blod i afføring og blødning i fordøjelseskanalen: årsager og symptomer

Blødning i fordøjelseskanalen er et symptom på et problem snarere end en sygdom i sig selv. Det sker normalt på grund af forhold, der kan helbredes eller kontrolleres, såsom hæmorider.

Vigtige; Det er muligt, at den titel af rapporten diverticulosis er ikke det navn, du forventede. Husk at tjekke synonymer notering at finde den alternative navn (e) og uorden underrubrik (r), som denne beretning.

Du kan ikke vide, om det sker. Læger kalder denne type blødning “okkult” eller “skjult”. Heldigvis kan simple tests tjekke for skjult blod i afføringen.

Årsagerne varierer, afhængigt af hvor blødningen sker.

Hvis det er i spiserøret (røret, der forbinder munden til maven) forårsager kan omfatte

Øsofagitis og gastroøsofageal refluks. Mavesyre, der returnerer, eller “refluxes”, tilbage i spiserøret fra maven kan forårsage irritation og betændelse i spiserøret (esophagitis), som kan føre til blødning.

Varicer. Disse er unormalt udvidede vener normalt placeret ved den nedre ende af spiserøret eller den øvre mave. De kan bryde åbne og bløder. Cirrhose i leveren er den mest almindelige årsag til esophagusvaricer.

Mallory-Weiss tåre. Dette er en tåre i foring af spiserøret. Det er normalt forårsaget af alvorlig opkastning. Det kan også ske på grund af ting, der øger trykket i din mave, såsom hoste, hikke, eller fødsel.

Blødning fra maven kan være forårsaget af

Gastritis. Dette er betændelse i maven. Alkohol og nogle smertestillende medicin kan forårsage det.

Sår. Dem i maven kan forstørre og erodere gennem et blodkar, der forårsager blødning. Bortset fra medicin, den mest almindelige årsag til disse er en infektion med en bakterie kaldet Helicobacter pylori. Desuden kan folk, der har haft brandsår, chok, hovedskader, eller kræft, og de, der har haft større operation, får stress-relaterede mavesår.