choroidal melanom guide – årsager, symptomer og behandlingsmuligheder

Hvad er det?

Choroidal melanoma er en kræft, som påvirker en del af øjet. Det udvikler i årehinden, det svampelignende membran bagest i øjet mellem sclera (det hvide i øjet) og nethinden. (Nethinden er den lysfølsomme struktur på bagsiden af ​​øjet. Den sender visuel information til hjernen.) Årehinden er rig på blodkar og forsyner næringsstoffer til nethinden .; Med tiden mange choroidale melanomer forstørre og forårsage nethinden til at løsne sig. Dette kan føre til tab af synet. Tumorerne kan også spredes (metastaserer) til andre dele af kroppen. Leveren er det mest almindelige sted for metastase. Hvis det breder, kan denne kræftform være dødelig .; Selvom choroidal melanoma er sjælden, er den mest almindelige øjet kræft hos voksne. Det sker normalt i mennesker, der er midaldrende eller ældre .; Melanomer opstår normalt i huden. Men de kan også udvikle på steder, hvor visse celler indeholder pigmentet melanin. Choroid er et sådant eksempel .; symptomer; Denne kræft ofte ikke giver anledning til symptomer i de tidlige stadier. Tumoren kan vokse i et stykke tid, før problemet bliver mærkbar. Når symptomerne opstår, de omfatter; have sløret syn; ser pletter; se blinkende lys; have alvorlige smerter øje.

Symptomer

Denne kræft ofte ikke giver anledning til symptomer i de tidlige stadier. Tumoren kan vokse i et stykke tid, før problemet bliver mærkbar. Når symptomerne opstår, de omfatter; have sløret syn; ser pletter; se blinkende lys; have alvorlige smerter øje.

Diagnose

De fleste tilfælde af choroidal melanom opdages under en rutinemæssig, dilateret øjenundersøgelse. I løbet af denne eksamen, øjenlæge (øjenlæge) udvider eleverne at undersøge bagsiden af ​​øjet. Det meste af tiden, er der ikke behov andre forsøg. Men specialiserede tests kan bekræfte diagnosen. Undersøgelserne omfatter

Hvor længe varer det?

Når det udvikler, choroidal melanom sædvanligvis fortsætter med at vokse, indtil det er behandlet. Behandlingen anbefales, hvis tumoren sandsynligvis større, forårsage synstab, eller spredes til andre organer.

Hvordan undgår jeg at denne helbredstilstand

Fordi årsagerne til choroidal melanom ikke er godt forstået, er der ingen kendt måde at forhindre det.

Sådan behandler denne helbredstilstand

Ledelse og behandling af choroidal melanom afhænger af tumor størrelse. Hvis tumor er lille, kan det simpelthen blive overvåget. Hvis den vokser, vil behandlingen starte.

Hvornår skal besøge lægen

Få en komplet øje eksamen, hvis du oplever nogen ændringer vision. Ring til din læge med det samme, hvis du har sløret syn, se pletter eller blinkende lys, har stærke smerter øje, eller oplever tab af synet. Du kan få brug øjeblikkelig behandling, enten på lægens kontor eller i en skadestue.

Prognose

Udsigterne afhænger af størrelsen af ​​tumoren, når den er diagnosticeret. Prognosen er bedre, hvis kræften er indeholdt i øjet og har ikke spredt sig til andre dele af kroppen.