bulimia nervosa sygdom

Bulimi (boo-LEE-mig-uh) nervosa, almindeligvis kaldet bulimi, er en alvorlig, potentielt livstruende spiseforstyrrelse. Mennesker med bulimi kan hemmeligt binge – spise store mængder mad – og så få fjernet, forsøger at slippe af med de ekstra kalorier i en usund måde. For eksempel kan en person med bulimi tvinge opkastning eller deltage i overdreven motion. Sommetider folk rense efter at have spist kun en lille snack eller en normal størrelse måltid.

Bulimi kan kategoriseres på to måder

Årsager

Men disse adfærdsmønstre ofte overlapper hinanden, og forsøget på at skille dig af ekstra kalorier er normalt omtales som udrensning, uanset hvad metoden.

Udrensning bulimi. Du jævnligt selv fremkalde opkastning eller misbrug afføringsmidler, diuretika eller lavement efter spiseanfald .; Nonpurging bulimi. Du bruger andre metoder til at skille dig af kalorier og forebygge vægtøgning, såsom faste, strenge slankekure eller overdreven motion.

Hvis du har bulimi, er du sandsynligvis optaget af din vægt og kropsform. Du kan dømme dig selv alvorligt og hårdt for selvstændige opfattede mangler. Fordi det er relateret til selvopfattelse – og ikke kun om mad – bulimi kan være svært at overvinde. Men effektiv behandling kan hjælpe dig med at føle dig bedre tilpas, sundere kostvaner og omvendt alvorlige komplikationer.

Bulimi tegn og symptomer kan omfatte

Hvis du har nogen bulimi symptomer, søge lægehjælp så hurtigt som muligt. Hvis venstre ubehandlet, kan bulimi alvorligt påvirke dit helbred.

At være optaget af din kropsform og vægt; Bor i frygt for at vinde vægt; Følelse af, at du ikke kan kontrollere din spise adfærd; Spise indtil det punkt, ubehag eller smerte; Spise meget mere mad i en binge episode end i et normalt måltid eller snack; At tvinge dig selv til at kaste op eller udøve for meget at holde fra at få vægten efter spiseanfald; Misbrug afføringsmidler, diuretika eller lavement efter at have spist; Begrænsning kalorier eller undgå visse fødevarer mellem binges; Brug kosttilskud eller naturlægemidler produkter overdrevent til vægttab

Tal med din primære behandleren eller en mental sundhed udbyder om dine bulimi symptomer og følelser. Hvis du er tilbageholdende med at søge behandling, betro sig til nogen om, hvad du går igennem, uanset om det er en ven eller elsket en, en lærer, en tro, leder, eller en anden, du stoler på. Han eller hun kan hjælpe dig med at tage de første skridt til at få succes bulimi behandling.

Konstant bekymrende eller klager over at være fedt; At have en forvrænget, overdrevent negativt kropsbillede; Gentagne gange spiser usædvanligt store mængder fødevarer i et møde, især fødevarer personen ville normalt undgå; Ikke ønsker at spise i offentligt eller foran andre; Går på toilettet lige efter at have spist eller under måltider; Udøver for meget; Under sår, ar eller hård hud på knoerne eller hænder; Have beskadigede tænder og tandkød

Risikofaktorer

Hvis du tror, ​​en elsket en kan have symptomer på bulimi, har en åben og ærlig diskussion om dine bekymringer. Du kan ikke tvinge nogen til at søge professionel pleje, men du kan tilbyde opmuntring og støtte. Du kan også hjælpe med at finde en kvalificeret læge eller mental sundhed udbyder, lave en aftale, og tilbyder endda at gå sammen.

Fordi de fleste mennesker med bulimi er normal vægt eller lidt overvægtig, kan det ikke være klart for andre, at noget er galt. Røde flag, som familie og venner kan bemærke omfatte

Den nøjagtige årsag til bulimi er ukendt. Der er mange faktorer, der kan spille en rolle i udviklingen af ​​spiseforstyrrelser, herunder biologi, følelsesmæssige sundhed, samfundets forventninger og andre spørgsmål.

