binge spiseforstyrrelse årsager og forebyggelse

Den nøjagtige årsag til binge spiseforstyrrelse er stadig ukendt, men forskerne begynder at forstå faktorer, der fører til dens udvikling. Ligesom andre spiseforstyrrelser, binge spiseforstyrrelse synes at skyldes en kombination af psykologiske, biologiske og miljømæssige faktorer.

Spiseforstyrrelser, herunder binge spiseforstyrrelse, kan nogle gange køre i familier, hvilket tyder på, at en modtagelighed for spiseforstyrrelser kan være arvelig. Forskere også søger ind mulig unormal funktion af kemiske budskaber til hjernen involverer hormoner, der regulerer appetit (såsom leptin og ghrelin) og proteiner, der regulerer blodsukker og krop metabolisme (såsom adiponectin).

Folk med binge eating disorder kommer ofte fra familier, der overforbrug eller sætte en unaturlig vægt på foo; for eksempel kan de bruger mad som en belønning eller som en måde at lindre eller komfort, hvilket fører til overspisning som lærte adfærdsmæssig reaktion på stress.

Overspisning også undertiden kan være en uønsket bivirkning af visse psykiatriske eller andre medikamenter, der stimulerer appetitten og som kan påvirke mennesker at kunne fornemme, når de er fulde efter at have spist et måltid.

Tilmeld dig vores gratis e-mail-serie om diagnosticering, behandling, og leve med binge spiseforstyrrelse.

Selv om det ikke kunne være muligt at forhindre alle tilfælde af binge spiseforstyrrelse, er det nyttigt at begynde behandling i mennesker, så snart de begynder at have symptomer. Derudover underviser og tilskynde sunde spisevaner og realistiske holdninger om mad og kropsbillede også kan være nyttige i at forebygge udvikling eller forværring af spiseforstyrrelser.

KILDE: Mayo Clinic.

s ny e-mail-serien om at diagnosticere, behandle og leve med binge eating disorder