brugada syndrom

Brugada (bryg-GAH-dah) syndrom er en potentielt livstruende hjerterytme lidelse, der undertiden nedarves. Mennesker med Brugada syndrom har en øget risiko for unormal hjerterytme fra de lavere kamre i hjertet (ventrikulære arytmier).

Mange mennesker, der har brugada syndrom ikke har nogen symptomer, og så de er uvidende om deres tilstand. En afslørende abnormitet – kaldes en type 1 Brugada EKG mønster – registreres af et elektrokardiogram (EKG) test. Brugada syndrom er meget mere almindelig hos mænd.

Hvornår skal se en læge

Brugada syndrom kan behandles med forebyggende foranstaltninger såsom at undgå skærpende medicin, reducere feber og, når det er nødvendigt, ved hjælp af en medicinsk enhed kaldet en implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD).

Hvad du kan gøre

Mange mennesker, der har brugada syndrom er udiagnosticeret fordi betingelsen ofte ikke giver anledning til mærkbare symptomer.

Hvad de kan forvente fra din læge

Den vigtigste tegn på brugada syndrom er en unormal mønster på et elektrokardiogram (EKG) kaldes en type 1 Brugada EKG mønster. Du kan ikke føle en Brugada tegn – det er kun fundet på et EKG.

Det er muligt at have en Brugada skilt, eller mønster, uden at have brugada syndrom. Men tegn og symptomer, der kunne betyde, at du har Brugada syndrom omfatter

Brugada syndrom tegn og symptomer ligner nogle andre problemer med hjerterytmen, så det er vigtigt, at du ser din læge for at finde ud af, om Brugada syndrom eller en anden hjerterytme problem er årsag dine symptomer.

Hvis du har hjertebanken eller uregelmæssig hjerterytme (arytmi), lave en aftale for at se din læge. Dit problem kan være forårsaget af en hjerterytme problem, men test kan afgøre, om den underliggende årsag til dit hjerte problem er brugada syndrom.

Hvis du besvimer, og du har mistanke om det kan være på grund af en hjertesygdom, søge lægehjælp.

Hvis dine forældre, søskende eller barn er blevet diagnosticeret med Brugada syndrom, kan du ønsker at lave en aftale med din læge. Han eller hun kan diskutere, om du skal have gentest for at se, om du er i risiko for Brugada syndrom.

Brugada syndrom er et hjerte rytme lidelse. Hvert beat af dit hjerte er udløst af en elektrisk impuls genereres af særlige celler i øverste højre kammer i dit hjerte. Tiny porer, kaldet kanaler, på hver af disse celler direkte denne elektriske aktivitet, hvilket gør dit hjerte slå.

I brugada syndrom, kan en defekt i disse kanaler forårsage dit hjerte til at slå unormalt og spin elektrisk ude af kontrol i en usædvanlig hurtig og farlig rytme (ventrikelflimren).

Som et resultat, er dit hjerte ikke pumpe effektivt og ikke nok blod rejser til resten af ​​kroppen. Dette vil forårsage besvimelse, hvis der rytme varer kun kort tid eller pludselig hjertedød, hvis hjertet forbliver i at dårlig rytme.

Brugada syndrom er ofte arvelig, men det kan også skyldes en svære at opdage strukturelle abnormitet i dit hjerte, ubalancer i kemikalier, der hjælper transmittere elektriske signaler gennem kroppen (elektrolytter), eller virkningerne af visse receptpligtig medicin eller kokain.

Brugada syndrom normalt diagnosticeres hos voksne og undertiden hos unge. Det er sjældent diagnosticeret i unge børn.

Risikofaktorer for Brugada syndrom omfatter

Komplikationer af Brugada syndrom kræver akut lægehjælp. de omfatter

Pludseligt hjertestop. Hvis ikke behandles med det samme, denne pludselige tab af hjertefunktionen, vejrtrækning og bevidsthed, hvilket ofte sker, mens du sover, er dødelig. Med hurtig, passende lægebehandling, overlevelse er mulig.

Administration genoplivningsudstyr (CPR) – hurtige kompressioner til brystet – og en ekstern stød fra en automatisk ekstern defibrillator (AED), kan forbedre chancerne for at overleve, indtil redningsmandskab ankommer.

