brystkræft typer: hvad din type forstås

Ikke alle brystcancere er de samme. Forstå hvad type brystkræft du har, og hvordan det adskiller sig fra andre typer af brystkræft.

Når du er blevet diagnosticeret med brystkræft, vil din læge gennemgå din patologi rapport og resultaterne af eventuelle billeddannende undersøgelser for at forstå detaljerne i din tumor.

Ved hjælp af en vævsprøve fra dit bryst biopsi eller bruge din tumor, hvis du allerede har gennemgået kirurgi, din medicinske team bestemmer din brystkræft type. Disse oplysninger hjælper din læge beslutte, hvilken behandling muligheder er mest hensigtsmæssigt for dig.

Her er hvad der bruges til at bestemme din brystkræft type.

Den type af væv, hvor din brystkræft opstår bestemmer, hvordan kræften opfører sig, og hvilke behandlinger der er mest effektive. Dele af brystet, hvor kræft begynder omfatte

Mælkekanaler. Duktalt carcinoma er den mest almindelige form for brystkræft. Denne type af kræftformer i foring af en mælk kanal i dit bryst. Kanalerne bære modermælk fra lobules, hvor det er gjort, til brystvorten.

Duktalt karcinom kan forblive inden kanalerne som en invasiv cancer (duktalt carcinoma in situ), eller den kan bryde ud af kanalerne (invasivt duktalt karcinom).

Når en prøve af din brystkræft undersøges under et mikroskop, her er hvad patologen ser for

Nogle brystkræft er følsomme over for kroppens naturligt forekommende kvindelige hormoner – østrogen og progesteron. De brystkræftceller har receptorer på ydersiden af ​​deres vægge, der kan fange specifikke hormoner, der cirkulerer gennem kroppen.

At kende din brystkræft er følsom over for hormoner giver din læge en bedre idé om, hvordan man bedst til at behandle kræft eller forebygge kræft fra tilbagevendende.

Hormon status brystkræft omfatter

Læger er lige begyndt at forstå, hvordan de enkelte DNA-ændringer inden kræftceller måske en dag blive brugt til at bestemme behandlingsmuligheder. Ved at analysere generne af kræftceller, læger håber at finde måder at målrette specifikke aspekter af kræftceller til at dræbe dem.

Laboratorieundersøgelser kan afsløre visse gener i dine cancerceller, såsom

Andre gener. Forskere studerer måder at fortolke den genetiske sammensætning af tumorceller. Læger håber, at denne information kan bruges til at forudsige, hvilke kræftformer vil sprede sig og som kan have brug for aggressive behandlinger. På den måde kan kvinder med brystkræft relativt lav risiko undgå aggressive behandlinger.

Tests, der analyserer den genetiske sammensætning af brystkræft er tilgængelige, men anbefales ikke i alle situationer. Spørg din læge, om denne type test kan være nyttige i dit tilfælde.

Læger bruger i stigende grad genetisk information om brystkræftceller til at kategorisere brystkræft. Disse grupper hjælpe guide beslutninger om, hvilke behandlinger der er bedst. Brystkræft grupper indbefatter

Forståelse mere om de kemiske og genetiske makeup af din kræft kan hjælpe lægerne vælge den mest effektive behandling for din specifikke kræft.

besøge din læge