blære kontrol problemer: medicin til behandling af urininkontinens

Efter overgangsalderen, en kvindes krop producerer mindre østrogen. Dette fald i østrogen kan bidrage til forringelse af støttende væv omkring blæren og urinrøret, svække væv og potentielt skærpende stressinkontinens.

Anvende lavdosis, topisk østrogen i form af en vaginal creme, kan en østrogen-holdige ring eller et plaster hjælpe forynge forværrede væv i vagina og urinveje og lindre nogle inkontinens symptomer.

Der er ikke en masse videnskabelig dokumentation til støtte ved hjælp af lokal østrogen til behandling af urininkontinens, men nogle kvinder rapporterer, at det er nyttigt for deres urin symptomer. Østrogen kan ikke anbefales, hvis du har en historie af bryst eller livmoderkræft eller begge dele. Tal med din læge om de potentielle risici ved at bruge østrogen i din situation.

Kombination hormonsubstitutionsbehandling (østrogen plus progestin) er ikke det samme som aktuelt østrogen og ikke længere anvendes til behandling af urininkontinens. Oral østrogenerstatning også er ikke det samme som topisk østrogen, og det kan faktisk forværre inkontinens symptomer.

Når det bruges korrekt, lokal østrogenbehandling typisk ikke give bivirkninger. Men for at behandle inkontinens, topisk østrogen er normalt parret med en anden medicin eller terapi – hvilket kan forårsage bivirkninger.

østrogen

imipramin

Imipramin er en tricykliske antidepressivum. Det gør blæremusklen slappe af, mens der forårsager de glatte muskler i blærehalsen at trække sig sammen. Det kan anvendes til behandling af blandet inkontinens – en kombination af trang og stressinkontinens.

Imipramin kan forårsage døsighed, så det er ofte taget om natten. På grund af dette, kan imipramin være nyttige til natlig inkontinens, samt. Det kan også være en hjælp for børn, der bed-våd natten (enuresis nocturna). Imipramin er normalt ikke et godt match for ældre voksne.

Duloxetin

Alvorlige bivirkninger fra imipramin er sjældne, men kan omfatte hjerte-kar-problemer, såsom uregelmæssig hjerterytme og svimmelhed eller besvimelse fra nedsat blodtryk, når du står op hurtigt. Børn og ældre voksne kan være særligt modtagelige for disse bivirkninger.

Se din læge

Andre bivirkninger, herunder tørhed i munden, sløret syn og forstoppelse, svarer til dem af anticholinergika. Tricykliske antidepressiva interagere med mange forskellige medikamenter, så sørg for din læge ved, hvilke medicin du tager, før du begynder at tage imipramin.

Duloxetin er en serotonin og noradrenalin reuptake inhibitor, der er godkendt til behandling af depression og angst. Det kan hjælpe urinrørslukkemusklen slappe, så det kan forbedre urininkontinens hos nogle kvinder. Det kan være særlig nyttig for kvinder, der har urininkontinens og depression.

I forskningsundersøgelser, mange kvinder stoppet med at tage duloxetin på grund af dets bivirkninger. Disse kan omfatte kvalme, mundtørhed, svimmelhed, forstoppelse, søvnløshed og træthed. Kvinder, der har kronisk leversygdom bør ikke tage duloxetin. Vær sikker på din læge kender din fulde sygehistorie, før du begynder at bruge dette lægemiddel.

Når man taler med din læge, omhyggeligt gennemgå alle de medicin du tager, herunder over-the-counter medicin eller naturlægemidler. Nogle medikamenter øger blære kontrol problemer. Andre kan interagere med inkontinens medikamenter på en måde, der øger symptomer.

Din læge kan hjælpe dig med at beslutte, om du har brug for medicin til behandling af din blære kontrol problem og i givet fald, som man kan være bedst for dig.