blærekræft-eksamener og tests

For at finde ud af, om blærekræft kan være årsagen til dine urin symptomer, vil din læge

Du vil have en cystoskopi, en test, der giver din læge til at se på din blære med et tyndt, tændte rør. Lægen kan bruge det samme rør at tage små vævsprøver (biopsier) af eventuelle unormale områder. Prøverne vil blive kigget på under et mikroskop for at finde ud af, om kræftcellerne er til stede og hvad cellerne ser ud.

Blærekræft er klassificeret af scenen og klasse. Etapen bestemmes af cancervækst i blærevæggen og hvor langt det har spredt sig til nærliggende væv og andre organer, såsom lungerne, leveren eller knogler. Karakteren af ​​blærekræft er bestemt af, hvordan kræftcellerne ser i sammenligning med normale blære celler.

Lægen finder ud scenen og kvalitet af din blære kræft ved at indsamle oplysninger fra flere tests, herunder

Kendskab scenen og kvalitet af din kræft er vigtig i at vælge de rigtige behandlinger.

Andre diagnostiske tests, der kan gøres omfatte

Blærekræft ofte kommer tilbage, så det er vigtigt at have regelmæssige eftersyn. Så, hvis kræften kommer tilbage, har du en bedre chance for at finde det tidligt nok for en vellykket behandling.

Har en fysisk eksamen. Dette kan omfatte en rektal eksamen, en prostata eksamen for mænd, eller en pelvic eksamen for kvinder; Stil spørgsmål om din sygehistorie, includin; Din rygning historie; Din mulig udsættelse for kræft -causing kemikalier; Din familie historie af kræft.

Biopsier fra cystoskopi; En intravenøs pyelogram eller CT urogram at kigge efter en masse nær nyrerne, urinlederne eller blære; Ultralyd eller magnetisk resonans (MRI). Disse hjælpe med at finde ud af, om kræften har spredt sig til lymfeknuder, lunger, lever eller andre abdominale organer; Bryst X-ray. Dette finder ud af, om kræften har spredt sig til lungerne; Knoglescanning. Dette finder ud af, om kræften har spredt sig til knoglerne.

En komplet blodtælling (CBC) for at finde ud af, om du har anæmi; En kemi skærmen for at evaluere nyre, lever, og knogler funktioner.