt invasiv eller kirurgisk behandling.

En tændte omfang indsættes i urinrøret, og kirurgen fjerner alle men den ydre del af prostata. TURP generelt lindrer symptomer hurtigt, og de fleste mænd har en stærkere urin flow hurtigt efter indgrebet. Efter TURP du måske midlertidigt brug et kateter for at tømme din blære, og du vil være i stand til at gøre kun let aktivitet, indtil du har helet.

En tændte omfang indsættes i urinrøret, og kirurgen gør et eller to små snit i prostata – hvilket gør det lettere for urin at passere gennem urinrøret. Denne operation kan være en mulighed, hvis du har en lille eller moderat forstørret prostata, især hvis du har helbredsproblemer, der gør andre operationer for risikabelt.

Lægen indsætter en speciel elektrode gennem urinrøret ind i din prostata område. Mikrobølgeenergi fra elektroden ødelægger den indre del af det udvidede prostata, krympes og lette urin flow. Denne operation er generelt kun anvendes på små prostata i særlige omstændigheder, fordi kan være nødvendigt genbehandling.

I denne ambulant procedure, er et omfang gået ind i din urinrøret, så din læge til at placere nåle ind i din prostata. Radiobølger passere gennem nåle, varme og ødelægge overskydende prostata væv, der blokerer urin flow.

Denne procedure kan være et godt valg, hvis du bløder let eller har visse andre helbredsproblemer. Men ligesom TUMT, TUN måske kun delvist lindre dine symptomer, og det kan tage nogen tid, før du opdager resultater.

En høj-energi laser ødelægger eller fjerner tilgroet prostata væv. Laserterapi generelt lindrer symptomer højre væk og har en lavere risiko for bivirkninger, end nonlaser kirurgi. Laser terapi kan anvendes i mænd, der ikke bør have andre prostata procedurer, fordi de tager blodfortyndende medicin.

Transuretral incision af prostata (TUIP)

Transuretral mikrobølge termoterapi (TUMT)

Transuretral nål ablation (TUN)

Laser terapi

Prostata lift

embolisering

Åbn eller robot-assisteret prostatektomi

Opfølgning pleje

Mulighederne for laser terapi omfatter

I denne eksperimentelle transuretral procedure, er specielle tags bruges til at komprimere siderne af prostata at øge strømmen af ​​urin. Langsigtede data om effektiviteten af ​​denne procedure er ikke tilgængelige.

I denne eksperimentelle fremgangsmåde, er blodforsyningen til eller fra prostata selektivt blokeret, hvilket prostata at falde i størrelse. Langsigtede data om effektiviteten af ​​denne procedure er ikke tilgængelige.

Kirurgen gør et snit i din underlivet for at nå prostata og fjerne væv. Open prostatektomi er generelt gjort, hvis du har en meget stor prostata, blære skader eller andre komplicerende faktorer. Operationen kræver sædvanligvis en kort hospitalsophold og er forbundet med en højere risiko for at behøve en blodtransfusion.

Din opfølgende behandling vil afhænge af den specifikke teknik, der anvendes til at behandle din forstørret prostata.

Din læge kan anbefale at begrænse tunge løft og overdreven motion i syv dage, hvis du har laser ablation, transuretral nål ablation eller transuretral mikrobølge terapi. Hvis du har åbne eller robot-assisteret prostatektomi, skal du muligvis at begrænse aktiviteten i seks uger.

Uanset hvilken procedure, du har, din læge vil sandsynligvis foreslå, at du drikke masser af væske bagefter.