cervicitis

Cervicitis er en betændelse i livmoderhalsen, den nedre, smalle ende af livmoderen, der åbner ind i skeden.

Det er muligt at have cervicitis og ikke oplever nogen tegn eller symptomer. Blandt de tegn og symptomer kvinder nogle gange bemærke er blødning mellem menstruationer og ændringer i udflåd.

Hvornår skal se en læge

Ofte cervicitis resultater fra en kønssygdom, såsom klamydia eller gonorré. Cervicitis kan udvikle sig fra ikke-infektiøse årsager, også.

Hvad du kan gøre

Vellykket behandling af cervicitis involverer behandling den underliggende årsag til inflammationen.

Hvad de kan forvente fra din læge

Oftest, cervicitis forårsager ingen tegn og symptomer, og du kan kun lære du har tilstand efter en Pap-test eller en biopsi for en anden sygdom. Hvis du har symptomer, kan de medregne

Se din læge, hvis du har

Mulige årsager til cervicitis omfatter

Du er i større risiko for cervicitis, hvis du

Din livmoderhals fungerer som en barriere for at holde bakterier og vira i at komme ind din livmoder. Når livmoderhalsen er inficeret, er der en øget risiko for, at infektion vil rejse ind din livmoder.

Cervicitis, der er forårsaget af gonorré eller klamydia kan sprede sig til livmoderslimhinden og æggelederne, hvilket resulterer i underlivsbetændelse (PID), en infektion i de kvindelige kønsorganer, der kan forårsage fertilitetsproblemer, hvis venstre ubehandlet.

Cervicitis kan også øge risikoen for en kvinde at få hiv fra en inficeret sexpartner.

Cervicitis kan blive opdaget i øvrigt under en rutinemæssig pelvic eksamen og Pap-test, og kan ikke kræve behandling. Men hvis du oplever usædvanlige vaginale symptomer, der fører dig at planlægge en aftale, vil du sandsynligvis se en gynækolog, familie læge eller anden læge.

Fordi udnævnelser kan være kort, og fordi der er ofte en masse jord til at dække, er det en god ide at være godt forberedt til din udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse.

Så lægen kan observere og evaluere ethvert udflåd du har, undgå at bruge tamponer og ikke douche før din udnævnelse.

Også lave en liste over alle lægemidler eller kosttilskud du tager eller allergi du har. Skriv ned spørgsmål at spørge din læge. Nogle grundlæggende spørgsmål omfatter

Tøv ikke med at stille yderligere spørgsmål i løbet af din ansættelse, hvis du tænker på noget andet.

Din læge vil sandsynligvis udføre en fysisk eksamen, som kan omfatte en underlivsbetændelse eksamen og Pap-test. Han eller hun kan samle en væske eksemplar fra din vagina eller livmoderhalsen til at sende til test.

Din læge kan også bede dig en række spørgsmål om din tilstand, såsom

At diagnosticere cervicitis, vil din læge sandsynligvis udføre en fysisk eksamen, der omfatter

Du må ikke brug for behandling for cervicitis forårsaget af noget andet end en seksuelt overført infektion (STI). Hvis du har cervicitis forårsaget af en STI, både du og din partner vil sandsynligvis brug for behandling.

Receptpligtig medicin kan ofte rydde op betændelse i cervicitis. Din behandling kan omfatte

Din læge kan anbefale gentage test for cervicitis forårsaget af gonoré eller klamydia.

For at undgå at overføre en bakteriel infektion sammen til din partner, afholde sig fra samleje, indtil du er færdig med behandlingen anbefalet af din læge.

For at reducere din risiko for cervicitis fra seksuelt overførte infektioner, bruge kondomer konsekvent og korrekt, hver gang du har sex. Kondomer er meget effektive mod spredningen af ​​seksuelt overførte sygdomme, såsom gonorré og klamydia, hvilket kan føre til cervicitis. At være i et langsigtet gensidigt monogamt forhold med en inficeret partner kan også mindske dine odds for en STI.

besøge din læge