beta-caroten (oralt) beskrivelse og mærkenavne

Vitaminer er forbindelser, som du skal have for vækst og sundhed. De er nødvendige i kun små mængder og er normalt tilgængelige i de fødevarer, du spiser. Beta-caroten omdannes i kroppen til vitamin A, som er nødvendig for sunde øjne og hud.

Mangel på vitamin A kan forårsage en sjælden tilstand, der kaldes natteblindhed (problemer med at se i mørke). Det kan også forårsage tørre øjne, øjeninfektioner, hudproblemer, og bremset væksten. Din læge eller sygeplejerske kan behandle disse problemer ved at foreskrive enten beta-caroten, som din krop kan skifte til A-vitamin, eller vitamin A for dig.

Nogle betingelser kan øge dit behov for vitamin A. Disse omfatter

Øget behov for vitamin A bør bestemmes af din læge eller sygeplejerske.

Påstande om, at beta-caroten er effektiv som en solcreme ikke er blevet bevist. Selvom beta-caroten kosttilskud bliver undersøgt for deres evne til at reducere risikoen for visse former for kræft og muligvis hjertesygdomme, er der ikke nok information til at vise, at dette er effektivt.

Beta-caroten kan anvendes til behandling af andre betingelser, som fastsættes af din læge.

Capsule, Kapsel, Fyldt Væske; Væske; Tablet

Beta-caroten er tilgængelig uden recept.

Betydningen af ​​kost

Når et produkt er blevet godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om denne anvendelse ikke er inkluderet i produktet mærkning, er beta-caroten, der anvendes i visse patienter med følgende medicinske tilstande

allergier

Andre end ovenstående oplysninger, er der ingen yderligere oplysninger om korrekt brug, forholdsregler eller bivirkninger til samme brug.

Pediatric

For et godt helbred, er det vigtigt, at du spiser en afbalanceret og varieret kost. Følg omhyggeligt enhver kost program din sundhedsplejerske kan anbefale. For din bestemt vitamin kosten og / eller mineralske behov, så spørg din læge eller sygeplejerske for en liste over egnede fødevarer. Hvis du tror, ​​at du ikke får nok vitaminer og / eller mineraler i din kost, kan du vælge at tage et kosttilskud.

Geriatric

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Det er dokumenteret, at mennesker, der spiser kost højt i frugt og grøntsager har en nedsat risiko for hjertesygdomme og visse kræftformer. Frugt og grøntsager er rige på beta-caroten og andre næringsstoffer, som kan være gavnligt.

Andre interaktioner

Beta-caroten findes i gulerødder, mørkegrønne bladgrøntsager, såsom spinat og grønne blade salat, søde kartofler, broccoli, cantaloupe og vinter squash. Kroppen omdanner beta-caroten til vitamin A. Almindelig madlavning ikke ødelægger beta-caroten.

Andre medicinske problemer

Vitaminer alene vil ikke træde i stedet for en god kost, og vil ikke give energi. Din krop har brug andre stoffer, der findes i fødevarer, såsom protein, mineraler, kulhydrater, og fedt. Vitaminer selv ofte ikke kan arbejde uden tilstedeværelse af andre fødevarer. For eksempel er nogle fedt nødvendig, således at beta-caroten kan absorberes i kroppen.

Dosering

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Hvis du tager dette kosttilskud uden recept, omhyggeligt læse og følge eventuelle forholdsregler på etiketten. Til dette tillæg, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Problemer hos børn er ikke blevet dokumenteret med indtagelse af normale daglige anbefalede mængder.

Problemer i ældre voksne er ikke blevet dokumenteret med indtagelse af normale daglige anbefalede mængder.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Fortæl din læge, hvis du tager nogen anden receptpligtig eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​dette kosttilskud. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Mistede dosis

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Opbevaring

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Til anvendelse som et kosttilskud

Til andre anvendelser

Hvis du har forhøjet indhold af vitamin A, vil din krop omdanne mindre beta-caroten til vitamin A.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Hvis du går glip tage et vitamin for en eller flere dage er der ingen grund til bekymring, da det tager lidt tid for kroppen at blive alvorligt lav i vitaminer. Men hvis din læge eller sygeplejerske har anbefalet, at du tager dette vitamin, så prøv at huske at tage det som anvist hver dag.

Hvis du glemmer en dosis, og du bruger det som medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Må ikke opbevares i køleskab. Hold fra indefrysning.

Opbevar kosttilskud i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Anvendelse af beta-caroten er blevet associeret med en øget risiko for lungekræft i mennesker, der ryger eller har været udsat for asbest. En undersøgelse af 29.000 mandlige rygere fundet en stigning på 18% i lungekræft i gruppen, der fik 20 mg beta-caroten om dagen i 5 til 8 år. En anden undersøgelse af 18.000 personer fandt 28% flere lungekræfttilfælde hos personer med en historie af rygning og / eller udsættelse for asbest. Disse mennesker tog 30 mg beta-caroten i tillæg til 25.000 enheder retinol (en form for vitamin A) om dagen i 4 år. Men en undersøgelse af 22.000 mandlige læger, nogle af dem rygere eller tidligere rygere, fandt ingen stigning i lungekræft. Disse mennesker tog 50 mg betacaroten hver anden dag i 12 år. Hvis du ryger eller har en historie af rygning eller asbest eksponering, bør du ikke tage store mængder af beta-caroten kosttilskud i lange perioder. Men fødevarer, der er rige på beta-caroten anses for sikre og synes at mindske risikoen for visse former for kræft og muligvis hjertesygdomme.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.