Faktorer, der øger din risiko for bulimi kan omfatte

Bulimi kan forårsage mange alvorlige og endda livstruende komplikationer. Mulige komplikationer omfatter

Komplikationer

Hvis din læge har mistanke om du har bulimi, vil han eller hun typisk udføre

At være kvinde. Piger og kvinder er mere tilbøjelige til at have bulimi end drenge og mænd er .; Alder. Bulimi begynder ofte i de sene teenageår eller tidlige voksenalder .; Biologi. Mennesker med førstegradsslægtninge (søskende, forældre eller børn) med en spiseforstyrrelse kan være mere tilbøjelige til at udvikle en spiseforstyrrelse, hvilket tyder på en mulig genetisk link. Det er også muligt, at en mangel i hjernen kemiske serotonin kan spille en rolle. Og, overvægt som et barn eller teenager kan øge risikoen .; Psykologiske og følelsesmæssige problemer. Psykologiske og følelsesmæssige problemer, såsom angst eller lavt selvværd, kan bidrage til spiseforstyrrelser. Udløser til spiseanfald kan omfatte stress, dårlig krop selvopfattelse, mad, restriktive slankekure eller kedsomhed. I nogle tilfælde kan traumatiske begivenheder og miljøbelastning være medvirkende faktorer .; Medier og samfundsmæssigt pres. De medier, såsom tv og modeblade, ofte har en parade af tynde modeller og skuespillere. Disse billeder synes at sidestille slankhed med succes og popularitet. Men om medierne blot afspejler sociale værdier eller rent faktisk køre dem er ikke klart .; Sport, arbejde eller kunstneriske pres. Atleter, skuespillere, dansere og modeller er på et højere risiko for spiseforstyrrelser. Coaches og forældre kan uforvarende øge risikoen ved at tilskynde unge sportsfolk til at tabe sig, fastholde en lav vægt og begrænse spise for bedre ydelse.

Diagnose

Din læge kan også kræve yderligere tests for at hjælpe lokalisere en diagnose, udelukke medicinske årsager for vægtændringer og check for eventuelle relaterede komplikationer.

Dehydrering, hvilket kan føre til større medicinske problemer, såsom nyresvigt; Hjerteproblemer, såsom en uregelmæssig hjerterytme eller hjertesvigt; Svær huller i tænderne og tandkødssygdomme; Fraværende eller uregelmæssige perioder i kvinder; Fordøjelsesproblemer, og eventuelt en afhængighed af afføringsmidler for at have afføring; Angst og depression; Misbrug af alkohol eller narkotika; Selvmord

For en diagnose af bulimi, den DSM (DSM-5), udgivet af American Psychiatric Association, viser disse punkter

En fuldstændig fysisk eksamen; Blod og urinprøver; En psykologisk vurdering, herunder en diskussion af dine spisevaner og holdning til mad

Behandling

Sværhedsgraden af ​​bulimi er bestemt af det antal gange om ugen, som du rense.

Selv hvis du ikke opfylder alle disse kriterier, kan du stadig har en spiseforstyrrelse. Forsøg ikke at diagnosticere dig selv – få professionel hjælp, hvis du har nogen spiseforstyrrelse symptomer.

Du gentagne have episoder af at spise et unormalt stor mængde mad – mere end de fleste mennesker ville spise i en lignende mængde tid og under lignende omstændigheder, for eksempel i en to-timers periode; Du føler en manglende kontrol under spiseanfald, såsom hvor meget du spiser, og om du kan stoppe med at spise; Du slippe af med de ekstra kalorier fra spiseanfald at undgå vægtøgning ved opkastning, overdreven motion, faste, eller misbrug af afføringsmidler, diuretika eller andre medikamenter; Du binge og purge mindst en gang om ugen i mindst tre måneder; Din krop form og vægt påvirke dine følelser af selvværd for meget; Du behøver ikke have anoreksi, en spiseforstyrrelse med ekstremt restriktive spiseadfærd

Når du har bulimi, skal du muligvis flere typer af behandling, selv om at kombinere psykoterapi med antidepressiva kan være den mest effektive til at overvinde sygdommen.

Kognitiv adfærdsterapi til at hjælpe dig med at identificere usunde, negative overbevisninger og adfærd og erstatte dem med sunde, positive; Familie-baserede terapi til at hjælpe forældre gribe ind for at stoppe deres teenager usunde adfærd, så at hjælpe teen genvinde kontrollen over hans eller hendes egen spise, og endelig at hjælpe familien beskæftige sig med problemer, som bulimi kan have på teen udvikling og familien ; Interpersonel psykoterapi, som behandler problemer i dine nære relationer, bidrager til at forbedre din kommunikation og problemløsning færdigheder

Behandlingen involverer generelt et team tilgang, der omfatter dig, din familie, din primære sundhedstjeneste læge eller anden sundhedsperson, samt en mental sundhed udbyder og en diætist med erfaring i behandling af spiseforstyrrelser. Du har måske en case manager til at koordinere din pleje.

Her er et kig på bulimi behandlingsmuligheder og overvejelser.

