brystkræft stråling: kan det forårsage tør hud?

Tør hud efter brystkræft strålebehandling er ret almindelig, især for folk, der bor i tørre klimaer. Udover at tørre, skællende, kløende hud, kan du opleve solskoldning-lignende hudforandringer til det behandlede område.

Hvis du kæmper med vedvarende kløe og brændende symptomer efter strålebehandling, skal du kontakte stråling onkolog. Han eller hun kan hjælpe med at afgøre, om eventuelle underliggende betingelser bidrager til dine symptomer eller beslutte, om du skal lave en aftale med en hud specialist (hudlæge).

I mellemtiden kan disse forslag hjælpe

Moisturize din hud. Moisturizers tilvejebringe en forsegling over huden for at holde vand i at undslippe. Tykkere fugtighedscreme fungerer bedst, herunder over-the-counter mærker som Cetaphil, Eucerin og Vanicream.

Desuden emu olie – en forberedelse af olie fra en stor, flightless australske fugl – er undertiden anvendes topisk til at forbedre heling af forbrændinger fra strålebehandling. Hvorvidt emu olie er effektiv til forebyggelse og helbredelse stråling forbrændinger eller til behandling af tør hud fra strålebehandling er endnu ikke blevet bevist.

Hvis kløe og brændende ikke forbedre eller du har blærer eller ardannelse af brystkræft stråling, kan din læge anbefale forskellige receptpligtig medicin til at lette dine symptomer.

Med

besøge din læge