budesonid og formoterol (indånding) korrekt anvendelse

Dosering

Mistede dosis

Denne medicin bruges med en speciel inhalator og kommer som regel med patientens retninger eller en medicin guide. Læs anvisningerne nøje, før du bruger denne medicin. Hvis du ikke forstår retninger, eller du ikke er sikker på, hvordan at bruge inhalatoren, så spørg din læge eller apotek for at vise dig, hvad de skal gøre.

Brug denne medicin kun som anvist. Brug ikke mere af det og ikke bruge det oftere end din læge bestilt. Du må heller ikke stoppe med at tage denne medicin uden at fortælle din læge. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger.

Når du bruger inhalatoren for første gang, eller hvis du ikke har brugt det i 7 dage eller længere, eller hvis inhalatoren er blevet tabt, kan det ikke levere den rette mængde medicin med det første pust. Derfor, før du bruger inhalator, prime det ved at sprøjte medicin to gange op i luften væk fra ansigtet, og ryste det godt i 5 sekunder før hver spray.

Sådan bruger denne medicin

Hver inhalator kommer med en dosis tracker kort til at spore antallet af sug, du har brugt. Mark off eller slå igennem hver af dine morgen og aften doser. Du skal kassere inhalatoren, når du har opbrugt det antal inhalationer på produktets etiket og kasse, eller inden for 3 måneder efter åbning af folieposen.

Opbevaring

Rengør inhalator hver 7 dage ved at tørre mundstykket med en tør klud. Men skal du bruge en ny inhalator med hver refill af din medicin.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar beholderen ved stuetemperatur, væk fra varme og direkte lys. Må ikke fryses. Må ikke holde denne medicin inde i en bil, hvor det kan blive udsat for ekstrem varme eller kulde. Må ikke stikke hul i beholderen eller smide det ind i en brand, selv om beholderen er tom.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Når du gemmer inhalatoren, så sørg for altid at placere mundstykket ned.