blærekræft sygdom

Blærekræft er en type kræft, der begynder i blæren – en ballon-formet organ i dit bækken område, der gemmer urin.

Blærekræft begynder oftest i cellerne, der beklæder indersiden af ​​blæren. Blærekræft typisk påvirker ældre voksne, selv om det kan forekomme i alle aldre.

Symptomer

Det store flertal af blære kræft er diagnosticeret på et tidligt tidspunkt – når blærekræft er meget behandles. Selv tidlige fase blærekræft er dog sandsynligt, at gentage sig. Derfor blærekræft overlevende gennemgå ofte opfølgende tests i årevis efter behandling for at lede efter blærekræft gentagelse.

Blod i urinen (hæmaturi) – urin kan forekomme lyse rødt eller cola farvet. Eller urin kan forekomme normale, men kan påvises blod i en mikroskopisk undersøgelse af urinen .; Hyppig vandladning .; Smertefuld vandladning .; Rygsmerte.; Bækkensmerter.

Din urinvejene – som omfatter nyrerne, urinlederne, blæren og urinrøret – fjerner affald fra kroppen gennem urinen. Dine nyrer, som ligger i den bageste del af din øvre del af maven, producerer urin ved at filtrere affald og væske fra blodet.

Din urinvejene – som omfatter nyrerne, urinlederne, blæren og urinrøret – fjerner affald fra kroppen gennem urinen. Dine nyrer, som ligger i den bageste del af din øvre del af maven, producerer urin ved at filtrere affald og væske fra blodet.

Din urinvejene – som omfatter nyrerne, urinlederne, blæren og urinrøret – fjerner affald fra kroppen gennem urinen. Dine nyrer, som ligger i den bageste del af din øvre del af maven, producerer urin ved at filtrere affald og væske fra blodet.

Transitional cell carcinoma. Transitional celle karcinom forekommer i de celler, linje indersiden af ​​din blære. Overgangsbestemmelser celler udvide, når blæren er fuld, og kontrakt, når blæren er tom. Disse samme celler fore den indvendige dine urinlederne og urinrøret, og tumorer kan dannes i disse steder. Transitional cell carcinoma er den mest almindelige form for blærekræft i USA .; Pladecellecarcinom. Pladecellekræft celler vises i din blære som reaktion på infektion og irritation. Over tid kan de blive til kræft. Planocellulært blærekræft er sjælden i USA. Det er mere almindeligt i dele af verden, hvor en vis parasitisk infektion (schistosomiasis) er en udbredt årsag til blære infektioner .; Adenocarcinom. Adenocarcinom begynder i celler, der udgør slim-secernerende kirtler i blæren. Adenocarcinom i blæren er sjældne i USA.

