cholecystografiske agent

Bruger For This Medicin

Orale cholecystografiske midler er røntgenabsorberende midler. Radiopake agenter er lægemidler, der anvendes til at hjælpe med at diagnosticere visse medicinske problemer. Disse midler indeholder jod, som blokerer røntgenstråler. Afhængigt af hvordan den røntgenfaste stoffet gives, det lokaliserer eller hober sig op i visse områder af kroppen. Når røntgenfaste agenter er inde i kroppen, de vises hvidt på x-ray film. Dette skaber den nødvendige skelnen, eller kontrast mellem et orgel og andre væv. Dette vil hjælpe lægen se nogen særlige forhold, der måtte findes i det pågældende organ eller en del af kroppen.

De orale cholecystografiske agenter er taget gennem munden før røntgen test for at hjælpe med at kontrollere om der er problemer med galdeblæren og galdevejene.

Disse røntgenfaste midler skal kun gives af eller under direkte tilsyn af en læge.

Ipodate blev afbrudt af USA producent i 1999.

Med beslutningen om at modtage en diagnostisk test, skal risikoen for at tage testen afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For disse tests, bør betragtes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på lægemidler i denne gruppe eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Selv om der er ingen specifikke oplysninger sammenligne brugen af ​​cholecystografiske agenter hos børn med brug i andre aldersgrupper, forsøg med iopanoic syre hos børn er ikke vist, at disse stoffer forårsager forskellige bivirkninger eller problemer hos børn end de gør hos voksne.

Før du bruger denne medicin

Mange lægemidler er ikke blevet undersøgt specifikt hos ældre mennesker. Derfor kan det ikke være kendt, om de arbejder nøjagtig samme måde, de gør hos yngre voksne. Selv om der er ingen specifikke oplysninger sammenligne brugen af ​​cholecystografiske agenter hos ældre med brug i andre aldersgrupper, er disse midler ikke forventes at forårsage forskellige bivirkninger eller problemer hos ældre mennesker end de gør hos yngre voksne.

Undersøgelser af effekter i graviditeten er ikke blevet gennemført på mennesker med et af disse midler. Dyreforsøg har gjort kun med iocetamic syre, som ikke er blevet vist sig at forårsage fosterskader eller andre problemer. Men i sjældne tilfælde, andre røntgenabsorberende midler indeholdende jod har forårsaget hypothyroidisme (underaktiv skjoldbruskkirtlen) i baby, når det gives i slutningen af ​​graviditeten. Også, røntgenbilleder af maven er normalt ikke anbefales under graviditet. Dette er for at undgå at udsætte fosteret for stråling. Vær sikker på at du har talt med din læge.

Iocetamic syre, iopanoic syre, og tyropanoate passere ind i modermælken, og de andre midler kan passere i modermælken også. Disse røntgenfaste midler ikke er blevet indberettet, at give problemer i sygepleje babyer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Fortæl din læge, hvis du tager nogen anden receptpligtig eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​diagnostiske tests i denne klasse. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Tag denne røntgenfast middel med vand efter middagen om aftenen eller om aftenen før undersøgelsen, efter anvisningerne i din læge. Hold drikke en passende mængde vand, medmindre andet er bestemt af din læge.

Du må ikke spise eller drikke noget, men vand efter at have taget medicinen. Undgå også at ryge eller tyggegummi.

Din læge kan bestille en speciel diæt eller brug af et afføringsmiddel eller lavement som forberedelse til din test, afhængigt af den type test. Hvis du ikke har modtaget sådanne oplysninger, eller hvis du ikke forstår dem, tjekke med din læge på forhånd.

Sørg din læge ved, hvis du planlægger at have eventuelle fremtidige skjoldbruskkirtlen tests. Resultaterne af test af skjoldbruskkirtlen kan påvirkes, endda uger eller måneder senere af iod i denne agent.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

Korrekt brug af denne medicin

Forholdsregler mens du bruger denne medicin