blære kontrol problemer: medicin til behandling af urininkontinens

Lær om medicin anvendes til behandling blære kontrol problemer, herunder hvordan de arbejder for at behandle urininkontinens og mulige bivirkninger.

Du har givet op kaffe og sodavand. Du har fulgt lægens forslag til blære omskoling. Men blære kontrol er fortsat et problem. Hvad kan du gøre? Spørg din læge om medicin muligheder.

Effektive medicin er til rådighed for mennesker med overaktiv blære og urge-inkontinens – en blærekontrol problem præget af pludselige, intense urin drifter og urin lækage. findes Færre medicin muligheder for stressinkontinens – urinlækage foranlediget af en fysisk bevægelse eller aktivitet, såsom hoste, nysen eller tunge løft.

Her er en oversigt nogle medikamenter almindeligt ordineret til behandling af urininkontinens sammen med deres mulige bivirkninger.

Anticholinerge lægemidler blokere virkningen af ​​et kemisk messenger – acetylcholin – der sender signaler til din hjerne, der udløser unormale blære sammentrækninger forbundet med overaktiv blære. Disse blærekontraktioner kan gøre dig føler behov for at urinere selv når din blære ikke er fuld.

Anticholinerge medicin omfatter

Nogle af disse medikamenter er tilgængelige i en udvidet frigivelsesform, hvilket betyder at du tage dem en gang om dagen. Disse kan have færre bivirkninger end de umiddelbare versioner, der normalt er taget flere gange om dagen.

Alligevel kan form øjeblikkelig frigivelse være nyttigt, hvis du oplever inkontinens kun på bestemte tidspunkter, såsom om natten, eller hvis du ønsker at tage en medicin for en kort tid, som når du rejser. Disse medikamenter er normalt gives som en pille eller tablet, du tager gennem munden. Oxybutynin er også tilgængelig som en creme eller hud plaster, der afgiver en kontinuerlig mængde medicin.

De mest almindelige bivirkninger af antikolinergika er mundtørhed og forstoppelse. For at modvirke mundtørhed, kan du sutter på et stykke slik eller tygge tyggegummi til at producere mere spyt. Andre mindre almindelige bivirkninger omfatter halsbrand, sløret syn, hurtig hjertebanken (takykardi), blussende hud, urinretention og kognitive bivirkninger, såsom nedsat hukommelse og forvirring.

Den mest almindelige bivirkning af oxybutynin plaster er hudirritation. Din læge kan anbefale, at du drejer placeringen af ​​plasteret.

Mirabegron er en medicin, der er godkendt til behandling af visse former for urininkontinens. Det afslapper blæren muskler og kan øge mængden af ​​urin din blære kan holde. Det kan også øge det beløb, du er i stand til at tisse på en gang, hjælpe med at tømme blæren mere fuldstændigt.

Nogle bivirkninger af Mirabegron indbefatter forhøjet blodtryk, forkølelsessymptomer (Nasopharyngitis), urinvejsinfektion og hovedpine. Forstoppelse kan også forekomme. Før du tager Mirabegron, tale med din læge, hvis du har nyre- eller leversygdom. Mirabegron kan også interagere med andre lægemidler, så sørg for din læge ved, hvilke medicin du tager, før du begynder at tage Mirabegron.

Injektioner af Botox i blæren muskler, kan gavne folk, der har en overaktiv blære. Botox blokerer handlinger acetylcholin og lammer blæremusklen. Botox kan være nyttige for folk, der ikke har responderet på andre medikamenter. Fordele kan vare flere måneder. Din læge kan anbefale gentagne injektioner en gang eller to gange om året.

Undersøgelser har vist, at Botox signifikant forbedrer symptomerne på inkontinens og forårsager få bivirkninger. Nogle undersøgelser viser, det kan øge urinvejsinfektioner, men data er ikke afgørende.

FDA advarer om, at bivirkninger, herunder åndedrætsstop og død kan forekomme efter brug af Botox til både godkendte og ikke-godkendte anvendelser.

Efter overgangsalderen, en kvindes krop producerer mindre østrogen. Dette fald i østrogen kan bidrage til forringelse af støttende væv omkring blæren og urinrøret, svække væv og potentielt skærpende stressinkontinens.

Anvende lavdosis, topisk østrogen i form af en vaginal creme, kan en østrogen-holdige ring eller et plaster hjælpe forynge forværrede væv i vagina og urinveje og lindre nogle inkontinens symptomer.

Der er ikke en masse videnskabelig dokumentation til støtte ved hjælp af lokal østrogen til behandling af urininkontinens, men nogle kvinder rapporterer, at det er nyttigt for deres urin symptomer. Østrogen kan ikke anbefales, hvis du har en historie af bryst eller livmoderkræft eller begge dele. Tal med din læge om de potentielle risici ved at bruge østrogen i din situation.

Kombination hormonsubstitutionsbehandling (østrogen plus progestin) er ikke det samme som aktuelt østrogen og ikke længere anvendes til behandling af urininkontinens. Oral østrogenerstatning også er ikke det samme som topisk østrogen, og det kan faktisk forværre inkontinens symptomer.

Når det bruges korrekt, lokal østrogenbehandling typisk ikke give bivirkninger. Men for at behandle inkontinens, topisk østrogen er normalt parret med en anden medicin eller terapi – hvilket kan forårsage bivirkninger.

Imipramin er en tricykliske antidepressivum. Det gør blæremusklen slappe af, mens der forårsager de glatte muskler i blærehalsen at trække sig sammen. Det kan anvendes til behandling af blandet inkontinens – en kombination af trang og stressinkontinens.

Imipramin kan forårsage døsighed, så det er ofte taget om natten. På grund af dette, kan imipramin være nyttige til natlig inkontinens, samt. Det kan også være en hjælp for børn, der bed-våd natten (enuresis nocturna). Imipramin er normalt ikke et godt match for ældre voksne.

Alvorlige bivirkninger fra imipramin er sjældne, men kan omfatte hjerte-kar-problemer, såsom uregelmæssig hjerterytme og svimmelhed eller besvimelse fra nedsat blodtryk, når du står op hurtigt. Børn og ældre voksne kan være særligt modtagelige for disse bivirkninger.

Andre bivirkninger, herunder tørhed i munden, sløret syn og forstoppelse, svarer til dem af anticholinergika. Tricykliske antidepressiva interagere med mange forskellige medikamenter, så sørg for din læge ved, hvilke medicin du tager, før du begynder at tage imipramin.

Duloxetin er en serotonin og noradrenalin reuptake inhibitor, der er godkendt til behandling af depression og angst. Det kan hjælpe urinrørslukkemusklen slappe, så det kan forbedre urininkontinens hos nogle kvinder. Det kan være særlig nyttig for kvinder, der har urininkontinens og depression.

I forskningsundersøgelser, mange kvinder stoppet med at tage duloxetin på grund af dets bivirkninger. Disse kan omfatte kvalme, mundtørhed, svimmelhed, forstoppelse, søvnløshed og træthed. Kvinder, der har kronisk leversygdom bør ikke tage duloxetin. Vær sikker på din læge kender din fulde sygehistorie, før du begynder at bruge dette lægemiddel.

Når man taler med din læge, omhyggeligt gennemgå alle de medicin du tager, herunder over-the-counter medicin eller naturlægemidler. Nogle medikamenter øger blære kontrol problemer. Andre kan interagere med inkontinens medikamenter på en måde, der øger symptomer.

Din læge kan hjælpe dig med at beslutte, om du har brug for medicin til behandling af din blære kontrol problem og i givet fald, som man kan være bedst for dig.

besøge din læge