Chagas sygdom sygdom

Chagas (Chah-gus) sygdom er en inflammatorisk, infektiøs sygdom forårsaget af en parasit fundet i fæces fra triatomine (reduviid) bug. Chagas sygdom er almindelig i Sydamerika, Mellemamerika og Mexico, den primære hjemsted for triatomine bug. Sjældne tilfælde af Chagas sygdom er blevet fundet i det sydlige USA, så godt.

Også kaldet amerikansk trypanosomiasis, kan Chagas sygdom inficere nogen, men diagnosticeres oftest hos børn. Venstre ubehandlet, Chagas sygdom senere kan forårsage alvorlige hjerte og fordøjelsesproblemer.

Symptomer

Behandling af Chagas sygdom fokuserer på at dræbe parasitten i akut infektion og styring tegn og symptomer i senere faser. Du kan tage skridt til at forhindre infektion, også.

Hævelse på infektionsstedet; Feber; Træthed; Udslæt; Body ømhed; Øjenlåg hævelse; Hovedpine; Mistet appetiten; Kvalme, diarré eller opkastning; Hævede kirtler; Udvidelsen af ​​din lever eller milt

Chagas sygdom kan forårsage en pludselig, kort sygdom (akut), eller det kan være en langvarig (kronisk) tilstand. Symptomerne varierer fra mild til svær, selv om mange mennesker ikke oplever symptomer, indtil den kroniske fase.

Den akutte fase af Chagas sygdom, som varer uger eller måneder, er ofte symptomfri. Når tegn og symptomer opstår, de er som regel milde og kan omfatte

Tegn og symptomer, der udvikler i den akutte fase normalt gå væk på egen hånd. Hvis venstre ubehandlet, infektionen fortsætter, og i nogle tilfælde, forskud til den kroniske fase.

Uregelmæssig hjerterytme; Hjerteinsufficiens; Pludseligt hjertestop; Synkebesvær grund forstørret spiserør; Mavesmerter eller forstoppelse skyldes forstørret kolon

Tegn og symptomer på den kroniske fase af Chagas sygdom kan forekomme 10 til 20 år efter den første infektion, eller de kan aldrig forekomme. I alvorlige tilfælde dog Chagas sygdom tegn og symptomer kan omfatte

Spise-tilberedte fødevarer forurenet med afføring fra T. cruzi-inficerede bugs; At være født med en kvinde smittet med T. cruzi; At have en blodtransfusion, der indeholder inficeret blod; Kom en organtransplantation indeholder levedygtige T. cruzi; Arbejde i et laboratorium, hvor der er en utilsigtet eksponering for parasitten; Bruge tid i en skov, der indeholder inficerede vilde dyr, såsom vaskebjørne og opossums; At være omkring et inficeret kæledyr

Årsager

Se din læge, hvis du bor i eller har rejst til et område med risiko for Chagas sygdom, og du har tegn og symptomer på den betingelse, såsom hævelse på infektion, feber, træthed, body ømhed, udslæt og kvalme.

Årsagen til Chagas sygdom er parasitten Trypanosoma cruzi, som overføres til mennesker fra et bid fra et insekt kendt som triatomine bug. Disse insekter kan blive smittet ved T. cruzi når de indtager blod fra et dyr, der allerede er inficeret med parasitten.

Triatomine bugs bor primært i mudder, strå eller Adobe hytter i Mexico, Sydamerika og Mellemamerika. De gemmer sig i sprækker i vægge eller tag i løbet af dagen, så kom ud om natten – ofte fodring på sovende mennesker.

Inficerede bugs afføring efter fodring, efterlod T. cruzi parasitter på huden. Parasitterne kan derefter indtaste din krop gennem dine øjne, mund, en klippe eller bunden, eller såret fra bug bid.

Ridser eller gnide bid websted hjælper parasitterne indtaste din krop. Gang i kroppen, parasitterne formere sig og spredes.

Risikofaktorer

Du kan også blive smittet ved

Bor i fattige landdistrikter i Mellemamerika, Sydamerika og Mexico; Bor i en bolig, der indeholder triatomine bugs; Modtagelse af en blodtransfusion eller organtransplantation fra en person, der bærer smitten

Komplikationer

Følgende faktorer kan øge din risiko for at få Chagas sygdom

Hjertefejl. Hjertesvigt opstår, når dit hjerte bliver så svag, eller stiv, at den ikke kan pumpe nok blod til at opfylde kroppens behov .; Udvidelsen af ​​spiserøret (mega-oesophagus). Denne sjældne tilstand er forårsaget af unormal udvidelse (dilatation) af spiserøret, hvilket kan resultere i vanskeligheder med at synke og fordøjelse .; Udvidelsen af ​​tyktarmen (megacolon). Megacolon opstår, når din kolon bliver unormalt udspilet, forårsager mavesmerter, oppustethed og svær forstoppelse.

