budesonid og formoterol (indånding) beskrivelse og mærker

Budesonid og formoterol er en kombination af to lægemidler, der anvendes til at hjælpe med at kontrollere symptomerne på astma og forbedre lungefunktionen. Det bruges, når en patients astma ikke er blevet kontrolleret tilstrækkeligt på andre astma medicin, eller når en patients tilstand er så alvorlig, at mere end et lægemiddel er nødvendig hver dag. Denne medicin vil ikke fritage et astmaanfald, der allerede er begyndt.

Denne medicin anvendes også til behandling af luftstrømmen blokering og reducere forværring af kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Dette omfatter kronisk bronkitis og emfysem.

Canadiske Varemærke

Inhaleret budesonid hører til familien af ​​lægemidler kaldet kortikosteroider (kortison-lignende medicin). Det virker ved at forhindre inflammation (hævelse) i lungerne, der forårsager et astmaanfald.

Inhaleret formoterol hører til familien af ​​lægemidler kaldet bronkodilatatorer. Det virker ved at hjælpe musklerne omkring luftvejene i lungerne blive afslappet at forhindre astmasymptomer, såsom hvæsen og åndenød.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Aerosol Væske; Pulver

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

allergier

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist pædiatrisk-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​budesonid og formoterol kombination hos børn. Men, sikkerhed og virkning er ikke fastslået hos børn yngre end 12 år ..

Pediatric

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​budesonid og formoterol kombination hos ældre. ældre patienter med hjerteproblemer, kan imidlertid kræve særlig forsigtighed, når de modtager budesonid og formoterol kombination.

Geriatric

Graviditet

Amning

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Lægemiddelinteraktioner

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Andre interaktioner

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Andre medicinske problemer

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Denne medicin bruges med en speciel inhalator og kommer som regel med patientens retninger eller en medicin guide. Læs anvisningerne nøje, før du bruger denne medicin. Hvis du ikke forstår retninger, eller du ikke er sikker på, hvordan at bruge inhalatoren, så spørg din læge eller apotek for at vise dig, hvad de skal gøre.

Brug denne medicin kun som anvist. Brug ikke mere af det og ikke bruge det oftere end din læge bestilt. Du må heller ikke stoppe med at tage denne medicin uden at fortælle din læge. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger.

Når du bruger inhalatoren for første gang, eller hvis du ikke har brugt det i 7 dage eller længere, eller hvis inhalatoren er blevet tabt, kan det ikke levere den rette mængde medicin med det første pust. Derfor, før du bruger inhalator, prime det ved at sprøjte medicin to gange op i luften væk fra ansigtet, og ryste det godt i 5 sekunder før hver spray.

Sådan bruger denne medicin

Hver inhalator kommer med en dosis tracker kort til at spore antallet af sug, du har brugt. Mark off eller slå igennem hver af dine morgen og aften doser. Du skal kassere inhalatoren, når du har opbrugt det antal inhalationer på produktets etiket og kasse, eller inden for 3 måneder efter åbning af folieposen.

Dosering

Rengør inhalator hver 7 dage ved at tørre mundstykket med en tør klud. Men skal du bruge en ny inhalator med hver refill af din medicin.

Mistede dosis

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar beholderen ved stuetemperatur, væk fra varme og direkte lys. Må ikke fryses. Må ikke holde denne medicin inde i en bil, hvor det kan blive udsat for ekstrem varme eller kulde. Må ikke stikke hul i beholderen eller smide det ind i en brand, selv om beholderen er tom.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Når du gemmer inhalatoren, så sørg for altid at placere mundstykket ned.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere status for dig eller dit barn på regelmæssige besøg, for at sikre, at denne medicin fungerer korrekt, og at kontrollere for eventuelle uønskede virkninger, der kan være forårsaget af denne medicin. Du skal muligvis have dine øjne kontrolleret ved regelmæssige besøg. Sørg for at holde alle aftaler.

