cervikal dystoni sygdom

Cervikal dystoni, også kaldet spastisk torticollis, er en smertefuld tilstand, hvor dine nakkemuskler kontrakt ufrivilligt, forårsager dit hoved til at vride eller dreje til den ene side. Cervikal dystoni kan også forårsage dit hoved til ukontrollabelt vippe frem eller tilbage.

En sjælden lidelse, der kan forekomme i alle aldre, selv vorden, cervikal dystoni forekommer oftest hos midaldrende mennesker, kvinder mere end mænd. Symptomerne generelt begynde gradvist og derefter nå et punkt, hvor de ikke får væsentligt værre.

Symptomer

Der er ingen kur for cervikal dystoni. Lidelsen sommetider forsvinder uden behandling, men vedvarende remission er ualmindelige. Injektion botulinumtoksin i de ramte muskler reducerer ofte tegn og symptomer på cervikal dystoni. Kirurgi kan være hensigtsmæssigt i nogle få tilfælde.

Chin mod skulderen; Ear mod skulderen; Chin lige op; Chin lige ned

De muskelsammentrækninger involveret i cervikal dystoni kan forårsage dit hoved til at dreje i en række forskellige retninger, herunder

Den mest almindelige form for vrid i forbindelse med cervikal dystoni er, når din hage er trukket mod din skulder. Nogle mennesker oplever en kombination af unormale hoved arbejdsstillinger. En ryk bevægelse af hovedet kan også forekomme.

De fleste mennesker, der har cervikal dystoni oplever også nakkesmerter, der kan udstråle i skulderpartiet. Lidelsen kan også forårsage hovedpine. Hos nogle mennesker, kan smerten fra cervikal dystoni være udmattende og invaliderende.

Alder. Mens lidelse kan forekomme hos mennesker i alle aldre, selv børn, det oftest begynder i alderen 40 og 70 .; Køn. Kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle cervikal dystoni end mænd .; Familiehistorie. Hvis et nært familiemedlem har cervikal dystoni eller en anden form for dystoni, du har større risiko for at udvikle sygdommen.

I de fleste tilfælde af cervikal dystoni, behøver lægerne ikke, hvorfor nogle mennesker udvikler sygdommen og andre gør ikke. Nogle tilfælde er der imidlertid synes at være knyttet til hoved, hals eller skulder skader. Visse lægemidler, især specifikke antipsykotiske eller anti-kvalme agenter, udløser cervikal dystoni hos nogle mennesker.

Oplysninger om de medicinske problemer i dine forældre eller søskende; Alle medicin og kosttilskud du tager; Spørgsmål, du ønsker at spørge lægen

Årsager

Risikofaktorer for cervikal dystoni omfatter

Nogle mennesker, der starter ud med cervikal dystoni i sidste ende udvikle lignende symptomer i naboregionerne, såsom skulderen eller ansigt. Desuden kan handicap og smerte, der kan være forårsaget af cervikal dystoni resultere i depression.

Mens du måske først drøfte dine symptomer med din familie læge, kan han eller hun henvise dig til en neurolog – en læge, der har specialiseret sig i sygdomme i hjernen og nervesystemet – for yderligere vurdering.

Fordi udnævnelser kan være kort, planlægge og skrive en liste, der omfatter

Din læge er tilbøjelig til at stille spørgsmål, såsom

Risikofaktorer

Mens fysisk undersøgelse alene ofte kan bekræfte en diagnose af cervikal dystoni, er det vigtigt at afgøre, om der er underliggende sygdomme, der forårsager dine symptomer. Tests kan omfatte

Hvornår dine symptomer begynder ?; Har dine symptomer forværret over tid ?; Er der noget synes at hjælpe med at lindre dine symptomer ?; Hvilken medicin tager du ?; Har du nogensinde haft et slagtilfælde eller skade i hovedet?

Komplikationer

Der er ingen kur for cervikal dystoni. Hos nogle mennesker, kan tegn og symptomer forsvinder uden behandling, men tilbagefald er almindeligt. Behandlingen fokuserer på at lindre symptomerne.

Blod- eller urinprøver. Disse kan afsløre tilstedeværelsen af ​​toksiner .; Magnetisk resonans imaging (MRI). Denne type billeddannelse test kan bruges til at identificere og visualisere tumorer eller tegn på slagtilfælde .; Elektromyografi (EMG). Denne test måler den elektriske aktivitet i muskler. EMG hjælper evaluere og diagnosticere muskel- og nervesygdomme og kan hjælpe bekræfte, om du har cervikal dystoni eller en anden tilstand.

