bursitis guide – årsager, symptomer og behandlingsmuligheder

Hvad er det?

En bursa er en membran nær en fælles, der fungerer som en stødpude mellem muskler og knogler. Slimsækken reducerer friktion forårsaget af bevægelse og gør det fælles mere fleksible .; Bursitis er betændelse i en slimsæk. Det er en almindelig tilstand, der ofte sker, når en fælles ved overanstrengelse, såsom når kaste en baseball eller male en væg. Mere sjældent, kan bursitis være forårsaget af gigt eller infektion. Bursitis er mere almindelig hos mennesker, der er overvægtige, ældre eller diabetiker, selv om det også udvikler sig i yngre, raske mennesker uden en klar årsag .; symptomer; Symptomerne omfatter; Smerter omkring sådanne samlinger som albuen, hofte, skulder og knæ, specielt hvis tryk påføres området eller med brug; Rødme, varme og hævelse – Disse er mindre almindelige og kan betyde området er inficeret.

Symptomer

Symptomerne omfatter; Smerter omkring sådanne samlinger som albuen, hofte, skulder og knæ, specielt hvis tryk påføres området eller med brug; Rødme, varme og hævelse – Disse er mindre almindelige og kan betyde området er inficeret.

Diagnose

Efter at have gennemgået dine symptomer og de seneste aktiviteter, vil din læge undersøge dig og tryk på det smertefulde område at afgøre, om smerten er placeret over en slimsæk. Typisk vil din læge være i stand til at bevæge leddet gennem sin normale vifte af bevægelse, men hvis du forsøger at flytte samlingen selv, kan du ikke være i stand til at flytte den så langt på grund af smerter. Din læge kan også bestille røntgenstråler til at kontrollere for andre forhold. Hvis du har bursitis, vil røntgenstrålerne ofte være normal, selvom en lille calcium indskud kan være til stede. Hvis din læge har mistanke om, at gigt eller en infektion der forårsager din bursitis, kan han eller hun anbefaler, at du har en test, hvor en prøve af væsken er fjernet fra slimsækken til analyse. Dette er en mindre procedure.

Hvor længe varer det?

Bursitis varer normalt kun dage eller uger, men det kan vare måneder eller år, især hvis årsagen, såsom overforbrug, ikke er identificeret eller ændres.

Hvordan undgår jeg at denne helbredstilstand

Den bedste måde at forhindre den mest almindelige form for bursitis er at undgå gentagne bevægelser af et fælles, især hvis du er overvægtig. Vægttabet kan reducere risikoen for at udvikle bursitis i benene. Hvis det ikke kan undgås gentagne stress på en slimsæk, kan beskyttelsesudstyr hjælpe med at forhindre bursitis. For eksempel kan tæppe lag, der tilbringer tid knælende brug beskyttende knæ gear.

Sådan behandler denne helbredstilstand

Hvis du ændrer dine aktiviteter og hvile leddet, bør symptomerne forsvinder inden for dage eller undertiden uger. I mellemtiden kan du ønsker at tage en anti-inflammatorisk lægemiddel, såsom aspirin eller ibuprofen (Advil, motrin og andre) til at lindre ubehag og reducere inflammation. Acetaminophen (Tylenol) og fysisk terapi kan også være effektiv. Hvis bursitis er forårsaget af en infektion, skal du måske dræning af slimsækken og behandling med et antibiotikum. Når smerten er intens eller ikke forbedres i en kort periode, kan din læge injicere et kortikosteroid stof direkte ind i området. gentagne steroid injektioner over en kort tid, kan imidlertid være skadelige og steroid injektioner kan undgås, når infektion er til stede.

Hvornår skal besøge lægen

Hvis du har betydelige smerter eller hævelse i eller i nærheden af ​​en fælles, skal du kontakte din læge eller sygeplejerske.

Prognose

Udsigterne for de fleste mennesker med bursitis er fremragende. Betingelsen normalt varer en kort tid og forbedrer hurtigt med behandling. Et lille antal mennesker med bursitis vil blive generet i en længere periode. Men selv i de tilfælde, bursitis sjældent fører til handicap eller permanent forringelse af funktionen.