BYETTA, Victoza, Bydureon: diabetes medicin og vægttab

Exenatid (Byetta, Bydureon) og liraglutid (Victoza) er taget ved injektion, svarende til insulin, men de er ikke insulin. Disse medikamenter er i en klasse af lægemidler kaldet inkretin mimetika, som forbedrer blodsukkerkontrol ved at efterligne virkningen af ​​et hormon kaldet glukagon-lignende peptid 1 (GLP-1). Blandt andet disse lægemidler stimulere insulinsekretion som reaktion på stigende blodsukker efter et måltid, hvilket resulterer i sænkning af blodsukkeret.

Byetta, Bydureon og Victoza ikke kun forbedre blodsukkerkontrol, men kan også føre til vægttab. Der er mange foreslåede måder, hvorpå disse medikamenter forårsager vægttab. De synes at hjælpe med at undertrykke appetitten. Men den mest fremtrædende virkning af disse lægemidler er, at de forsinker bevægelsen af ​​levnedsmidler fra maven ind i tyndtarmen. Som et resultat, kan du føle “fuld” hurtigere og længere, så du spiser mindre.

Byetta injiceres to gange dagligt, og Victoza injiceres en gang om dagen. Bydureon, en nyere formulering, injiceres en gang om ugen. Disse stoffer har forskellige virkninger og bivirkninger til at overveje.

Hvis du har en personlig eller familiær disposition for medullær thyreoideacancer eller multipel endokrin neoplasi, bør du ikke bruge exenatid eller liraglutide. Laboratorieundersøgelser har associeret disse lægemidler med skjoldbruskkirtlen hos rotter. Indtil mere langsigtede undersøgelser er afsluttet, bliver risikoen for mennesker for arbejdet med disse typer tumorer som følge af brugen af ​​disse stoffer ikke kendt.

Disse stoffer er designet til folk, der har type 2-diabetes. Imidlertid blev et nyt lægemiddel, der indeholder en højere dosis af liraglutide (Saxenda) for nylig godkendt af Food and Drug Administration til behandling af fedme i nondiabetics. Hvis du har diabetes, og spekulerer på, om Byetta, Bydureon eller Victoza kan være nyttige, tale med din læge.

Med

besøge din læge