beta-glucaner

Almindelige navne: Beta glycaner også er kendt som beta-glucaner.

Effekt-sikkerhed rating

OO … Ethno eller anden dokumentation for effekten.

Sikkerhed bedømmelse

Naturlige kilder til beta-glucaner omfatter fungale cellevægge, tang, havre og byg. Selvom kollektivt betegnet beta-glucaner, variationer i sammensætningen eksistere som en konsekvens af at være afledt fra forskellige naturlige kilder, såvel som batch variationer skyldes forskellige vækstbetingelser. Syntetiske stoffer er ved at blive udviklet for at overvinde sådanne variationer, men indtil disse bliver bredt tilgængelige, information for beta-glucan afhænger af kilden; se de enkelte monografier for Maitake (Grifola) tang, og havre.

Beta-glucaner er blevet anvendt i traditionel medicin, især i Japan, og er blevet grundigt undersøgt i mange år, især for deres potentiale som immunomodulatorer. Traditionelle kinesiske og asiatiske medicin udførligt udnytte medicinske svampe som en kilde til beta-glucan, mens i USA, tidlige forskning fokuserede på de immunmodulerende virkninger af zymosan afledt fra gæren Saccharomyces cerevisiae.

Anmeldelser giver et overblik over de beta-glucaner er tilgængelige, i høj grad fokus på forebyggende roller i kræft og sygdomme relateret til det kardiovaskulære og immunforsvar. For mere detaljeret information, se de enkelte monografier for de forskellige beta-glucaner kilder (Maitake [Grifola], tang, og havre).

Se de enkelte monografier for specifikke dosisanbefalinger.

Se de enkelte monografier om specifikke oplysninger.

Oplysninger om sikkerhed og effekt under graviditet og amning mangler. Se de enkelte monografier om specifikke oplysninger.

Se de enkelte monografier for specifikke interaktioner.

Se de enkelte monografier for specifikke bivirkninger.

Se de enkelte monografier for specifikke toksikologiske oplysninger.

Referencer