biofysisk profil (BPP)

Din læge kan anbefale en BPP test, hvis du er forbi din forfaldsdagen eller har en højere risiko for problemer under graviditeten. Du kunne have højere risiko på grund af sundhedsmæssige betingelser, såsom diabetes eller præeklampsi. Eller, kan du bruge en BPP efter et fald eller anden ulykke for at sikre dit barn er sundt.

Den BPP er en kombination af tests, der kontrollerer dit barns helbred. Den måler dit barns krop bevægelser og muskeltonus. Den måler også, hvor hurtigt dit barns puls accelererer under bevægelse, og mængden af ​​fostervand beskytte din baby i livmoderen.

BPP er sikker og ikke-invasiv. Det varer omkring 30 minutter.

En del af den biofysiske profil er en ultralyd. Dette spor dit barns bevægelser og afprøver den mængde fostervand. Du vil ligge på ryggen og en tekniker vil holde ultralyd tryllestav mod din mave. En anden del af BPP er en nonstress test, der overvåger dit barns hjerteslag i 20 minutter. Lægen vil sætte en elastik med to sensorer omkring din mave at afhente dit barns hjerteslag. Nogle læger starte med kun gør ultralyd del af BPP og senere kan tilføje på denne nonstress test, hvis lægen har brug for mere information, efter det er gjort.

Tips til halsbrand relie; Sund Stofbleer: Basic; Tandlægebesøg for gravide kvinder

Resultaterne af hver del af testen – puls, vejrtrækning, kroppens bevægelser, muskeltonus, og mængden af ​​fostervand – lægges op til at danne en samlet score. En score på otte til 10 betyder, din baby synes sundt. Scores lavere end otte betyder som regel, at du har brug genprøvning. En meget lav score kan indikere din baby er i nød. Din læge kan anbefale tidlig levering.

Hvis din læge beslutter du har brug for en, ville du sandsynligvis få en BPP i sidste trimester. Nogle kvinder får dem tidligere. Din læge kan foreslå opfølgende BPPs for resten af ​​din graviditet.

Nonstress Test, Fostervandsindeks Index (AFI), dybe lomme målinger, ultralyd, fostervand vurdering væske volumen

KILDER

UpToDate: de biofysiske Fetal Profile.

Johns Hopkins Manual of Gynækologi og Obstetrik, 4. udgave. Lippincott Williams & Williams, 2010.

Sunde opskrifter Minus den Heartbur; Beskyt din familie mod Germ; Flov over Inkontinens?