carcinoid tumorer i lungerne guide – årsager, symptomer og behandlingsmuligheder

Hvad er det?

Carcinoidtumorer er blevet kaldt “kræftformer i slow motion”, fordi de vokser langsomt. De er også mindre tilbøjelige end andre tumorer at sprede (metastaserer) til andre dele af kroppen. Dette er imidlertid ikke altid tilfældet. Nogle gange, de vokser og spredes ret hurtigt .; De fleste carcinoidtumorer starte i tyndtarmen, men omkring 25% af dem begynder i lungerne. De udgør kun en lille procentdel af alle lungekræfttilfælde .; Nogle carcinoidtumorer, især dem, der opstår fra mave-tarmkanalen eller tillægget, producere hormoner, der kan forårsage en række symptomer. Hormoner er kemiske stoffer, der kan fremstilles ved tumoren og kan måles i blodet eller urinen. Deres målinger, hvis forhøjet, kan hjælpe lægen i mistanke en carcinoid tumor kan være til stede .; Carcinoid tumorer i lunger er langt mindre tilbøjelige til at producere hormoner .; Der er to typer af carcinoide tumorer i lungen: typiske og atypiske. Typiske carcinoidtumorer er omkring ni gange mere udbredt end atypiske carcinoid tumorer. Typiske carcinoidtumorer er også mindre tilbøjelige til at sprede ud over lungerne .; Carcinoide tumorer i lungen opstår ligeligt med kvinder og mænd, som regel i alderen 45 og 55 .; symptomer; Nogle gange behøver carcinoidtumorer af lungerne ikke producerer nogen symptomer, ofte er de opdages, når en kiste x-ray er taget for en anden tilstand. Men hvis du har symptomer, deres sværhedsgrad afhænger af størrelsen af ​​tumor, og om den producerer unormale hormoner. Karcinoider opstår fra mavetarmkanalen kan findes i øvrigt når patienter er under evaluering til andre betingelser eller kan resultere i en vis blødning fra mave-tarmkanalen. Potentielle symptomer omfatter; en vedvarende hoste; hoste blod op; åndenød eller hvæsen; lungebetændelse (en lunge-infektion); rødmen i ansigtet; diarre; en hurtig hjerterytme; vægtøgning; øget ansigtet og kroppen hår.

Symptomer

Nogle gange behøver carcinoidtumorer af lungerne ikke producerer nogen symptomer, ofte er de opdages, når en kiste x-ray er taget for en anden tilstand. Men hvis du har symptomer, deres sværhedsgrad afhænger af størrelsen af ​​tumor, og om den producerer unormale hormoner. Karcinoider opstår fra mavetarmkanalen kan findes i øvrigt når patienter er under evaluering til andre betingelser eller kan resultere i en vis blødning fra mave-tarmkanalen. Potentielle symptomer omfatter; en vedvarende hoste; hoste blod op; åndenød eller hvæsen; lungebetændelse (en lunge-infektion); rødmen i ansigtet; diarre; en hurtig hjerterytme; vægtøgning; øget ansigtet og kroppen hår.

Diagnose

Carcinoidtumorer kan ses på brystet x-stråler og computertomografi (CT) scanninger. Når en tumor er plettet, vil lægen nødt til at fjerne celler fra tumoren, så de kan undersøges under et mikroskop. Dette kaldes en biopsi. En lunge biopsi kan tages på flere måder

Hvor længe varer det?

Som med enhver kræft, vil carcinoid tumorer fortsætte med at vokse, indtil de behandles. Og selv om disse tumorer synes at blive helbredt, er der en chance de kan vende tilbage.

Hvordan undgår jeg at denne helbredstilstand

I modsætning til de fleste lunge tumorer, har carcinoidtumorer ikke været forbundet med rygning, luftforurening, eller udsættelse for kemikalier. Der er ingen kendte metoder til at forhindre denne form for kræft.

Sådan behandler denne helbredstilstand

Kirurgi er den vigtigste behandling for carcinoidtumorer; den nøjagtige procedure afhænger af, hvor tumoren er placeret. Hvis det er i en stor luftvej kan kirurgen fjerne netop det afsnit af luftvejene indeholdende tumoren. Hvis en tumor er placeret på kanten af ​​en lunge, kirurgen fjerner en lille kile af lunge. Større tumorer eller flere tumorer kan kræve fjernelse af en lap af en lunge eller en hel lunge.

Hvornår skal besøge lægen

De fleste mennesker diagnosticeret med carcinoide tumorer i lungen ikke har symptomer. (De tumorer findes normalt, når en kiste x-ray er taget af en anden grund.), Men hvis du har symptomer, se din læge så hurtigt som muligt.

Prognose

Fordi carcinoidtumorer vokse og sprede sig langsomt, ofte de opdages på et tidligt stadium. Prognosen for mennesker med debuterende typiske carcinoid tumorer i lungerne er normalt meget god. En atypisk carcinoid tumor er mere tilbøjelige til at sprede sig til nærliggende væv eller lymfeknuder. Overlevelse er lavere for personer med atypiske carcinoide tumorer og tumorer, der har spredt sig til andre dele af kroppen.