cancer kirurgi: fysisk at fjerne kræft

Hvilke andre teknikker anvendes i cancer kirurgi?

Mange andre typer af kirurgiske metoder til behandling af cancer og præcancertilstande findes, og undersøgerne fortsat forskning nye metoder. Nogle almindelige typer af kræft kirurgi omfatter

Hvad kan du forvente, før og efter cancer kirurgi?

Naturlig åbning kirurgi. Naturlig blænde kirurgi er i øjeblikket ved at blive undersøgt som en måde at operere på organer i maven uden at skære gennem huden. I stedet kirurger passere kirurgiske værktøjer gennem en naturlig krop åbning, så som din mund, endetarm eller vagina.

Hvad er risikoen for kræft kirurgi?

Som et eksempel kan en kirurg pass kirurgiske værktøjer ned din hals og ind i maven under naturlig åbning kirurgi. En lille incision i væggen af ​​maven og kirurgiske redskaber passere ind i bughulen for at tage en prøve af levervæv eller fjerne galdeblæren.

Naturlig blænde kirurgi er eksperimentel, og få operationer er blevet udført på denne måde. Lægerne håber det kan reducere risikoen for infektion, smerte og andre komplikationer af kirurgi.

Kræft kirurgi fortsætter med at udvikle sig. Forskere undersøger andre kirurgiske teknikker med et mål om mindre invasive procedurer.

Forberedelse og helbredelse af kræft kirurgi varierer meget baseret på operationen. Men generelt, kan du forvente visse lighedspunkter, herunder

Som med enhver operation, kræft kirurgi gør bære risici. Hvilke bivirkninger kan du opleve efter cancer kirurgi vil afhænge af dine specifikke operation. Generelt fleste cancerpatienter operationer indebærer en risiko for

Tab af organfunktion. For at fjerne din kræft, kan kirurgen nødt til at fjerne en hel orgel. For eksempel kan en nyre skal fjernes (nefrektomi), hvis du har nyrekræft.

For nogle sådanne operationer, kan den resterende orgel fungerer tilstrækkeligt til at kompensere for tabet, men i andre situationer, du kan stå tilbage med handicap. For eksempel kan fjernelse af en lunge (pneumonectomy) forårsage åndedrætsbesvær.

Blodpropper. Mens du inddrive fra kirurgi, er du en øget risiko for at udvikle en blodprop. Selvom risikoen er lille, kan denne komplikation være alvorlige.

Blodpropper oftest forekommer i benene og kan forårsage nogle hævelse og smerte.

En blodprop, der brækker af og rejser til en lunge kaldes en lungeemboli, en farlig og undertiden dødelige tilstand.

Din kirurg vil tage forholdsregler for at forebygge blodpropper i at udvikle, såsom at få dig op og ud af sengen så hurtigt som muligt efter operationen eller foreskrive en blodfortyndende medicin for at reducere risikoen for en blodprop.

Uanset kræftbehandling lægen anbefaler, vil du sandsynligvis føle en vis angst om din tilstand og behandlingsprocessen. Vide, hvad forventer kan hjælpe. Brug disse oplysninger til at hjælpe dig stille kvalificerede spørgsmål, når du mødes med din læge.