burre

Almindelige navne: burre også er kendt som Bardana, tigger knapper, clotbur, spiselige burre, store bur, store skræpper, og Lappa

Effekt-sikkerhed rating

OO … Ethno eller anden dokumentation for effekten.

Sikkerhed bedømmelse

Budock anses for at være nativ i Europa og Nord- Asien; den er naturaliseret i USA. Burre er almindeligt dyrket i Østeuropa, især det tidligere Jugoslavien, Polen, Bulgarien og Ungarn. Anlægget er medlem af Asteraceae, eller daisy, familie. Planten har store ovale blade, med brede lyserøde blomster. Burre har lange hårde rod stykker.

I traditionel medicin, har frugter, frø, rødder og blade af burre blevet brugt som afkog eller te til en bred vifte af lidelser, herunder forkølelse, katar, gigt, gigt, mave lidelser, kræft, og som et diuretikum, diaphoretic og afførende . Det er endda blevet promoveret som et elskovsmiddel. Eksternt er det blevet brugt til forskellige hudproblemer.

Burre rod generelt betragtes som en spiselig mad produkt, især i Asien og stigende popularitet i amerikanske helsekost butikker. Udover frisk burre rod til salg som en fødevare, amerikanske helsekost butikker sælger også burre som en nutraceutical (medicinsk fødevarer). er behov for yderligere undersøgelser af fordelene ved burre rod som en potentiel medicinsk mad eller nutraceutical.

Burre kan også have nogle potentielle medicinske fordele i behandling af feber, infektion, cancer og væskeretention. Indledende seneste kemiske og farmakologiske undersøgelser synes at bekræfte nogle af disse aktiviteter, selv om effektivitet og sikkerhed for disse indikationer er tilstrækkeligt ikke blevet evalueret.

Desuden burre er en ingrediens findes i nogle topiske kosmetiske og toiletry- type produkter at rense huden og som en hår tonic til behandling af skæl.

Der er ingen nylig klinisk evidens til at guide dosering af burre. Klassisk dosering af denne urt var 2 g rod.

Kontraindikationer er endnu ikke blevet identificeret.

Dokumenteret bivirkninger (herunder oxytocic og uterin stimulerende handling). Undgå brug.

Ingen veldokumenteret.

Allergisk hudirritation ved kontakt.

Burre er generelt betragtes som et sikkert og spiseligt fødevareprodukt. Enkelte rapporter har optrådt på burre rod te forgiftning (sløret syn, hovedpine, døsighed, sløret tale, manglende koordinering, usammenhængende tale, rastløshed, hallucinationer, hyperaktivitet, kramper, desorientering, rødmen, tørhed i mund og næse, udslæt, mangel på sveden, feber) på grund af forfalskning med atropin-holdige planter.

Referencer