blod i afføringen (hematochezia): årsager og diagnose

Blod i afføringen kan være skræmmende, uanset om du opdager det, mens tørre efter afføring eller fra en test bestilt af din sundhedspleje udbyder. Mens blod i afføringen kan signalere et alvorligt problem, gør det ikke altid. Her er hvad du behøver at vide om de mulige årsager til blodig afføring og hvad du – og din læge – skal gøre, hvis du opdager et problem.

Blod i afføringen betyder, at der er blødning et sted i din fordøjelseskanalen. Undertiden mængden af ​​blod er så lille, at den kun kan påvises ved en fækal okkult test (som kontrollerer for skjult blod i fæces). På andre tidspunkter kan det ses på toiletpapir eller i toilettet efter afføring så lyse rødt blod. Blødning det sker højere oppe i fordøjelseskanalen kan gøre afføringen synes sort og bie.

Mulige årsager til blod i afføringen omfatter

Divertikelsygdom. Divertikula er små poser, der rager fra tyktarmen væggen. Normalt divertikula ikke give problemer, men nogle gange kan de bløder eller blive smittet.

Anal fissur. En lille snit eller revner i vævet foring anus ligner de revner, der opstår i sprukne læber eller et papir snit. Sprækker er ofte forårsaget af at passere en stor, hård afføring og kan være smertefulde.

colitis; Betændelse i tyktarmen. Blandt de mere almindelige årsager er infektioner eller inflammatorisk tarmsygdom.

Angiodysplasi. En tilstand, hvor skrøbelige, unormale blodkar føre til blødning.

Mavesår. Et åbent sår i foring af maven eller tolvfingertarmen, den øvre ende af tyndtarmen. Mange mavesår forårsaget af infektion med en bakterie kaldet Helicobacter pylori (H. pylori). Lang tids brug eller høje doser af anti-inflammatoriske lægemidler, såsom aspirin, ibuprofen, naproxen og kan også forårsage sår.

Polypper o; kræft. Polypper er godartede vækster, der kan vokse, bløder, og være kræft. Kolorektal cancer er den fjerde mest almindelige cancer i USA Det ofte forårsager blødninger, som ikke er mærkbar med det blotte øje.

Esophageal problemer. Åreknuder i spiserøret eller tårer i spiserøret kan føre til alvorlige blodtab.