Dine symptomer, selv dem, der kan synes relateret til årsagen til din udnævnelse; Key personlige oplysninger, herunder eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer; Alle medikamenter, urter, vitaminer eller andre kosttilskud, du tager, og deres doser; Spørgsmål til din læge, så du kan få mest ud af din tid sammen

Alternativ medicin

Psykoterapi, også kendt som samtaleterapi eller psykologisk rådgivning, indebærer at diskutere din bulimi og beslægtede emner med en mental sundhed udbyder. Beviser tyder på, at disse typer af psykoterapi hjælpe med at forbedre symptomer på bulimi

Hvilke former for test skal jeg bruge? Er disse tests kræver nogen særlig forberedelse ?; Hvilke behandlinger er tilgængelige, og som gør du anbefale ?; Er der en generisk alternativ til den medicin, du ordineres for mig ?; Hvordan vil behandlingen påvirke min vægt ?; Vil mine perioder begynde igen ?; Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, jeg kan have? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Spørg din mentale sundhed udbyder som psykoterapi han eller hun vil bruge, og hvilke beviser for, at viser det er gavnligt i behandling bulimi.

Antidepressiva kan medvirke til at reducere symptomerne på bulimi, når de anvendes sammen med psykoterapi. Det eneste antidepressive specifikt er godkendt af Food and Drug Administration til behandling af bulimi er fluoxetin (Prozac), en form for selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI), som kan hjælpe, selvom du ikke er deprimeret.

Forberedelse til en aftale

Diætister og andre behandlere kan designe en spise plan for at hjælpe dig med at opnå en sund vægt, normale spisevaner og god ernæring. Hvis du har bulimi, kan du drage fordel af en lægeligt overvåget vægttab program.

Bulimi kan normalt behandles uden for hospitalet. Men hvis du har en alvorlig form og alvorlige helbredsmæssige komplikationer, kan du brug for behandling på et hospital. Nogle spiseforstyrrelse programmer kan tilbyde dag behandling snarere end hospitalsindlæggelse.

Hvor længe har du været bekymret om din vægt ?; Har du motion? Hvis ja, hvor ofte ?; Har du fundet andre måder at tabe ?; Er du har nogen fysiske symptomer ?; Har du nogensinde kastet op, fordi du var ubehageligt fuld ?; Har du nogensinde taget medicin til vægttab ?; Tror du på mad ofte ?; Har du nogensinde spiser i hemmelighed ?; Har nogen af ​​dine familiemedlemmer nogensinde haft symptomer på en spiseforstyrrelse eller har nogen blevet diagnosticeret med en spiseforstyrrelse?

Livsstil og hjem retsmidler

Selv om de fleste mennesker med bulimi kan komme sig, nogle finder, at symptomerne ikke forsvinder helt. Perioder med spiseanfald og udrensning kan komme og gå gennem årene, afhængigt af dit liv omstændigheder, såsom gentagelse i perioder med høj stress.

Coping og support

Hvis du finder dig selv tilbage i binge-purge cyklus, kan “booster” sessioner med dine behandlere hjælpe dig vejr krisen før din spiseforstyrrelse spiraler ud af kontrol igen. Learning positive måder at håndtere, skabe sunde relationer og håndtere stress kan hjælpe med at forhindre et tilbagefald.

Kosttilskud og naturlægemidler produkter designet til at undertrykke appetitten eller støtte vægttab kan misbruges af folk med spiseforstyrrelser. Vægttab kosttilskud eller urter kan have alvorlige bivirkninger og faretruende interagere med andre medikamenter. Hvis du bruger kosttilskud eller urter, diskutere de potentielle risici med din læge.

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge eller anden læge.

Forebyggelse

Før din udnævnelse, lave en liste over

Stil et familiemedlem eller en ven til at komme med dig, hvis det er muligt. Nogen, der ledsager kan du huske noget, du gik glip af eller har glemt. Et familiemedlem kan også være i stand til at give din læge et mere fuldstændigt billede af dit hjem liv.

Lær mere om Bulimia nervosa

Mere om Bulimi

Nogle spørgsmål at spørge din læge eller andet sundhedspersonale udbyder omfatter

Tøv ikke med at spørge andre spørgsmål under din udnævnelse.

Din læge eller andet sundhedspersonale udbyder vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, såsom

Deres læge vil bede yderligere spørgsmål baseret på dine svar, symptomer og behov.