Blære kræft tegn og symptomer kan omfatte

Rygning. Rygning cigaretter, cigarer eller rør kan øge din risiko for blærekræft ved at forårsage skadelige kemikalier at ophobe sig i din urin. Når du ryger, din krop behandler kemikalier i røgen og udskiller nogle af dem i din urin. Disse skadelige kemikalier kan beskadige foring af blæren, hvilket kan øge din risiko for kræft .; Stigende alder. Din risiko for blærekræft stiger som du alder. Blærekræft kan forekomme i alle aldre, men det er sjældent fundet i mennesker yngre end 40 .; Bliver hvid. Whites har en større risiko for blærekræft end gøre folk af andre racer .; At være en mand. Mænd er mere tilbøjelige til at udvikle blærekræft end kvinder .; Udsættelse for visse kemikalier. Dine nyrer spiller en central rolle i filtrering skadelige kemikalier fra din blodbanen og flytte dem ind i din blære. På grund af dette, er det tænkt, at blive omkring visse kemikalier kan øge din risiko for blærekræft. Kemikalier knyttet til risikoen blærekræft omfatter arsen og kemikalier, der anvendes til fremstilling af farvestoffer, gummi, læder, tekstiler og maling produkter .; Forrige kræftbehandling. Behandling med anti-cancer stof cyclophosphamid øger din risiko for blærekræft. Folk, der har modtaget strålebehandlinger rettet mod bækken for en tidligere cancer har en forhøjet risiko for at udvikle blærekræft .; Under en vis diabetes medicin. Folk, der tager diabetes medicin pioglitazon (Actos) i mere end et år har en øget risiko for blærekræft. Andre diabetes medicin indeholder pioglitazon, herunder pioglitazon og metformin (Actoplus Met) og pioglitazon og glimepirid (Duetact) .; Kronisk blærebetændelse. Kroniske eller gentagne urinvejsinfektioner eller betændelser (blærebetændelse), såsom kan ske med lang tids brug af en urin kateter, kan øge din risiko for en planocellulært blærekræft. I nogle områder af verden, er pladecellekarcinom knyttet til kronisk blære betændelse forårsaget af parasitiske infektion kendt som schistosomiasis .; Personlig eller familiær historie af kræft. Hvis du har haft blærekræft, er du mere tilbøjelige til at få det igen. Hvis en eller flere af dine nærmeste pårørende har en historie af blærekræft, kan du have en øget risiko for sygdommen, selv om det er sjældent, at blærekræft at køre i familier. En familie historie af HNPCC, også kaldet Lynch-syndrom, kan øge din risiko for kræft i urinvejene, samt i din kolon, livmoder, æggestokke og andre organer.

Årsager

Lav en aftale med din læge, hvis du har nogen tegn eller symptomer, der bekymrer dig, såsom blod i urinen.

Det er ikke altid klart, hvad der forårsager blærekræft. Blærecancer er blevet forbundet med rygning, et parasitisk infektion, stråling og kemiske påvirkninger.

Blærekræft udvikles, når celler i blæren begynder at vokse unormalt. I stedet vokse og dele på en ordentlig måde, disse celler udvikler mutationer, der forårsager dem til at vokse ud af kontrol og ikke dø. Disse unormale celler danner en tumor.

Forskellige typer af celler i blæren kan blive til kræft. Den type blære celle, hvor kræft begynder bestemmer typen af ​​blærekræft. Din blærekræft typen bestemmer, hvilke behandlinger kan fungere bedst for dig.

Typer af blærekræft omfatter

Risikofaktorer

Nogle blære kræft omfatter mere end en type celle.

Vær opmærksom på eventuelle pre-udnævnelse restriktioner. På det tidspunkt, du foretager udnævnelsen, skal du huske at spørge, om der er noget, du skal gøre på forhånd, såsom begrænse din kost .; Bemærk ned nogen symptomer, du oplever, selv om de synes relateret til grunden til at du har planlagt udnævnelsen .; Notér centrale personlige oplysninger, herunder ting som de seneste liv ændringer eller større belastninger .; Liste af alle de lægemidler, vitaminer eller kosttilskud, som du i øjeblikket tager eller har taget for nylig .; Overvej at tage et familiemedlem eller en ven med. Nogle gange kan det være svært at huske alle de oplysninger, under en aftale. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt .; Skriv en liste over spørgsmål at spørge din læge.

Komplikationer

Faktorer, der kan øge din risiko for blærekræft omfatter

Har jeg blærekræft ?; Hvad er den fase af mit kræft ?; Vil jeg brug for yderligere tests ?; Hvad er mine behandlingsmuligheder ?; Kan nogen behandlinger helbrede min blærekræft ?; Hvad er de potentielle risici ved hver behandling ?; Er der én behandling du føler er bedst for mig ?; Skal jeg se en specialist? Hvad vil det koste, og vil min forsikring dækker det ?; Er der en generisk alternativ til den medicin, du ordineres mig ?; Er der brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig? Hvilke hjemmesider vil du anbefale ?; Hvad vil afgøre, om jeg skulle planlægge en opfølgende besøg?

Blærekræft ofte opstår igen. På grund af dette, blærekræft overlevende ofte skal underkastes opfølgende undersøgelse for år efter vellykket behandling. Hvad tester du gennemgå og hvor ofte vil afhænge af din type blærecancer og din behandling, blandt andre faktorer.