Hvis lægen mener, du har brugada syndrom, vil du sandsynligvis brug for flere udnævnelser til at bekræfte diagnosen og finde ud af, hvor alvorlig din tilstand er. Din læge skal give dig instruktioner før hver udnævnelsen på specifikke præparater.

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og at vide, hvad de kan forvente fra din læge.

Forberedelse af en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. For brugada syndrom, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Tøv ikke med at stille andre spørgsmål, du har.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, såsom

Bortset fra en typisk fysisk undersøgelse, lytte til dit hjerte med et stetoskop og standard 12-bly EKG, andre tests for at se, om du har Brugada syndrom omfatter

Elektrokardiogram (EKG) med medicin. I denne noninvasiv test, en tekniker placerer sonder på dit bryst, der registrerer de elektriske impulser, der gør din hjerterytme. En EKG registrerer disse elektriske signaler og kan hjælpe din læge opdage uregelmæssigheder i dit hjerte rytme og struktur.

Men fordi din hjerterytme kan ændre, et elektrokardiogram sig selv kan ikke registrere en unormal hjerterytme. Din læge kan give dig en medicin, der kan afsløre type 1 Brugada EKG mønster i mennesker, der har brugada syndrom. Medicinen injiceres normalt ved en intravenøs (IV) linje.

Elektrofysiologi (EP) test. Hvis din EKG tyder på, at du har brugada syndrom, kan lægen også anbefale en EP test i et forsøg på at se, hvor nemt det er at få hjertet til at gå ind i det unormale Brugada rytme.

I en EP test, er et kateter ført gennem en vene i din lyske til dit hjerte, svarende til hjertekateterisation. Elektroder er derefter ført gennem i dit hjerte kateteret til forskellige punkter. Elektroderne derefter kortlægge eventuelle uregelmæssige hjerteslag. Elektroderne ikke chokere dit hjerte – de bare registrere de elektriske signaler, der løber gennem dit hjerte.

Brugada syndrom behandling afhænger af risikoen for en unormal hjerterytme (arytmi). De betragtes høj risiko har

På grund af karakteren af ​​hjerterytmen abnormitet den, medicin normalt ikke anvendes til behandling af Brugada syndrom. En medicinsk enhed kaldet en implanterbar cardioverter-defibrillator er den vigtigste behandling.

Implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD). For højrisikopersoner, kan behandlingen omfatte en implanterbar cardioverter-defibrillator (ICD). Denne lille enhed overvåger løbende din hjerterytme og leverer elektrisk stød når det er nødvendigt at kontrollere unormal hjerterytme.

For at placere en ICD, en fleksibel, isolerede ledninger (bly) er indsat i en større vene under eller i nærheden af ​​dit kraveben og guidede, med hjælp af røntgenbilleder, til dit hjerte.

Enderne af ledningerne er fastgjort til dit hjerte bottom pumpning kamre (ventriklerne), mens de andre ender er fastgjort til chok generator, som normalt implanteres under huden under din kraveben. Proceduren for at implantere en ICD kræver hospitalsindlæggelse for en dag eller to.

ICD’er kan forårsage komplikationer, nogle livstruende, så det er vigtigt at afveje fordele og risici. Folk, der har en ICD implanteret som en behandling for Brugada syndrom har rapporteret modtage stød fra deres ICD selv når deres hjerteslag var regelmæssige.

Din læge vil programmere din ICD at reducere denne risiko. Hvis du har en ICD implanteret som en del af din brugada syndrom behandling, tale med din læge om måder at undgå uhensigtsmæssige stød.

Drug terapi. Undertiden er medikamenter såsom quinidin anvendes til at forhindre hjertet i at gå ind i den potentielt farlig rytme. Det kan også være nyttigt som en supplerende behandling for folk, der allerede har en ICD.

Men hvis patienten har en høj risiko på grund af en forudgående hjertestop eller et vedrørende besvimelsesepisoder, den vigtigste behandling er ICD implantation.

Finde ud af, du har brugada syndrom kan være svært. Du kan bekymre, hvis din behandling vil arbejde eller hvis andre familiemedlemmer kan være i fare. Der er måder at håndtere dine følelser omkring din tilstand, herunder

besøge din læge