Selvom du ikke kan behandle bulimi på egen hånd, i tillæg til professionel behandling, skal du følge disse egenomsorg tips til bulimi

Du kan finde det vanskeligt at håndtere bulimi, når du er ramt med blandede budskaber fra medierne, kultur, trænere, familie, og måske dine egne venner eller kammerater. Så hvordan kan du håndtere en sygdom, der kan være dødelig, når du også få meddelelser at det at være tynd er et tegn på succes?

Hvis du har bulimi, kan du og din familie finde støttegrupper nyttigt for opmuntring, håb og rådgivning om coping. Gruppemedlemmer kan virkelig forstå, hvad du går igennem, fordi de har været der. Spørg din læge, hvis han eller hun kender en gruppe i dit område.

Hvis du er forælder til en person med bulimi kan du bebrejde dig selv for dit barns spiseforstyrrelse. Men spiseforstyrrelser have mange årsager, og forældre stil betragtes ikke som en primær årsag. Det er bedst at fokusere på, hvordan du kan hjælpe dit barn nu.

Hold dig til din behandlingsplan. Må ikke springe terapi sessioner og forsøge ikke at afvige fra måltid planer, selv hvis de gør dig utilpas .; Lær om bulimi. Uddannelse om din tilstand kan give dig og motivere dig til at holde fast i din behandlingsplan .; Få den rigtige ernæring. Hvis du ikke spiser godt eller du ofte udrensning, er det sandsynligt din krop ikke får alle de næringsstoffer, den behøver. Spise regelmæssigt og ikke at begrænse din fødeindtagelse er det første skridt i at overvinde bulimi. Tal med din læge om passende vitamin- og mineraltilskud .; Holde kontakt. Må ikke isolere dig selv fra omsorgsfulde familiemedlemmer og venner, der ønsker at se dig få sunde. Forstå, at de har dine bedste interesser på hjerte, og at pleje, omsorgsfulde relationer er sundt for dig .; Vær sød ved dig selv. Modstå trang til at veje dig selv eller kontrollere dig selv i spejlet ofte. Disse kan gøre noget, men brændstof din drev at opretholde usunde vaner .; Vær forsigtig med motion. Tal med din læge om, hvad form for fysisk aktivitet, om nogen, er passende for dig, især hvis du motionerer overdrevent at forbrænde post-binge kalorier.

Her er nogle forslag til at støtte dit barn

Husk, at spiseforstyrrelser påvirker hele familien, og du skal tage vare på dig selv, også. Hvis du føler, at du ikke klarer godt med din teenager sygdom, kan du drage fordel af professionel rådgivning. Eller spørg dit barns læge om støttegrupper for forældre til børn med spiseforstyrrelser.

Mind dig selv, hvad en sund vægt er for din krop .; Modstå trangen til at kosten eller springe måltider, der kan udløse overspisning .; Ikke besøge hjemmesider, der går ind for eller forherlige spiseforstyrrelser .; Identificer besværlige situationer, der sandsynligvis vil udløse tanker eller adfærd, der kan bidrage til din bulimi og udvikle en plan for at håndtere dem .; Har en plan på plads for at klare den følelsesmæssige nød tilbageslag .; Kig efter positive rollemodeller, der kan bidrage til at øge dit selvværd .; Find fornøjelige aktiviteter og fritidsinteresser, der kan hjælpe distrahere dig fra tanker om bingeing og renser .; Opbyg dit selvværd ved at tilgive dig selv, med fokus på det positive, og give dig selv kredit og opmuntring.

Selvom der ikke er nogen sikker måde at forhindre bulimi, kan du styre en person mod sundere adfærd eller professionel behandling før situationen forværres. Her er hvordan du kan hjælpe

Symptomer og behandling for

1

Spørg dit barn hvad du kan gøre for at hjælpe. For eksempel spørge, om din teenager vil gerne have dig til at planlægge familiens aktiviteter efter måltider for at mindske fristelsen til at udrense .; Lytte. Lad dit barn til at udtrykke følelser .; Planlæg regelmæssige familie måltiderne. Spise på rutinemæssige tider er vigtigt at hjælpe med at reducere overspisning .; Lad din teenager vide eventuelle problemer, du har. Men gøre dette uden at placere skylden.

 1

Foster og styrke et sundt kropsbillede i dine børn, uanset hvad deres størrelse eller form .; Tal med din børnelæge. Børnelæger kan være i en god position til at identificere tidlige indikatorer for en spiseforstyrrelse og hjælpe med at forhindre dens udvikling .; Hvis du bemærker en slægtning eller ven, der synes at have fødevarer spørgsmål, der kan føre til eller angiver en spiseforstyrrelse, overveje støttende tale med personen om disse spørgsmål og spørge, hvordan du kan hjælpe.

)