brækket ben behandlinger og præparater

Indstilling af benet

Behandling af en brækket ben vil variere, afhængigt af typen og placeringen af ​​bruddet. Stress frakturer kan kræve kun hvile og immobilisering. Frakturer klassificeres i en eller flere af de følgende kategorier

immobilisering

Initial behandling for et brækket ben normalt begynder i en nødsituation værelse eller akut behandling klinik. Her lægerne vurderer typisk din skade og immobilisere dine ben med en skinne. Hvis du har en forskudt fraktur, kan lægen nødt til at manipulere stykkerne tilbage i deres rette positioner, før du anvender en skinne – en proces, der kaldes reduktion. Nogle frakturer splinted for en dag for at tillade hævelse fortager sig, inden de bliver støbt.

En begrænsning af bevægelsen af ​​en brækket knogle i benet er afgørende for ordentlig heling. For at gøre dette, kan du bruge en skinne eller en cast. Og du kan være nødvendigt at bruge krykker eller en stok til at holde vægten off de berørte ben i seks til otte uger eller længere.

For at mindske smerter og inflammation, kan din læge anbefale en over-the-counter smertestillende, såsom acetaminophen (Tylenol, andre) eller ibuprofen (Advil, motrin IB, andre) eller en kombination af de to. Hvis du oplever stærke smerter, kan din læge ordinere stærkere smertestillende medicin.

Efter din støbt eller skinne er fjernet, vil du sandsynligvis brug for rehabilitering øvelser eller fysisk terapi for at reducere stivhed og genoprette bevægelse i benskade. Fordi du ikke har flyttet dine ben i et stykke tid, kan du endda have stivhed og svækkede muskler i uskadte områder. Rehabilitering kan hjælpe, men det kan tage op til flere måneder – eller endnu længere – for fuldstændig helbredelse af alvorlige skader.

Immobilisering helbreder mest brækkede knogler. Du kan dog have behov for kirurgi at implantere interne fikseringsanordninger, såsom plader, stænger eller skruer, for at opretholde en ordentlig stilling dine knogler under heling. Disse interne fikseringsanordninger kan være nødvendig, hvis du har følgende skader

For nogle skader, kan lægen også anbefale en ekstern fiksering enhed – en ramme uden for dit ben fastgjort til knoglen med stifter. Denne enhed giver stabilitet under helingsprocessen og fjernes sædvanligvis efter ca. seks til otte uger. Der er en risiko for infektion omkring de kirurgiske stifter forbundet til ekstern fikseringsanordning.

Medicin

Terapi

Kirurgiske og andre procedurer