Folk, der har cervikal dystoni ofte må anvende en kombination af medikamenter til at reducere deres symptomer.

Botulinum toxin. Denne lammende middel, som ofte anvendes til at udglatte rynker, kan injiceres direkte i nakkemusklerne ramt af cervikal dystoni. Eksempler på botulinumtoksin lægemidler inkluderer Botox, Dysport, Xeomin og Myobloc. De fleste mennesker med cervikal dystoni se en forbedring med denne behandling, som normalt skal gentages hver tre til fire måneder .; Parkinsons lægemidler. Medicin, der anvendes til at bekæmpe de rystelser, der er forbundet med Parkinsons sygdom kan anvendes i kombination med botulinumtoksin injektioner. Hyppige bivirkninger omfatter mundtørhed, forstoppelse, problemer med hukommelsen, nedsat urin strøm eller visuel sløring .; Muskelrelaksantia. Disse lægemidler ofte hjælpe lidt, men også have bivirkninger, især sedation, ubalance og mild kognitiv svækkelse. Eksempler omfatter diazepam (Valium, Diastat), lorazepam (Ativan), clonazepam (Rivotril) og baclofen (Lioresal, Gablofen) .; Smertestillende medicin. Smerter fra cervikal dystoni kan kræve medicinsk behandling. Dette kan variere fra over-the-counter smertestillende til receptpligtig smertestillende medicin.

Forberedelse til din udnævnelse

De tegn og symptomer på cervikal dystoni er undertiden lettes ved

Hvis mindre invasive behandlinger ikke hjælper, kan lægen foreslå kirurgi.

Øvelser, der forbedrer hals styrke og fleksibilitet; Fornuftig anvendelse af en hals tandbøjle; Træning i stress management teknikker

Cervikal dystoni har ingen kur, men du kan gøre en række ting for at minimere dens virkninger

Skæring muskler eller nerver. Kirurgi at skære nerver eller muskler, der er ansvarlige for det forvredne arbejdsstillinger forbundet med cervikal dystoni kan udføres for at hjælpe dem, der ikke længere får gavn af botulinumtoksin eller medicin. Dette kaldes selektiv denervering kirurgi og er ikke almindeligt tilgængelig .; Deep brain stimulation (DBS). I denne kirurgiske procedure, er en tynd tråd ledes ind i hjernen gennem et lille hul skåret i kraniet. Spidsen af ​​tråden er placeret i den del af hjernen, der styrer bevægelse. Elektriske impulser sendes gennem tråden at afbryde nervesignalerne gør dit hoved twist. DBS bruges kun i de mest vanskelige af cervikal dystoni sager.

Alvorlige tilfælde af cervikal dystoni kan gøre du føler dig utilpas i sociale situationer eller endda begrænse dine evner til at udføre de daglige opgaver såsom kørsel. Mange mennesker med cervikal dystoni føler sig isoleret og deprimeret.

Husk, at du ikke er alene. En række organisationer og støttegrupper er dedikeret til at give information og støtte til dig og din familie – uanset om du har lidelsen eller du har en ven eller et familiemedlem, der gør.

Reducer stress. Undgå situationer, der forårsager stress eller angst er vigtig, fordi stress tendens til at gøre dine symptomer værre .; Få din hvile. Skilte forsvinder ofte under søvn, så får masser af hvile. Du kan finde lindring ved at tage korte pauser i løbet af dagen til at ligge på ryggen og slappe .; Brug varme. Heat pakninger kan hjælpe løsne de spændte muskler i nakken og hjælpe med smertelindring .; Prøv rørende. Sensoriske tricks, såsom at røre den modsatte side af dit ansigt eller bagsiden af ​​dit hoved, kan forårsage spasmer at stoppe midlertidigt. Forskellige sensoriske tricks arbejde for forskellige mennesker, og hvis du finder en, der virker, er det som regel vil fortsætte med at arbejde for dig.

Test og diagnose

Din læge kan være i stand til at foreslå støtte grupper tilgængelige i dit område, eller der er en række gode sites på internettet med oplysninger om lokale støttegrupper.

Behandlinger og medicin

1

Pleje Notes 2s

Livsstil og hjem retsmidler

Coping og support

)

Lær mere om Cervikal dystoni

Mere om Cervikal dystoni