Hvornår har du først begynder oplever symptomer ?; Har dine symptomer været løbende eller lejlighedsvis ?; Hvor alvorlig er dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forbedre dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer?

Forberedelse til din udnævnelse

Spørg din læge til at oprette en opfølgningsplan for dig. Generelt læger anbefaler en test for at undersøge indersiden af ​​din urinrøret og blæren (cystoskopi) hver tre til seks måneder for de første par år efter blærekræft behandling. Så kan du gennemgå cystoskopi hvert år. Din læge kan anbefale andre tests på forskellige intervaller så godt.

Mennesker med aggressive kræftformer kan gennemgå hyppigere kontrol. Dem med mindre aggressive kræftformer kan testes sjældnere.

Cystoskopi. Under cystoskopi, din læge indsætter et smalt rør (cystoscope) gennem urinrøret. Den cystoscope har en linse og fiberoptisk belysning system, så din læge for at se og undersøge indersiden af ​​din urinrøret og blæren. Du modtager normalt en lokalbedøvelse under cystoskopi at hjælpe med at gøre dig komfortabel .; Biopsi. Under cystoskopi, kan din læge passere et særligt værktøj grund af omfanget og ind i blæren for at indsamle en celleprøve (biopsi) til test. Denne procedure kaldes transuretral resektion af blæren tumor (TURBT). TURBT kan også anvendes til behandling af blærekræft. TURBT er normalt udføres under generel anæstesi .; Urin cytologi. En prøve af din urin er analyseret under et mikroskop for at kontrollere, om kræftceller i en procedure kaldet urin cytologi .; Imaging tests. Imaging tests give din læge til at undersøge strukturerne i dit urinvejene. Tests at fremhæve urinvejene nogle gange bruge et farvestof, som injiceres i en vene, før proceduren. En intravenøs pyelogram er en type af røntgenbilleder test, der anvender et farvestof for at fremhæve dine nyrer, urinlederne og blæren. En edb-tomografi (CT) scanning er en type af X-ray test, der giver lægen mulighed for bedre se din urinveje og det omgivende væv.

Start med at se din praktiserende læge eller en primær læge, hvis du har nogen tegn eller symptomer, der bekymrer dig. Din læge kan foreslå tests og procedurer til at undersøge dine symptomer.

CT-scanning; Magnetisk resonans imaging (MRI); Knoglescanning; Bryst X-ray

Hvis din læge har mistanke om du kan have blærekræft, kan du blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i behandling af sygdomme og tilstande i urinvejene (urolog). I nogle tilfælde kan du blive henvist til andre specialister, såsom læger, der behandler kræft (onkologer).

Fordi udnævnelser kan være kort, og fordi der er ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at være godt forberedt. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at blive klar, og hvad de kan forvente fra din læge.

Stage I. Kræft i denne fase sker i blæren indre foring, men har ikke invaderet muskelkraft blærevæggen .; Fase II. På dette stadium har kræft invaderet blærevæggen men stadig begrænset til blæren .; Stage III. De kræftcellerne har spredt gennem blærevæggen til omkringliggende væv .; Stage IV. På dette stadium, kan kræftcellerne har spredt sig til lymfeknuder og andre organer, så som din knogler, lever eller lunger.

