carboanhydrasehæmmer (oralt, parenteralt) korrekt anvendelse

Dosering

Mistede dosis

Tag denne medicin kun som anvist. Du må ikke tage mere af det og ikke tage det oftere end lægen beordrede. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger uden at øge effektiviteten af ​​denne medicin.

Denne medicin kan tages sammen med et måltid for at mindske risikoen for maveproblemer. Men hvis maveproblemer (kvalme eller opkastning) fortsætter, skal du kontakte din læge.

Denne medicin kan forårsage en stigning i mængden af ​​urin eller i din hyppigheden af ​​vandladning. Hvis du fortsætter med at tage medicinen hver dag, bør disse effekter mindske eller stoppe. For at holde stigningen i urin fra påvirker din afbrudt nattesøvn

Men det er bedst at planlægge din dosis eller doser i henhold til en tidsplan, der vil mindst påvirke dine personlige aktiviteter og søvn. Spørg din læge eller sygeplejerske til at hjælpe dig med at planlægge det bedste tidspunkt at tage denne medicin.

Dosis lægemidler i denne klasse vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af disse lægemidler. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Opbevaring

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.