bronchiolitis sygdom

Bronkiolitis er en almindelig lungeinfektion hos små børn og spædbørn. Det forårsager betændelse og overbelastning i de små luftveje (bronkioler) af lungerne. Bronkiolitis er næsten altid forårsaget af en virus. Typisk er den maksimale tid for bronchiolitis er i vintermånederne.

Bronchiolitis starter ud med symptomer svarende til de for et almindelig forkølelse, men derefter udvikler sig til hoste, hvæsen og undertiden åndedrætsbesvær. Symptomer på bronchiolitis kan vare i flere dage til uger, selv om måneden.

Symptomer

De fleste børn får bedre med pleje i hjemmet. En meget lille procentdel af børn kræver hospitalsindlæggelse.

Løbende næse; Tilstoppet næse; Hoste; Let feber (ikke altid til stede)

Inden dine lunger, de vigtigste luftveje (bronkier) forgrener sig i mindre og mindre passager, den mindste af som kaldes bronkioler. I slutningen af ​​bronkioler er bittesmå luftsække (alveoler).

I de første par dage, tegn og symptomer på bronchiolitis ligner dem af en kold

Efter dette, kan der være en uge eller mere af åndedrætsbesvær eller en pibende støj når barnet puster (hvæsen).

Opkastning; Audible hvæsen lyde; Vejrtrækning meget hurtigt – mere end 60 vejrtrækninger i minuttet (takypnø) – og overfladisk; Besværet vejrtrækning – ribbenene synes at sutte indad når spædbarn inhalerer; Træg eller sløv udseende; Afvisning af at drikke nok, eller trække vejret for hurtigt at spise eller drikke; Hud dreje blå, især læber og fingernegle (cyanose)

Mange spædbørn vil også have en øre infektion (otitis media).

For tidlig fødsel; En underliggende hjerte eller lunge tilstand; En deprimeret immunsystem; Udsættelse for tobaksrøg; Aldrig har været ammet – ammede spædbørn får immune ydelser fra moderen; Kontakt med flere børn, som i en børnepasning indstilling; Bor i en overfyldt miljø; Under søskende, der går i skole eller børnepasning og bringe hjem infektionen

Årsager

Hvis det er svært at få dit barn til at spise eller drikke, og hans eller hendes vejrtrækning bliver hurtigere eller anstrengt, ringe til dit barns læge. Dette er især vigtigt, hvis dit barn er yngre end 12 uger gammelt eller har andre risikofaktorer for bronchiolitis – herunder for tidlig fødsel eller et hjerte eller lunge tilstand.

Følgende tegn og symptomer er grund til at søge omgående lægehjælp

Bronkiolitis opstår, når en virus inficerer bronkioler, som er de mindste luftveje i lungerne. Infektionen gør bronkioler svulme op og blive betændt. Slim indsamler i disse luftvejene, hvilket gør det svært for luften at strømme frit ind og ud af lungerne.

De fleste tilfælde af bronchiolitis er forårsaget af respiratorisk syncytialvirus (RSV). RSV er en almindelig virus, der inficerer næsten alle børn i en alder af 2. Udbrud af RSV-infektion forekommer hver vinter. Bronchiolitis kan også være forårsaget af andre virus, herunder dem, der forårsager influenza eller forkølelse. Spædbørn kan inficeret med RSV, fordi der findes mindst to stammer.

De vira, der forårsager bronchiolitis let spredes. Du kan trække dem gennem dråber i luften, når en person, der er syge hoste, nyser eller samtaler. Du kan også få dem ved at røre delte objekter – såsom redskaber, håndklæder eller legetøj – og så røre dine øjne, næse eller mund.

Risikofaktorer

Spædbørn yngre end 3 måneder er i størst risiko for at få bronchiolitis fordi deres lunger og immunforsvar endnu ikke fuldt udviklet.

Blå læber eller hud (cyanose). Cyanose er forårsaget af mangel på ilt .; Vejrtrækningspauser (apnø). Apnea er mest tilbøjelige til at forekomme i for tidligt fødte børn og spædbørn inden for de første to måneder af livet .; Dehydrering .; Lavt iltindhold og respirationssvigt.

Komplikationer

Andre faktorer, der er forbundet med en øget risiko for bronchiolitis hos spædbørn, eller mere alvorlig sygdom på grund af bronchiolitis, omfatter

Bryst X-ray. Din læge kan anmode om en kiste X-ray til at lede efter tegn på lungebetændelse .; Viral afprøvning. Din læge kan indsamle en prøve af slim fra dit barn til at teste for virus, der forårsager bronchiolitis. Dette gøres ved hjælp af en vatpind, der er forsigtigt indsat i næsen .; Blodprøver. Lejlighedsvis, kan blodprøver bruges til at kontrollere dit barns hvide blodlegemer. En stigning i hvide blodlegemer er normalt et tegn på at kroppen kæmper en infektion. En blodprøve kan også afgøre, om niveauet af ilt er faldet i dit barns blodbanen.