Test og diagnose

Din tid med din læge er begrænset, så forbereder en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid sammen. Liste dine spørgsmål fra vigtigst for mindst vigtigt i tilfælde tiden løber ud. For blærekræft, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Operation for at fjerne tumoren. Transuretral resektion af blæren tumor (TURBT) ofte bruges til at fjerne blære kræft, der er begrænset til de indre lag af blæren. Under TURBT, din læge passerer en lille teleslynge gennem en cystoskop og ind i din blære. Sløjfen anvendt til at brænde væk kræftceller med en elektrisk strøm. I nogle tilfælde kan en høj-energi laser bruges i stedet for elektrisk strøm. TURBT kan forårsage smertefulde eller blodig vandladning i et par dage efter proceduren .; Operation for at fjerne tumoren og en lille del af blæren. Under segmentær cystektomi, også kaldet partiel cystektomi, kirurgen fjerner kun den del af blæren, der indeholder cancerceller. Segmentoplysninger cystectomy bruges sjældent og må kun være en mulighed, hvis din kræft er begrænset til et område af blæren, som let kan fjernes uden at skade blære funktion .; Biologisk terapi (immunterapi). Biologisk terapi, også kaldet immunterapi, virker ved signalering kroppens immunsystem til at bekæmpe kræftceller. Biologisk behandling for blærekræft indgives typisk gennem urinrøret og direkte ind i blæren (intravesikal behandling) .; Én biologisk terapi lægemiddel til behandling af blærekræft er bacille Calmette-Guerin (BCG), som er en bakterie, der anvendes i tuberkulosevacciner. En anden biologisk terapi stof er en syntetisk version af interferon, som er et protein dit immunsystem gør for at hjælpe bekæmpe infektioner. Den syntetisk version, kaldet interferon alfa-2b (Intron A), er undertiden anvendes i kombination med BCG .; Biologiske terapi medicin forårsager ofte influenzalignende symptomer og kan irritere din blære.

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at spørge andre spørgsmål, der opstår for dig.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem, kan give tid senere til at omfatte andre punkter, du ønsker at løse. Din læge kan bede

Behandlinger og medicin

Tests og procedurer anvendes til at diagnosticere blærekræft kan omfatte

Når det er bekræftet, at du har blærekræft, kan din læge bestille ekstra tests for at bestemme omfanget (etape) af kræft. Iscenesættelse tests kan omfatte

Operation for at fjerne hele blæren. En radikal cystektomi er en operation for at fjerne hele blæren, såvel som de omgivende lymfeknuder. Hos mænd radikal cystektomi indbefatter typisk fjernelse af prostata og sædblærer. Hos kvinder, radikal cystektomi indebærer fjernelse af livmoderen, æggestokke og en del af vagina .; I stigende grad er radikal cystektomi udføres ved hjælp af robot kirurgi, hvilket betyder, at kirurgen sidder i nærheden og bruger hånd styrer præcist flytte kirurgiske instrumenter .; Cystectomy indebærer en risiko for infektion og blødning. Hos mænd kan fjernelse af prostata og sædblærer forårsage erektil dysfunktion. Men i udvalgte tilfælde kan din kirurg forsøge at skåne de nerver, der er nødvendige for en erektion. Hos kvinder, fjernelse af æggestokkene forårsager barnløshed og for tidlig overgangsalder .; Kirurgi for at oprette en ny måde for urin til at forlade din krop. Umiddelbart efter din radikale cystektomi, din kirurg arbejder for at skabe en ny måde for dig at udvise urin. Der findes flere muligheder. Hvilken løsning der er bedst for dig, afhænger af din situation og dine præferencer .; Din kirurg kan skabe et rør (urin conduit) ved hjælp af et stykke af din tarm. Røret løber fra dine urinlederne, der dræner dine nyrer, til ydersiden af ​​din krop, hvor din urin tømmes i en pose (urostomi pose) du bærer på din mave .; I en anden procedure, kan din kirurg bruge en del af tarmen til at skabe en lille reservoir for urinen inde i din krop (kutan kontinent urinafledning). Du kan dræne urin fra reservoiret gennem et hul i maven ved anvendelse af et kateter et par gange hver dag .; I udvalgte tilfælde kan din kirurg skabe en blære-lignende reservoir ud af et stykke af din tarm (neobladder). Dette reservoir sidder inde i din krop, og er knyttet til din urinrøret, som giver dig mulighed for at urinere normalt. Det kan være nødvendigt at bruge et kateter til at dræne al urin fra din neobladder.

Coping og support

Etaperne i blærekræft er

Forebyggelse

Cystoskopi giver din læge for at se din nedre urinveje at lede efter abnormiteter, såsom en blære sten. Kirurgiske værktøjer kan føres gennem cystoskopet til behandling af visse urinveje.

