bryde sammenhængen mellem søvnløshed og smerter

Pain Management Trends

Kroniske smerter og søvnløshed ofte går hånd i hånd. Og søvnproblemer kan gøre smerten endnu værre. Sæt en god søvn rutine. Hvis du stadig har problemer, så spørg din læge om søvn medicin.

Hvis du ikke kan sove, forsøger at vil dig til at sove, vil ikke fungere. Giv dig selv 15 minutter. Så, hvis du stadig er vågen, stå op og gøre noget andet. Læs en bog. Tag et bad. Høre musik. Når du føler dig selv at blive træt, komme tilbage i seng.

Den mest almindelige OTC sove støtte er diphenhydramin, et antihistamin. Der er normalt en afslappende effekt, der gør du føler dig døsig. Men tale med din læge først. Antihistaminer kan forårsage mundtørhed og kvalme. De kan ikke være sikker for mennesker med problemer som grøn stær, hjertesygdomme, eller lungesygdom. Mange læger anbefaler ikke disse piller som søvn hjælpemidler.

Hvis du har gode søvnvaner og du kan stadig ikke få en god nats søvn, så tal med din læge. Lægen kan kontrollere, om sundhedsmæssige problemer, der kan være at holde dig op. Og lægen kan ordinere sovepiller for en kort tid, hvis det er nødvendigt. Der findes mange forskellige typer af sovepiller. Spørg din læge, hvilken type du bør overveje.

Benzodiazepiner som flurazepam, temazepam (Restoril) eller triazolam (Halcion) kan anvendes til kortvarig lindring af søvnløshed. Men de kan forstyrre REM-søvn og kan forårsage afhængighed, dagtimerne døsighed, og problemer med hukommelsen.

Nyere søvn medicin såsom eszopiclon (Lunesta), zaleplon (Sonata), og zolpidem (Ambien, Intermezzo, Edluar, Zolpimist) har færre bivirkninger. De er også mindre tilbøjelige til at være vanedannende. Sjældent kan de forårsage søvn-walking, sove-spise, eller sove-kørsel.