Chiari misdannelser behandlinger og præparater

Reduktion pres ved operation

Kirurgiske risici og opfølgning

Behandling for Chiari malformation afhænger af sværhedsgraden og de særlige kendetegn ved din tilstand.

Hvis du har nogen symptomer, din læge vil sandsynligvis anbefale noget andet end overvågning med regelmæssige undersøgelser og MRIs behandling.

Når hovedpine eller andre former for smerter er den primære symptom, kan din læge anbefale smertestillende medicin.

Læger normalt behandle symptomatisk Chiari misdannelser med kirurgi. Målet er at stoppe progressionen af ​​ændringer i anatomien af ​​din hjerne og rygmarvskanalen, samt lethed eller stabilisere dine symptomer.

Når det lykkes, kan operation mindske presset på din lillehjernen og rygmarven, og genoprette den normale strøm af spinalvæske.

I den mest almindelige operation for Chiari malformation, kaldet posterior fossa dekompression, din kirurg fjerner en lille del af knogle på bagsiden af ​​dit kranie, lindre pres ved at give din hjerne mere plads.

I mange tilfælde kan åbnes dækning af din hjerne, kaldet dura mater,. Ligeledes kan en patch sys på plads for at forstørre dækker og give mere plads til din hjerne. Denne patch kan være et kunstigt materiale, eller det kunne være væv høstet fra en anden del af kroppen.

Din læge kan også fjerne en lille del af rygsøjlen for at lette presset på din rygmarv og give mere plads til rygmarven.

Den kirurgiske teknik kan variere, afhængigt af om en væskefyldt hulrum (Syrinx) er til stede, eller hvis du har væske i din hjerne (hydrocephalus). Hvis du har en Syrinx eller hydrocephalus, kan du bruge en slange (shunt) til at dræne overskydende væske.

Kirurgi indebærer risici, herunder muligheden for infektion, væske i hjernen, cerebrospinalvæske lækage eller problemer med sårheling. Diskuter fordele og ulemper med din læge, når de beslutter, om kirurgi er den mest hensigtsmæssige alternativ for dig.

Operationen reducerer symptomerne i de fleste mennesker, men hvis den allerede er opstået nerveskade i rygmarvskanalen, vil denne procedure ikke vende skaden.

Efter operationen skal du regelmæssige opfølgende undersøgelser med din læge, herunder periodiske billeddannende undersøgelser for at vurdere resultatet af kirurgi og strømmen af ​​cerebrospinalvæske.