Cystoskopi giver din læge for at se din nedre urinveje at lede efter abnormiteter, såsom en blære sten. Kirurgiske værktøjer kan føres gennem cystoskopet til behandling af visse urinveje.

Cystoskopi giver din læge for at se din nedre urinveje til at lede efter abnormiteter i din urinrøret og blæren. Kirurgiske værktøjer kan føres gennem cystoskopet til behandling af visse urinveje.

Lær mere om Blærekræft

Dine behandlingsmuligheder for blærekræft afhænger af en række faktorer, herunder hvilken type og stadium af kræft, din generelle sundhed, og din behandling præferencer. Diskuter dine muligheder med din læge for at afgøre, hvilke behandlinger der er bedst for dig.

Hvis din kræft er meget lille og har ikke invaderet væggen i din blære, kan din læge anbefale

Mere om Blærekræft

Biologisk terapi (immunterapi). Biologisk terapi, også kaldet immunterapi, virker ved signalering kroppens immunsystem til at bekæmpe kræftceller. Biologisk behandling for blærekræft indgives typisk gennem urinrøret og direkte ind i blæren (intravesikal behandling).

Én biologisk terapi lægemiddel til behandling af blærekræft er bacille Calmette-Guerin (BCG), som er en bakterie, der anvendes i tuberkulosevacciner. En anden biologisk terapi stof er en syntetisk version af interferon, som er et protein dit immunsystem gør for at hjælpe bekæmpe infektioner. Den syntetisk version, kaldet interferon alfa-2b (Intron A), er undertiden anvendes i kombination med BCG.

Biologiske terapi medicin forårsager ofte influenzalignende symptomer og kan irritere din blære.

Hvis din kræft har invaderet de dybere lag af blærevæggen, kan du overveje

Operation for at fjerne hele blæren. En radikal cystektomi er en operation for at fjerne hele blæren, såvel som de omgivende lymfeknuder. Hos mænd radikal cystektomi indbefatter typisk fjernelse af prostata og sædblærer. Hos kvinder, radikal cystektomi indebærer fjernelse af livmoderen, æggestokke og en del af vagina.

I stigende grad er radikal cystektomi udføres ved hjælp af robot kirurgi, hvilket betyder, at kirurgen sidder i nærheden og bruger hånd kontroller til præcist at flytte de kirurgiske instrumenter.

Cystectomy indebærer en risiko for infektion og blødning. Hos mænd kan fjernelse af prostata og sædblærer forårsage erektil dysfunktion. Men i udvalgte tilfælde kan din kirurg forsøge at skåne de nerver, der er nødvendige for en erektion. Hos kvinder, fjernelse af æggestokkene forårsager barnløshed og for tidlig overgangsalder.

Kirurgi for at oprette en ny måde for urin til at forlade din krop. Umiddelbart efter din radikale cystektomi, din kirurg arbejder for at skabe en ny måde for dig at udvise urin. Der findes flere muligheder. Hvilken løsning der er bedst for dig, afhænger af din situation og dine præferencer.

Har en plan for opfølgende tests og gå til de enkelte udnævnelser. Når du er færdig blærekræft behandling, så spørg din læge til at oprette en personlig plan for opfølgende tests. Før hver opfølgning cystoskopi eksamen, forventer at have nogle angst. Du kan frygte, at kræft er kommet tilbage eller bekymre sig om den ubehagelige eksamen. Men lad ikke dette stoppe dig fra at gå til din udnævnelse. I stedet planlægger måder at håndtere dine bekymringer. Skriv dine tanker i en dagbog, tale med en ven eller bruge afspændingsteknikker, såsom meditation .; Pas på dig selv, så du er klar til at bekæmpe kræft, hvis det kommer tilbage. Pas på dig selv ved at justere din kost til at indeholde masser af frugt, grøntsager og fuldkorn. Øvelse i mindst 30 minutter de fleste dage i ugen. Få nok søvn, så du vågner følelse udhvilet .; Tal med andre blærekræft overlevende. Slut med blærekræft overlevende, der oplever den samme frygt du føler. Kontakt din lokale afdeling af American Cancer Society at spørge om støtte grupper i dit område.

