binge spiseforstyrrelse: 9 måder at være en bedre omsorgsperson

Når dit barn, partner, eller gode ven er i behandling for binge eating disorder, du ønsker at gøre alt, hvad du kan for at støtte dem. Her er 9 tips til at hjælpe dig med at blive den bedste omsorgsperson du kan være.

Tilmeld dig vores gratis e-mail-serie om diagnosticering, behandling, og leve med binge spiseforstyrrelse.

Du har ikke forårsage spiseforstyrrelse. Det kunne være sket for nogen – i enhver familie. Må ikke bebrejde dig selv. Også ikke bebrejde din elskede. Hun spurgte ikke at have en spiseforstyrrelse. Bare vise, at du forstår, hvad hun går igennem, og lad hende vide, at du vil være der til at hjælpe hende med at få godt.

Det kan være svært at forstå, hvorfor din elskede binges. Du kan føle vrede over den opførsel, eller frustration, som du ikke kan stoppe det. Vid, at personen allerede føler en masse skyld eller skam. Tilføj ikke disse negative følelser. Prøv at bevare roen. Lyt med et åbent sind. Spørg hvad du kan gøre for at hjælpe. Vær medfølende, og gøre dit bedste for at forstå, hvordan han eller hun føler.

Hvis dit barn er i bedring, vil du sandsynligvis gå sammen til lægebesøg. Du kan også tilbyde at gå, hvis personen er din partner eller ven. I mellem aftaler, holde kontakten med læger, diætister og andre medlemmer af teamet for at sikre behandling går som planlagt. Opfordre personen til at gå til hver terapi session, tage alle medicin som anvist, og følg lægens råd. Gå til familie støtte gruppe og terapi møder. Når du er involveret i behandling, øger du chancen for, at personen vil lykkes.

Hold kun sunde fødevarer i huset. Serveres regelmæssige måltider på samme tidspunkter hver dag. Watch out for steder og situationer, hvor spiseanfald kan ske, ligesom parterne eller ture til mall.

Vær en god rollemodel for dit barn eller partner. Spis tre nærende, velafbalancerede måltider om dagen. Prøv ikke at spise for meget eller kost, som begge kan sende det forkerte budskab til den person med binge spiseforstyrrelse. Aldrig gøre kommentarer om deres vægt eller kropsform.

s ny e-mail-serien om at diagnosticere, behandle og leve med binge eating disorder