Selv om dette lægemiddel nedsætter antallet af astma episoder, kan det øge chancerne for en alvorlig astma episode, hvor de forekommer. Tal med din læge om eventuelle spørgsmål eller bekymringer, du har.

Dette bør ikke være den første og eneste medicin, du bruger til astma eller KOL. Denne medicin vil ikke stoppe et astmaanfald, der allerede er begyndt. Din læge kan ordinere en anden medicin for dig at bruge i tilfælde af en akut astmaanfald eller en akut KOL blusser op. Hvis den anden medicin ikke virker så godt, så fortæl din læge med det samme.

Tag alle dine KOL medicin som lægen bestilt. Hvis du bruger nogen form for kortikosteroid medicin for at kontrollere din vejrtrækning, fortsætte med at bruge det som bestilt af din læge. Du må ikke ændre dine doser eller stoppe med at bruge din medicin uden at spørge din læge.

Du eller dit barn bør ikke bruge denne medicin, hvis din astmaanfald allerede er startet eller hvis du allerede har en alvorlig astmaanfald. Din læge kan ordinere en anden medicin (for eksempel en korttidsvirkende inhalator) for dig at bruge i tilfælde af et akut astmaanfald. Ring til din læge straks for at få vejledning.

Brug ikke nogen anden astmamedicin eller medicin for vejrtrækningsproblemer uden at tale med din læge. Denne medicin bør ikke anvendes sammen med salmeterol (Serevent®), formoterol (Perforomist ™), eller arformoterol (Brovana®) inhalatorer.

Tal med din læge eller få lægehjælp med det samme, hvis

Du kan lettere få infektioner, mens du bruger denne medicin. Fortæl din læge, hvis du eller dit barn har været udsat for en person med skoldkopper eller mæslinger.

Denne medicin kan forårsage svamp infektion i munden eller halsen (trøske). Fortæl din læge, hvis du har hvide pletter i munden eller halsen, eller smerter, når de spiser eller synke.

Patienter med KOL kan være mere tilbøjelige til at have lungebetændelse, når du tager denne medicin. Spørg din læge, hvis du begynder at have øget sputum (spytte) produktion, ændring i sputum farve, feber, kulderystelser, øget hoste, eller en stigning i åndedrætsbesvær.

Brug for meget af denne medicin eller bruger det i lang tid kan øge din risiko for at få binyrerne problemer. Tal med din læge, hvis du eller dit barn har mere end én af disse symptomer, mens du bruger denne medicin: mørkfarvning af huden, diarré, svimmelhed, besvimelse, tab af appetit, mental depression, kvalme, udslæt, usædvanlig træthed eller svaghed eller opkastning.

Opbevaring

Denne medicin kan forårsage paradoks bronkospasme, hvilket kan være livstruende. Spørg din læge, hvis du har en hoste, problemer med vejrtrækning, åndenød, eller hvæsende vejrtrækning.

Hvis du eller dit barn udvikle en hududslæt, nældefeber, eller en allergisk reaktion på denne medicin, stoppe med at tage medicinen og tjekke med din læge så hurtigt som muligt.

Denne medicin kan nedsætte knoglemineraltætheden når de anvendes i lang tid. En lav knoglemineraltæthed kan forårsage svage knogler eller osteoporose. Hvis du har spørgsmål om dette, så spørg din læge.

Denne medicin kan forårsage børn til at vokse langsommere end normalt. Tal med dit barns læge, hvis du har nogen bekymringer.

Denne medicin kan påvirke blodsukkeret og kalium niveauer. Hvis du bemærker en ændring i resultaterne af dine blod- eller urin sukker eller kalium test, eller hvis du har spørgsmål, tjekke med din læge.

Din læge kan have dig til at bære en medicinsk identifikationskort om, at du eller dit barn bruger denne medicin, og at du kan have brug for ekstra medicin under nødsituationer, et alvorligt astmaanfald eller anden sygdom, eller usædvanlig stress.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Få akut hjælp omgående, hvis nogen af ​​følgende symptomer på overdosering opstår

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.