Komplikationer af alvorlig bronchiolitis kan omfatte

Skriv ned nogen symptomer dit barn oplever, herunder enhver, der kan synes relateret til en øvre luftvejsinfektion, og da de begyndte .; Skriv nede personlige oplysninger, såsom hvis dit barn blev født for tidligt, eller hvis han eller hun har et hjerte eller lunge problem .; Skriv ned spørgsmål at spørge din læge.

Diagnose

Hvis det forekommer, kan dit barn har brug for indlæggelse. Svær respirationssvigt kan kræve, at et rør indsættes i trachea for at hjælpe barnets vejrtrækning indtil infektionen er kørt sit løb.

Hvis dit barn er født for tidligt, har et hjerte eller lunge tilstand, eller har et svækket immunforsvar, se nøje for begyndende tegn på bronchiolitis. Infektionen kan hurtigt blive svær. I sådanne tilfælde, vil dit barn som regel brug for indlæggelse.

Hvad der sandsynligvis forårsager min barns symptomer? Er der andre mulige årsager ?; Har mit barn brug for tests ?; Hvor længe symptomer normalt sidste ?; Er mit barns infektion smitsom ?; Hvad er den bedste fremgangsmåde ?; Hvad er alternativerne til den primære tilgang, som du antyder ?; Har mit barn brug for medicin? Hvis ja, er der en generisk alternativ til den medicin, du ordineres mig ?; Hvad kan jeg gøre for at gøre mit barn føler sig bedre ?; Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale besøger?

Test og røntgenstråler er normalt ikke nødvendig for at diagnosticere bronchiolitis. Lægen kan som regel identificere problemet ved at observere dit barn og lytte til hans eller hendes lunger med et stetoskop. Det kan dog tage mere end et eller to besøg for at skelne tilstanden fra en forkølelse eller influenza.

Hvornår har dit barn først begynder oplever symptomer ?; Har dit barns symptomer været slukket og tændt eller kontinuerlig ?; Hvor alvorlig er dit barns symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forbedre dit barns symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forværre dit barns symptomer?

Hvis dit barn er i risiko for alvorlig bronchiolitis, hvis symptomerne forværres eller hvis der er mistanke om et andet problem, din læge kan bestille prøver, herunder

Din læge kan også bede dig om tegn på dehydrering, især hvis dit barn er blevet nægtet at drikke eller spise eller er blevet opkastninger. Tegn på dehydrering omfatter indsunkne øjne, tør mund og hud, træghed, og lidt eller ingen vandladning.

Befugte luften. Hvis luften i dit barns værelse er tør, kan en cool-tåge luftfugter eller vaporizer fugte luften og hjælpe med at lette overbelastning og hoste. Sørg for at holde befugteren ren for at forhindre vækst af bakterier og skimmelsvampe. En anden måde at befugte luften er at køre et varmt brusebad eller bad i badeværelset og lad det damp op i lokalet. Sidder i rummet holder dit barn i ca 15 minutter kan hjælpe med at lette et anfald af hoste .; Hold dit barn oprejst. At være i oprejst stilling normalt gør vejrtrækningen lettere .; Har dit barn drikke. For at undgå dehydrering, give dit barn masser af klare væsker til at drikke, såsom vand eller juice. Dit barn kan drikke langsommere end normalt, på grund af overbelastning .; Prøv saltvand næsedråber at afhjælpe overbelastningen. Du kan købe disse dråber over-the-counter (OTC). De er effektive, sikre og irriterende, selv for børn. For at bruge dem, pryde flere dråber i det ene næsebor, derefter straks pære sug der næsebor (men ikke skubbe pæren for langt ind). Gentag processen i det andet næsebor. Hvis dit barn er gammel nok, lære dit barn at blæse hans eller hendes næse .; Brug OTC smertestillende midler. OTC smertestillende såsom acetaminophen (Tylenol, andre) kan hjælpe med at lindre ondt i halsen og forbedre dit barns evne til at drikke væske. Giv aldrig dit barn aspirin. Det er forbundet med en sjælden, men alvorlig sygdom kaldet Reyes syndrom. Giv ikke OTC hoste og kolde medicin til børn under 2 år .; Oprethold et røgfrit miljø. Røg kan forværre symptomer på luftvejsinfektioner. Hvis et familiemedlem ryger, bede ham eller hende til at ryge udenfor af huset og uden for bilen.

