bexsero

Terapeutisk Klasse: Vaccine

Bruger For Bexsero

Meningokokvaccine er et aktivt immuniserende middel anvendes til at forhindre infektion med visse grupper af meningokok bakterier. Vaccinen virker ved at forårsage din krop til at producere sin egen beskyttelse (antistoffer) mod sygdommen.

Menomune® er aktiv mod gruppe A, C, Y og kun W-135 meningokok bakterier.

Bexsero® og Trumenba® kun er aktiv imod gruppe B meningokok bakterier ..

Meningokokinfektion kan forårsage livstruende sygdomme, såsom meningokokmeningitis, der påvirker hjernen, og meningokokæmi, hvilket påvirker blodet. Nogle personer med meningokok meningitis og / eller meningokokkæmi kan også dø. Disse sygdomme er mere tilbøjelige til at forekomme hos små børn og hos personer med visse sygdomme eller tilstande, der gør dem mere modtagelige for en meningokokinfektion eller mere tilbøjelige til at udvikle alvorlige problemer fra en meningokokinfektion.

anbefales immunisering mod meningokoksygdom for personer, der er i risiko for at få sygdommen, fordi

Menomune® anbefales til patienter 2 år og ældre.

Bexsero® og Trumenba® anbefales til patienter 10 til 25 år ..

Før ibrugtagning Bexsero

Denne vaccine skal gives kun af eller under tilsyn af din læge.

Med beslutningen om at bruge en vaccine, skal risikoen for at tage vaccinen afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. Til denne vaccine, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af Menomune® hos børn yngre end 2 år, men i nogle tilfælde børn helt ned til 3 måneder kan vaccineres.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder til virkningerne af Bexsero® og Trumenba® hos børn yngre end 10 år.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af meningokok vaccine hos voksne over 65 år. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Undersøgelser hos kvinder tyder på, at denne medicin udgør minimal risiko for spædbarnet, når de anvendes under amning.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du modtager denne vaccine, er det særlig vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Modtagelse af denne vaccine med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Modtagelse af denne vaccine med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne vaccine. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dette afsnit indeholder oplysninger om den korrekte brug af en række produkter, der indeholder meningokok vaccine. Det kan ikke være specifik for Bexsero. Læs med omhu.

En sygeplejerske eller andet uddannet sundhedsprofessionel vil give denne vaccine til dig eller dit barn.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dig eller dit barn på regelmæssige besøg for at sikre denne vaccine fungerer korrekt, og for at kontrollere for uønskede virkninger.

Spørg din læge, hvis du har en hoste, problemer med at synke, svimmelhed, hurtig hjertebanken, nældefeber, kløe, hævelser eller hævelse af øjenlåg eller omkring øjnene, ansigt, læber eller tunge, udslæt, trykken for brystet, eller usædvanlig træthed eller svaghed. Dette kan være symptomer på en allergisk reaktion på vaccinen.

Besvimelse kan opstå, mens du modtager denne vaccine.

Korrekt brug af meningokok vaccine

De tip hætter på de fyldte sprøjter indeholder tørt naturgummi (et derivat af latex), som kan forårsage allergiske reaktioner hos mennesker, der er følsomme over for latex.

Det er vigtigt, at din læge bør vide om alle andre vacciner du eller dit barn for nylig har modtaget, herunder en influenza skud.

Denne vaccine kan ikke beskytte alle, der modtager den.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge eller sygeplejerske straks, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

Forholdsregler Mens du bruger Bexsero

Bexsero Side Effects