Din kirurg kan skabe et rør (urin conduit) ved hjælp af et stykke af din tarm. Røret løber fra dine urinlederne, der dræner dine nyrer, til ydersiden af ​​din krop, hvor din urin tømmes i en pose (urostomi pose) du bærer på din mave.

I en anden procedure, kan din kirurg bruge en del af tarmen til at skabe en lille reservoir for urinen inde i din krop (kutan kontinent urinafledning). Du kan dræne urin fra reservoiret gennem et hul i maven ved anvendelse af et kateter et par gange hver dag.

Der må ikke ryges. Ikke rygning betyder, at kræftfremkaldende kemikalier i røgen ikke kan samle sig i din blære. Hvis du ikke ryger, ikke starte. Hvis du ryger, så tal med din læge om en plan for at hjælpe dig stoppe. Støttegrupper, medicin og andre metoder kan hjælpe dig med at holde op .; Tage forsigtighed omkring kemikalier. Hvis du arbejder med kemikalier, skal du følge alle sikkerhedsforskrifter for at undgå eksponering .; Drik vand hele dagen. I teorien, drikke væsker, især vand, kan udvande giftige stoffer, der kan være koncentreret i din urin og skylle dem ud af blæren hurtigere. Undersøgelser har været overbevisende, om drikkevand vil mindske din risiko for blærekræft .; Vælg en række frugter og grøntsager. Vælg en kost rig på en række farverige frugter og grøntsager. Antioxidanter i frugt og grøntsager kan medvirke til at reducere din risiko for kræft.

I udvalgte tilfælde kan din kirurg skabe en blære-lignende reservoir ud af et stykke af din tarm (neobladder). Dette reservoir sidder inde i din krop, og er knyttet til din urinrøret, som giver dig mulighed for at urinere normalt. Det kan være nødvendigt at bruge et kateter til at dræne al urin fra din neobladder.

Kemoterapi bruger medicin til at dræbe kræftceller. Kemoterapi behandling for blærekræft omfatter normalt to eller flere kemoterapi lægemidler, der anvendes i kombination. Narkotika kan gives gennem en vene i din arm (intravenøst), eller de kan indgives direkte til din blære ved at føre et rør gennem urinrøret (intravesikal terapi).

Kemoterapi kan anvendes til at dræbe kræftceller, som kan forblive efter operationen. Den kan også anvendes før kirurgi. I dette tilfælde kan kemoterapi skrumpe en tumor nok til at tillade kirurgen at udføre en mindre invasiv kirurgi. Kemoterapi er undertiden kombineret med strålebehandling i meget udvalgte tilfælde, når kirurgi er ikke en mulighed.

Strålebehandling bruger høj energi bjælker med henblik på din kræft til at ødelægge kræftceller. Strålebehandling for blærekræft normalt leveres fra en maskine, der bevæger sig omkring din krop, lede energi stråler til præcise punkter.

Strålebehandling kan anvendes efter operation for at dræbe eventuelle resterende cancerceller. I meget vælge tilfælde strålebehandling undertiden kombineret med kemoterapi, når kirurgi er ikke en mulighed, selv om dette er generelt betragtes som en sidste mulighed.

At leve med bekymring, at din blære kræft kan opstå igen kan forlade dig følelsen som om du har lidt kontrol over din fremtid. Men mens der er ingen måde at sikre, at din blærekræft ikke vil gentage sig, kan du tage skridt til at styre stress.

Over tid, du finder, hvad der virker for dig, men indtil da, kan du

Selvom der ikke er nogen garanti måde at forhindre blærekræft, kan du tage skridt til at reducere din risiko. For eksempel

Symptomer og behandling for

1

 1

Alert: FDA godkender Tecentriq (atezolizumab) for urothelial carcinom

)