Det er sjældent for rejsende til de udsatte områder i Sydamerika, Mellemamerika og Mexico til at trække sig sammen Chagas sygdom, fordi rejsende tendens til at bo i godt konstruerede bygninger, såsom hoteller. Triatomine bugs findes normalt i strukturer bygget med mudder eller adobe eller stråtag.

Bemærk ned nogen symptomer, du oplever, selv om de synes relateret til grunden til at du har planlagt udnævnelsen .; Skriv nede personlige oplysninger, herunder rejse til andre lande, store belastninger, og de seneste liv ændringer .; Lav en liste over alle lægemidler, vitaminer og kosttilskud, som du tager .; Skriv en liste over spørgsmål at spørge din læge.

Forberedelse til din udnævnelse

Hvis Chagas sygdom udvikler sig til den kroniske fase, kan der opstå alvorlige hjerteproblemer eller fordøjelses komplikationer. Disse kan omfatte

Du vil sandsynligvis starte med at se din praktiserende læge eller en praktiserende læge. Afhængig af hans eller hendes resultater, kan lægen henvise dig til en smitsom sygdom specialist.

Hvad er den mest sandsynlige årsag til mine symptomer ?; Hvilke former for test skal jeg ?; Er min tilstand sandsynligvis midlertidig eller langvarig ?; Hvilke behandlinger er tilgængelige ?; Jeg har disse andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg bedst håndtere disse betingelser sammen ?; Er jeg smitsom? Er andre, der rejste med mig sandsynligvis smittet ?; Er der nogen brochurer eller andet trykt materiale, som jeg kan tage med mig hjem? Hvilke hjemmesider vil du anbefale besøger?

Det er en god ide at være godt forberedt til din udnævnelse. Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Hvornår har du først begynder oplever symptomer ?; Har dine symptomer været løbende eller lejlighedsvis ?; Hvor alvorlig er dine symptomer ?; Er der noget at forbedre dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer ?; Har du boet eller rejst overalt, som Mexico, hvor triatomine fejl eller Chagas sygdom er fælles?

Forberedelse af en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. For Chagas sygdom, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Spørgsmål til din læge vil sandsynligvis spørge omfatte

Elektrokardiogram, en procedure, der registrerer den elektriske aktivitet i dit hjerte; Bryst X-ray, som lader din læge se, om dit hjerte er forstørret; Ekkokardiografi, en test, der bruger lydbølger til at fange levende billeder af dit hjerte, så din læge for at se eventuelle ændringer i hjertet eller dens funktion; Abdominal X-ray, en procedure, der bruger stråling til at tage billeder af din mave, tarme og kolon; Øvre endoskopi, en procedure, hvor du sluge et tyndt, tændte rør (endoskop), der transmitterer billeder af spiserøret på en skærm

Test og diagnose

Din læge vil foretage en fysisk eksamen, spørge om dine symptomer og eventuelle faktorer, der sætter dig i risiko for Chagas sygdom.

Hjerte-relaterede komplikationer. Behandlingen kan omfatte medicin, en pacemaker eller andre enheder til at regulere din hjerterytme, kirurgi, eller endda en hjertetransplantation .; Digestive-relaterede komplikationer. Behandlingen kan omfatte kost modifikation, medicin, kortikosteroider eller i alvorlige tilfælde, kirurgi.

Hvis du har tegn og symptomer på Chagas sygdom, kan blodprøver bekræfte tilstedeværelsen af ​​T. cruzi parasit eller de proteiner, dit immunsystem skaber (antistoffer) for at bekæmpe parasitten i blodet.

Hvis du er diagnosticeret med Chagas sygdom, vil du sandsynligvis gennemgå yderligere test for at afgøre, om sygdommen er kommet ind i kronisk fase og forårsagede hjerte eller fordøjelsesproblemer komplikationer. Disse tests kan omfatte

Behandlinger og medicin

Behandling for Chagas sygdom fokuserer på at dræbe parasitten og forvaltning tegn og symptomer.

Under den akutte fase af Chagas sygdom, receptpligtig medicin benznidazol og nifurtimox kan være til gavn. Begge lægemidler er tilgængelige i de regioner, der er hårdest ramt af Chagas sygdom. I USA, men de stoffer kan kun opnås gennem Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Undgå at sove i en mudder, strå eller adobe hus. Disse typer af boliger er mere tilbøjelige til havnen triatomine bugs .; Brug insekticid-gennemblødt netting over din seng, når sove i stråtag, mudder eller adobe huse .; Brug insekticider til at fjerne insekter fra din bopæl .; Brug insektmiddel på udsat hud.

Forebyggelse

Når Chagas sygdom når den kroniske fase, vil medicin ikke helbrede sygdommen. Men kan lægemidlerne tilbydes folk under 50, fordi de kan hjælpe bremse udviklingen af ​​sygdommen og dens mest alvorlige komplikationer.

Lær mere om Chagas sygdom

Yderligere behandling afhænger af de specifikke tegn og symptomer

Hvis du bor i et højrisikoområde for Chagas sygdom, kan disse trin hjælpe dig forhindre infektion

Mere om Chagas sygdom

1

)