Behandling

Bronchiolitis varer typisk to til tre uger. De fleste børn med bronchiolitis kan blive passet derhjemme med understøttende behandling. Det er vigtigt at være opmærksom på ændringer i åndedrætsbesvær, såsom kæmper for hvert åndedrag, være ude af stand til at tale eller græde på grund af åndedrætsbesvær, eller gøre gryntende lyde med hvert åndedrag.

Begræns kontakt med folk, der har feber eller kold. Hvis dit barn er en nyfødt, især en tidlig nyfødt, undgå udsættelse for mennesker med forkølelse i de første to måneder af livet .; Rens og desinficere overflader. Rengør og desinficer overflader og genstande, som folk ofte rører, såsom legetøj og dørhåndtag. Dette er især vigtigt, hvis et familiemedlem er syg .; Dæk hoste og nys. Dæk din mund og næse med en serviet. Så smide vævet og vask dine hænder eller bruge alkohol hånd sanitizer .; Brug din egen drikkeglas. Del ikke briller med andre, især hvis nogen i din familie er syg .; Vask hænder ofte. Ofte vaske dine egne hænder og dem på dit barn. Hold en alkohol-baseret hånd sanitizer praktisk for dig selv og dit barn, når du er væk fra hjemmet .; Amme. Luftvejsinfektioner er betydeligt mindre udbredt i ammede spædbørn.

Fordi vira forårsager bronchiolitis, antibiotika – som anvendes til behandling af infektioner forårsaget af bakterier – ikke er effektive imod. Hvis dit barn har en tilhørende bakteriel infektion, såsom lungebetændelse, kan din læge ordinere et antibiotikum for det.

Lægemidler, der kan åbnes luftvejene (bronchodilatorer) er ikke fundet at være rutinemæssigt nyttige. Men din læge kan vælge at prøve en forstøvet albuterol behandling for at se, om det hjælper.

Forberedelse til en aftale

Oral kortikosteroid medicin og dunkende på brystet for at løsne slim (lungefysioterapi) har ikke vist sig at være effektive behandlinger for bronchiolitis og anbefales ikke.

En lille procentdel af børn har brug for hospitalsbehandling for at styre deres tilstand. På hospitalet, kan dit barn få fugtet ilt for at opretholde tilstrækkelig ilt i blodet, og måske væsker gennem en vene (intravenøst) for at undgå dehydrering. I alvorlige tilfælde kan et rør indsættes i luftrøret (trachea) for at hjælpe barnets vejrtrækning.

Livsstil og hjem retsmidler

Du vil sandsynligvis starte med at se din praktiserende læge eller dit barns læge. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Forebyggelse

Eksempler på spørgsmål, du måske ønsker at spørge din læge kan nævnes

Tøv ikke med at stille spørgsmål under din udnævnelse når som helst, at du ikke forstår noget.

Være klar til at besvare spørgsmål din læge kan anmode

Lær mere om Bronkiolitis

Hvis dit barn har feber og er ældre end 3 måneder, kan du give ham eller hende acetaminophen (Tylenol, andre) eller ibuprofen (Børnenes Advil, Børns Motrin).

Giv aldrig et barn under 2 år over-the-counter hoste og kolde produkter uden at tjekke med dit barns læge.

Mere om Bronkiolitis

Det er også vigtigt at have dit barn drikke masser af væske for at undgå dehydrering.

Selv om det måske ikke er muligt at forkorte varigheden af ​​dit barns sygdom, kan du være i stand til at gøre dit barn mere komfortabel. Her er nogle tips til at prøve

Fordi vira, der forårsager bronchiolitis spredes fra person til person, til en af ​​de bedste måder at forhindre det er at vaske dine hænder ofte – især før du rører dit barn, når du har en forkølelse eller anden respiratorisk sygdom. hensigtsmæssigt Iført en ansigtsmaske på dette tidspunkt.

Hvis dit barn har bronchiolitis, holde ham eller hende derhjemme, indtil sygdommen er forbi for at undgå spredning det til andre.

Andre fornuftige måder at hjælpe bremse infektion omfatter

Der er ingen vaccine til de mest almindelige årsager til bronchiolitis (RSV og rhinovirus). Dog anbefales en årlig influenza skudt for alle ældre end 6 måneder.

Spædbørn med høj risiko for RSV-infektion, såsom de er født meget for tidligt eller med en hjerte-lunge tilstand eller en deprimeret immunsystem, kan gives medicinen palivizumab (Synagis) for at reducere sandsynligheden for RSV-infektioner.

Symptomer og behandling for

1

Pleje Notes 2s

 1

)