brækket ben symptomer

Stærke smerter, som kan forværre med bevægelse, hævelse, ømhed, blå mærker, Obvious deformitet eller afkortning af de berørte ben, Manglende evne til at gå

Hvornår skal se en læge

En brækket lårben (femur) – den stærkeste knogle i din krop – som regel er indlysende, fordi det tager så meget kraft til at bryde. Men brud på din skinnebenet (tibia) – den store vægtbærende knogle i din underbenet – og knogle, der løber langs din skinneben under knæet (fibula) kan være mere subtil.

Tegn og symptomer på en brækket ben kan omfatte

Småbørn eller små børn, der bryder et ben kan simpelthen stoppe gå, selv om de ikke kan forklare hvorfor. Uforklarligt gråd kan være et symptom på et lille barn, der har en fraktur.

Hvis du eller dit barn har nogen tegn eller symptomer på en brækket ben, se en læge med det samme. Forsinkelser i diagnose og behandling kan resultere i problemer senere, herunder dårlig heling.

Søge akut lægehjælp for enhver ben fraktur fra en stor effekt traumer, såsom en bil eller motorcykel ulykke. Brud på lårben er alvorlige, potentielt livstruende skader, der kræver akut medicinsk tjenester for at hjælpe med at beskytte området mod yderligere skader og til at overføre dig sikkert til dit lokale hospital.